Xavian

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xavian

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

https://www.xavian.cz/natura/unica/

XAVIAN
se teď dost projektuje jako luxusní firma, ale teď má nově zase nádhernou levnou malou dvoupásmovku UNICA do malých prostorů pro ty, kteří to tak mají rádi.
Mia byla super, tohle by mohlo být ještě lepší.
Jednoduchá ale součástkově kvalitní výhybka není problém, spíš přínos pokud jsou repráky dobře sladěné a citlivé atd. Což počítám že jsou, když si je konstruktér navrhoval sám.
Zajímavé, že tak malé bedny mají vždy velké nároky na zesilovač, dva monobloky Purifi by k nim vůbec nebyly od věci...

Vypadá fakt skvěle.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Moc hezké a líbí se mi vyosený výškáč. Mám takový a zdá se mi to na poslech lepší.
Basreflex organicky ve dřeve, celé jako bombónek.
Velmi povedené.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Súhlasím, krásna budky. Rozumne nastavená cenovka

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mně se líbí především ozvučnice. Ve všech směrech. Sice na oko neefektní dostupnější materiál než třeba Perly, ale dobré dřevo, hrubé desky, u tak malých ozvučnic jsou i rezonanční plochy malé, je to pořádně pevná ozvučnice. Proti MDF hnusům luxusní ozvučnice. Hrajou jenom repráky, né bedna.
Basreflex dopředu je taky fajn, nejde jen o to, že by to líp hrálo blízko zdí. V malé poslechovce u malých beden rozhodně preferuji posez zády u delší zdi a bedny na stojanechh co nejvíc v prostoru. A i pro tohle postavení je lepší basreflex dopředu. Samozřejmě pokud je dobře udělaný a není slyšet -- jen má bedýnka víc basů na poslechovém místě.
Taky středobasový reprák se mi líbí. Mám rád polypropylenové membrány i miskovitý tvar bez kopulky uprostřed.
Výškáč vypadá luxusně.
A taky zatímco Joy vypadaly jako anglické bedny a Perly se podobaly mnoha jiným bednám, Unica vypadají jako malé regálovky od Xavian. Ty si nespleteš.
V tomhle myslím hodně hodnoty za ty peníze.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Taky se mi to líbí. Snad bych jen chtěl namoření trochu víc do hněda.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jarda69 --- Jestli budou mít úspěch, tak v mk2 verzi už bude i tmavý lak. :D
Mně se naopak ten světlý dub hodně líbí.
A myslím, že by se mohly stát legendou -- kvalita konstrukce a opravdu špičkový a svojský design z nich dělá jedny z nejzajímavějších malých beden na trhu. Aspoň podle mě a uznávám, že možná nejsem úplně objektivní, protože mě vzhledem fakt okouzlily. Ale bez pochyby je tam i kvalita. Nicméně v ceně není ta spousta zkušeností a zázemí, které vedly až k tomuhle malému skvostu, takže je parádní.
Docela by mě zajímalo, co by na Unica řekl asi nejznámější milovník malých beden Herb Reichert ze Stereophile.

Pokud jde o ty zesilovače, tak i díky na tak malé bedny vysoké citlivosti to bude hrát se vším, i s čistými Áčky. Ale po připojení nějakého až bláznivě neproporčního zesilovače, třeba nějakého 15x dražšího Luxmana, mají tyhle malé bedny tendenci rozkvést a zároveň úplně zmizet ze scény.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

No já mám nábytek v ořechu, takže pokud budou v ořechu, tak jdu do nich. *2thumbsup*

Odpovědět