aký ste si dnes kúpili vinyl?

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
zabiny007

Re: aký ste si dnes kúpili vinyl?

Příspěvek od zabiny007 »

Tak jsem si včera v matičce Praze udělal radost, obešel nějaké bazary a koupil pár vinylů. Mezi nimi i DEEP PURPLE - MACHINE HEAD v US vydání. Doma jsem objevil ale několik "nesrovnalostí". Vydání nemohu najít v katalogu, nejblíže je tomu http://www.discogs.com/Deep-Purple-Mach ... se/4795654. (kódy na mém vydání jsou ale "BS 2607 B 40126-1A" a "BS 2607 A 40125-1B").
Navíc jsem v obchodě přehlédl, že LP má na obou stranách etiketu SIDE 1, ale přitom je každá nálepka je jiná (viz foto - text kolem spodního lemu)
Tak teď nevím - koupil jsem nějaký úplný shit (viz vlákno raj-analogu/kvalitna-hudba-na-lp-t12246-210.html), nebo náhodou nějakou raritu?
Etiketa strany1:
Obrázek
Etikata na straně 2:
Obrázek

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Zo sluzobnej cesty som si priniesol
Obrázek

a este jednu raritku, podobna LP, ci skor CD? :D
Obrázek

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Obrázek

Zatim posledni z celkove 28 (!) alb tohoto vyborneho zpevaka a kytaristy. Velmi bluesove a podle mne jedno z jeho nejlelpsich. *palec*

Obrázek

Nove vydana „klasika“ z devadesatych let minuleho stoleti. Vzhledem k tomu, ze nahravka vychazi z puvodniho zaznamu, hraje presne tak, jak bylo v te dobe zvykem. Ono kouzlo jeji tehdejsi originality mozna mirne vybledlo, jinak je ale, ve "spravnou dobu", stale „dobre poslouchatena“. ;)

Obrázek
Obrázek

Z tehle nahravky na LP mam opravdu velkou radost, protoze puvodne (ve sve dobe) vysla jen na CD.
O kvalite jejich hudby uz jsem tady jednou psal ve vlakne „jednotlive kapely…“ a tak pouze doplnim, ze toto vydani obsahuje i (take remasterovane) CD se dvema bonusovymi skladbami - „Torquay“ z filmu „From Dusk Till Dawn“ a „White Train“ z filmu „Desperado“. (Konecne! *hura* Hurrrá…)

A aby toho nebylo malo, vydal Tito jeste, tehdy nezverejnene a teprve nedavno znovu nalezene, nahravky, ktere „zbyly“ z tehdejsi „Tarantism“ session.
Tahle LP je o poznani klidnejsi nez jejich prvni, o zbytky“ se ale rozhodne nejedná! *taktone*
Nejen jako „návnada“ na jejich letosni koncertni turne je tahle LP absolutne geniální tah… *klanimse*

Obrázek
Obrázek

P.S.: Kvalita nahravek i vsech vylisku je (az na dve stredove dirky) naprosto v pohode, takze: *palec*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Konecne jsem mel zase trochu casu na to, abych vyplnil mezery v regálku s LP. :)

Po, na 375 kousku limitované, prvné (cervené) LP “Wild Women…”, o ktere jsem uz psal, jsem objevil dalsi “bombónek” od Jeanne Carroll:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

(Jo,jo, musel jsem ji mit hned 2x! :mrgreen: )

180g vydani s podpisem baskytaristy Wolfgagnga Bernreutra, (ktému, v podstate, vdecime za vydani obou alb) je totiz na „clear vinylu“ a tentokrat limitovane na pouhých 100 (!) kousku.
Na „denní“ poslech jsem proto jeste prikoupil i nelimitovanou 180g - cernou. (I u ní bylo prvnich 100 s jeho podpisem, bohuzel se na mne ale uz nedostalo… :lol: )
Jak kvalita zvuková, tak i kvalita výlisku (a take obalu!) je prímo famózní, o kvalite hudby se ani netreba zminovat, slovo “bombónek” je v jejím prípade odvozeno od slova Bomba.

A kdyz uz jsme u tech limitovaných vydání (v tomto prípade na 500 ks), nemohl jsem si odpustit ani LP jedné, pro mne zatím neznamé, nemecké formace:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Instrumentální, kytarové, misty az psychedelické, blues na bílem vinylu…zvukove i kvalitativne naprosto O.K.

No… na konec jsem si jeste dporál tohle:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Vsechny jsou nove vydané, na ruzných labelech. Prvni dve letos na “Vinyl Collector”, “Machine Head” z r. 2012 na “Warner” a zbývající ctyri z edice “Back to Black”, 2015.
Vsechny také jsou „180-ky“ a to v “puvodnich” ( :lol: ) obalech. Nejen ze jsou potisteny stejne, jako byla prvni vydani (tedy vcetne upozorneni jako napr.: "file under POPULAR / Pop Groups" :mrgreen: nebo "also available on casette and cartridge" :D ), “Fireball” je dokonce i v “originalnim”, strukturovanem parire (!) a vsechny obsahuji texty!
(Hmmm...papirek s kódem na MP3 download je uz dnes standard, ze? ;) )
Jak zvuková kvalita, tak i kvalita výlisku je vesmes výborna, zajimave je, ze mirné zvlnení a obcasné lupance vykazuje jen, zrovna nejdrazsí, “Machine Head”. :(
No a ten 180g vinyl mne vlastne, v tomhle pripade, jen pripomel dobu, kdy jsem v rukách mohl drzet skutecne originály. (Ty tenkrát o nic lehci nebyly.)

Pokud nekoho zajimá, proc jsem koupil vse nové, vysvetleni je prosté. Vetsina starých originálu (vcetne tech mých) je, díky sve tehdejsi oblibe jako “mejdanovky”, dnes uz ve “vecných lovistích” a ty co tam nejsou se jen tezko dají zaplatit. :)

To je vse, jdu zase posloucht muziku.
Tak zas nekdy príste.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

ta si to uzij, moc pekne. keep on rockin'

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To sis dal prácičku...vložit sem prastará alba Purple ale pověz znalče na které (řádové) LP desce DP figuroval slavný hit
Black night ? Já tvrdím že na žádné, byl to singl až mnoho mnoho let později bonus na CD In Rock. Ale možná bylo jinak,
to jen tak na okraj...

boxer

Příspěvek od boxer »

Black Night opravdu nevyšel na žádné klasické řadovce.
Stejně jako jiný hit, Strange Kind of Woman. Ten byl jen na živáku Made in Japan.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

takových specialit - rarit bylo víc, tvorbu Slade znám a mám zmapovanou (téměř) beze zbytku ale tenhle skvělý ploužáček z I.poloviny 70.let never previously released, na vinylu teda:
https://www.youtube.com/watch?v=g0_VZCmG2PA

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Lechos ty si poklad, tiez som myslel ze Slade mam zmapovany dokonale, a toto pocujem prvy krat * *jupi* Urobil si mi radost :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

dík za uznání...to na základě studia knihy Slade story-příběh rockové ledendy (Zdeněk Šotola)
vyšlo u nás...
http://knihy.heureka.cz/slade-story-pri ... e-legendy/
(ale, to se už tuším jednou probíralo, jinak mám zálusk na
http://e-book-elektronicke-knihy.heurek ... -se-slade/ )

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Slade Story knihu mam, tu odporucanu asi len v papierovej forme, skusal som sa prinutit citat E-books, nejde mi to.... Nedokazem to brat ako plnohodnotnu knihu, chyba je vo mne...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ahoj, nějak jsem přehlídnul - kde vyšlo DP Fireball? Rád bych taky...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

mumu píše:Lechos ty si poklad, tiez som myslel ze Slade mam zmapovany dokonale, a toto pocujem prvy krat * *jupi* Urobil si mi radost :)
Ten ploužák není na žádném řadovém albu, je to B-strana singlu „The Bangin‘ Man“
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bangin%27_Man
Jinak to vyšlo také na výběrovce singlových béček:
https://en.wikipedia.org/wiki/B-Sides_(Slade_album)
Držte se a KEEP ON ROCKIN‘ !!
(informace laskavě a ochotně poskytl samotnej autor publikace pan Zdeněk Šotola za což dík mu náleží)
Obrázek

Odpovědět