Yamaha
Re: Yamaha
Už je na svete aj recenzia: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... s1100.html
Škoda tej ceny.
Škoda tej ceny.
napohled hezkej bazmek do sestavy, cenu taktně přehlídnu...
ale koukněte zde - staženo z recente - odkazu výše:
KLADY
+ velmi pěkné zpracování
+ velice slušná kontrola reprodukce
+ čistý, "rovný" a energický přednes
+ dobré rozlišení
ZÁPORY
- cenový nárůst 16 000,- oproti minulé generaci
- značně citlivý na kvalitu napájení
o tu "kvalitu napájení" by mně šlo co si od toho slibovat
ale koukněte zde - staženo z recente - odkazu výše:
KLADY
+ velmi pěkné zpracování
+ velice slušná kontrola reprodukce
+ čistý, "rovný" a energický přednes
+ dobré rozlišení
ZÁPORY
- cenový nárůst 16 000,- oproti minulé generaci
- značně citlivý na kvalitu napájení
o tu "kvalitu napájení" by mně šlo co si od toho slibovat
Pravda, moc to tam nerozviedli, vymenovali iba zopár káblov. Nejak som nepostrehol či to hnali aj cez nejakú práčku.lechos píše:o tu "kvalitu napájení" by mně šlo co si od toho slibovat
Inak to by som bol naozaj zvedavý či by som mojimi ušiskami-hlušiskami naozaj počul nejaký výrazný rozdiel v reprodukcii zmenou napájacieho kábla.
Zatial som nemal tú česť niečo také naživo vyskúšať.
všimněte si přepínače režimů stěračů meter range VU-PEAK-off
Je na ňom niečo nezvyčajné?lechos píše:všimněte si přepínače režimů stěračů meter range VU-PEAK-off
no že není běžnej u jiných značek
Moje předhistorické tapedecky AIWA AD-6800 a AD-6900 mají u ručkových měřáků dokonce na každém kanálu dvě ručky, samostatně vypínatelné, jednu pro VU, jednu pro peak a dokonce i peak hold.
Ďalšia horúca novinka - sieťový reciever R-N 602:
http://europe.yamaha.com/en/products/au ... rs/r-n602/
Zdá sa že v našich končinách ho ešte nemá nikto v ponuke. Ale čo som pátral v zahraničí, tak by mal stáť okolo 600 eur.
Popravde netuším čo všetko táto mašina dokáže, keďže slová ako DLNA, Bluetooth, Airplay a podobne mi moc nehovoria, resp pri niektorých zhruba tuším o čo asi ide. Len neviem o tom že by niekto v rodine vlastnil zariadenia ktoré by som k tomu vedel pripojiť. No ale nemôžem vylúčiť že sa časom niečo také v domácnosti neobjaví.
Asi jediné čo by som tam vedel teraz pichnúť je USB klúč (čo by som asi dosť využíval).
Podla popisu to má aj wifinu - to mám chápať tak že keď mám doma wifi router, tak budem na tom vedieť (po jeho zapnutí) chytať internetové rádiá? Alebo k tomu treba ešte niečo? S týmito technológiami som sa doteraz nestretol, tak sa pýtam.
Čo ma prekvapuje, tak je tam stále iba AM/FM rádio. Absentuje DAB tuner, napriek tomu že v niektorých krajinách sa už analógové vysielanie pokial viem končí (u nás už digitálne zapli?
).
Každopádne pre priaznivcov nových technológií to bude asi zaujímavý stroj.
http://europe.yamaha.com/en/products/au ... rs/r-n602/
Zdá sa že v našich končinách ho ešte nemá nikto v ponuke. Ale čo som pátral v zahraničí, tak by mal stáť okolo 600 eur.
Popravde netuším čo všetko táto mašina dokáže, keďže slová ako DLNA, Bluetooth, Airplay a podobne mi moc nehovoria, resp pri niektorých zhruba tuším o čo asi ide. Len neviem o tom že by niekto v rodine vlastnil zariadenia ktoré by som k tomu vedel pripojiť. No ale nemôžem vylúčiť že sa časom niečo také v domácnosti neobjaví.
Asi jediné čo by som tam vedel teraz pichnúť je USB klúč (čo by som asi dosť využíval).
Podla popisu to má aj wifinu - to mám chápať tak že keď mám doma wifi router, tak budem na tom vedieť (po jeho zapnutí) chytať internetové rádiá? Alebo k tomu treba ešte niečo? S týmito technológiami som sa doteraz nestretol, tak sa pýtam.

Čo ma prekvapuje, tak je tam stále iba AM/FM rádio. Absentuje DAB tuner, napriek tomu že v niektorých krajinách sa už analógové vysielanie pokial viem končí (u nás už digitálne zapli?

Každopádne pre priaznivcov nových technológií to bude asi zaujímavý stroj.
Neviete náhodou ako je to zo spätnou kompatibilitou súčasných dialkových ovládačov zosilňovačov (napr. A-S1000, A-S701 a pod.) so staršími firemnými kazeťákmi, tunermi atď.?
JV: Kompatibilné. Jedine s DVD prehrávačmi býva problém, keďže tie boli OEM a od rôznych výrobcov.
Dík za rýchlu reakciu. Potešilo.S499_1023 píše:JV: Kompatibilné. Jedine s DVD prehrávačmi býva problém, keďže tie boli OEM a od rôznych výrobcov.
Bluray Yamaha BDA 1040 za cca 13.500,-Kč - nejdražší z testovaných (d-test) a skončil na posledním místě. Sice s Yamahou nemám žádný osobní vstah, ale nějak se mi to nezdá. 

Vlastnil jsem nějakou dobu yamaha bd1900, zhruba ve stejné cenovce. http://www.whathifi.com/yamaha/bd-s1900/review
Nejen, že neuměla skoro nic přehrát (nebyla ani trochu kombajn), ale zvukový výstup měla mizerný. V otázce obrazu jsem měl podezření, že ji trumfnul i Pioneer za poloviční cenu půjčený od rodičů (a to byl DVD player za 5k). Takže na tom testu může i něco být.
Nejen, že neuměla skoro nic přehrát (nebyla ani trochu kombajn), ale zvukový výstup měla mizerný. V otázce obrazu jsem měl podezření, že ji trumfnul i Pioneer za poloviční cenu půjčený od rodičů (a to byl DVD player za 5k). Takže na tom testu může i něco být.

Pre ludí čo sa zaujímajú o sieťové funkcie by mohla byť zaujímavá recenzia nového stereo recievra R-N 602: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... -n602.html
Trochu ma pri týchto prístrojoch ruší, že napriek tomu že v niektorých krajinách už pomaly vypínajú FM vysielanie, tak stále nepridali aj DAB tuner. Za pár rokov môže byť ten prístroj na príjem rádia nepoužitelný, resp. asi sa bude dať počúvať rádio cez sieť, ale to potom človek nepotrebuje teraz zbytočne vyhadzovať peniaze za tunerovú časť. Ak je v mojej úvahe nejaká chyba, prosím opravte ma.
Trochu ma pri týchto prístrojoch ruší, že napriek tomu že v niektorých krajinách už pomaly vypínajú FM vysielanie, tak stále nepridali aj DAB tuner. Za pár rokov môže byť ten prístroj na príjem rádia nepoužitelný, resp. asi sa bude dať počúvať rádio cez sieť, ale to potom človek nepotrebuje teraz zbytočne vyhadzovať peniaze za tunerovú časť. Ak je v mojej úvahe nejaká chyba, prosím opravte ma.
zdravím,koupil jsem si receiver yamaha rx-v461 T,ten s usb,chtěl bych poprosit,o nějaký cz manuál jestli by byl?pár věcí už umím nastavit,ale hlavně u usb přehrávání nevim jak aby mi přehrávalo víc alb a ne jen jedno album na flashce,jedině musim všechny skladby různých interpretů smixovat do sebe mimo složky..nepotřebuju to jen kvůli tomu,i kvůli dalším věcem abych je pochopil,proto v cz..děkuji