Acibuk,
jestli se ti to líbí a je to tvoje oblíbená,tak jí stejně časem koupíš.
Znám to u sebe.
Bohužel časy když byla deska za 300-500,jsou nenávratně pryč.Nechá se koupit,ale jsou to prskavky za čtyři éčka dotazené z burzy ze zahraničí.
Co právě poslouchám - na VINYLu
Re: Co právě poslouchám - na VINYLu
Zapomenuté vložení do příspěvku o Blue Café
Děkuji za tipy. Nejsem její skalní fanda, i když díky gramofonu objevuji tento žánr.Dasta píše: ↑včera, 17:05Nechá se sehnat i levnější verze od této umělkyně na amerických Premonition Records,ale je to RPM.33,3.
Mimo jiné mám na této značce od ní "Moderní Cool",titul z roku 98,znovu vydaný 2014 s masteringem Douga Saxe v jeho studiu The Mastering Lab.
Vylisováno QRP, v Dead Waxu jsou masteringové značky TML M, což jsou nejlepší stroje v Saxově studiu, vedle TML X,TML S.
Myslím,že je to výborná alternativa k těmto ONE Step verzím a za rozumné peníze.
Některé tituly vychází v 33,3rpm.i na Impex (Clique,Higher)
Nicméně sykavky má všude.
Tak to si ma potešil, že to nebol iba môj dojem, ale je to aj niečím podložené. Asi to s mojou hluchotou nebude až také zlé.Cernan píše: ↑včera, 16:42Album od Olympicu - Ulice patrí určite do TOP 10 najlepšie zvukovo nahraných albumov od Supraphonu, keďže bol nahrávaný v jedinom zvukovom štúdiu v ČSSR, ktoré bolo vybavené západnou nahrávacou technikou a ten rozdiel oproti ostatným štúdiám bol priepastný, čo sa týka skreslenia zvuku.JV píše: ↑14 bře 2026 19:49Olympic - Ulice a Prázdniny na zemi
Dal som si spomienku na zašlé časy, keď som bol mladší (možno)krajší a hlavne o dosť lahší, gramofón nebol snobskou hifistickou záležitosťou, ale pomerne bežnou súčasťou väčšiny domácností a bolševik sa tváril že tu bude na večné časy a nikdy inak (bohužial mám pocit že to berie stále dosť vážne).
Myslím že si v tých časoch dali zvukári viac záležať na výsledku. Hlavne Ulice mi príde zvukovo super. Ale Prázdniny na zemi mám radšej, napriek tomu že tam nie je žiadna rádiová hitovka.
![]()