Konecne jsem mel zase trochu casu na to, abych vyplnil mezery v regálku s LP.
Po, na 375 kousku limitované, prvné (cervené) LP “Wild Women…”, o ktere jsem uz psal, jsem objevil dalsi “bombónek” od Jeanne Carroll:
(
Jo,jo, musel jsem ji mit hned 2x! 
)
180g vydani s podpisem baskytaristy Wolfgagnga Bernreutra, (ktému, v podstate, vdecime za vydani obou alb) je totiz na „clear vinylu“ a tentokrat limitovane na pouhých 100 (!) kousku.
Na „denní“ poslech jsem proto jeste prikoupil i nelimitovanou 180g - cernou. (I u ní bylo prvnich 100 s jeho podpisem, bohuzel se na mne ale uz nedostalo…

)
Jak kvalita zvuková, tak i kvalita výlisku (a take obalu!) je prímo famózní, o kvalite hudby se ani netreba zminovat, slovo “bombónek” je v jejím prípade odvozeno od slova
Bomba.
A kdyz uz jsme u tech limitovaných vydání (v tomto prípade na 500 ks), nemohl jsem si odpustit ani LP jedné, pro mne zatím neznamé, nemecké formace:

Instrumentální, kytarové, misty az psychedelické, blues na bílem vinylu…zvukove i kvalitativne naprosto O.K.
No… na konec jsem si jeste dporál tohle:
Vsechny jsou nove vydané, na ruzných labelech. Prvni dve letos na “Vinyl Collector”, “Machine Head” z r. 2012 na “Warner” a zbývající ctyri z edice “Back to Black”, 2015.
Vsechny také jsou „180-ky“ a to v “puvodnich” (

) obalech. Nejen ze jsou potisteny stejne, jako byla prvni vydani (tedy vcetne upozorneni jako napr.: "file under POPULAR / Pop Groups"

nebo "also available on casette and cartridge"

), “Fireball” je dokonce i v “originalnim”, strukturovanem parire (!) a vsechny obsahuji texty!
(Hmmm...papirek s kódem na MP3 download je uz dnes standard, ze?

)
Jak zvuková kvalita, tak i kvalita výlisku je vesmes výborna, zajimave je, ze mirné zvlnení a obcasné lupance vykazuje jen, zrovna nejdrazsí, “Machine Head”.
No a ten 180g vinyl mne vlastne, v tomhle pripade, jen pripomel dobu, kdy jsem v rukách mohl drzet skutecne originály. (Ty tenkrát o nic lehci nebyly.)
Pokud nekoho zajimá, proc jsem koupil vse nové, vysvetleni je prosté. Vetsina starých originálu (vcetne tech mých) je, díky sve tehdejsi oblibe jako “mejdanovky”, dnes uz ve “vecných lovistích” a ty co tam nejsou se jen tezko dají zaplatit.
To je vse, jdu zase posloucht muziku.
Tak zas nekdy príste.