Co právě poslouchám - na VINYLu

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám - na VINYLu

Příspěvek od Dasta »

Acibuk,
jestli se ti to líbí a je to tvoje oblíbená,tak jí stejně časem koupíš.
Znám to u sebe.
Bohužel časy když byla deska za 300-500,jsou nenávratně pryč.Nechá se koupit,ale jsou to prskavky za čtyři éčka dotazené z burzy ze zahraničí.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

IMG_20260316_131216.jpg
Zapomenuté vložení do příspěvku o Blue Café

acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od acibuk »

Dasta píše:
včera, 17:05
Nechá se sehnat i levnější verze od této umělkyně na amerických Premonition Records,ale je to RPM.33,3.
Mimo jiné mám na této značce od ní "Moderní Cool",titul z roku 98,znovu vydaný 2014 s masteringem Douga Saxe v jeho studiu The Mastering Lab.
Vylisováno QRP, v Dead Waxu jsou masteringové značky TML M, což jsou nejlepší stroje v Saxově studiu, vedle TML X,TML S.
Myslím,že je to výborná alternativa k těmto ONE Step verzím a za rozumné peníze.
Některé tituly vychází v 33,3rpm.i na Impex (Clique,Higher)
Nicméně sykavky má všude.
Děkuji za tipy. Nejsem její skalní fanda, i když díky gramofonu objevuji tento žánr.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Cernan píše:
včera, 16:42
JV píše:
14 bře 2026 19:49
Olympic - Ulice a Prázdniny na zemi
Dal som si spomienku na zašlé časy, keď som bol mladší (možno)krajší a hlavne o dosť lahší, gramofón nebol snobskou hifistickou záležitosťou, ale pomerne bežnou súčasťou väčšiny domácností a bolševik sa tváril že tu bude na večné časy a nikdy inak (bohužial mám pocit že to berie stále dosť vážne).
Myslím že si v tých časoch dali zvukári viac záležať na výsledku. Hlavne Ulice mi príde zvukovo super. Ale Prázdniny na zemi mám radšej, napriek tomu že tam nie je žiadna rádiová hitovka.

Obrázek

Obrázek
Album od Olympicu - Ulice patrí určite do TOP 10 najlepšie zvukovo nahraných albumov od Supraphonu, keďže bol nahrávaný v jedinom zvukovom štúdiu v ČSSR, ktoré bolo vybavené západnou nahrávacou technikou a ten rozdiel oproti ostatným štúdiám bol priepastný, čo sa týka skreslenia zvuku.
Tak to si ma potešil, že to nebol iba môj dojem, ale je to aj niečím podložené. Asi to s mojou hluchotou nebude až také zlé. :lol:

Odpovědět