Konečně jsem se dostal k poslechu prvního dílu "Temné básně" mých oblíbených Green Carnation, velkolepé albové trilogie inspirované Rimbaudovou snovou ódou na Shakespearovu Ofélii, "
The Shores of Melancholia". Metal neposlouchám, ale progresivní metal v podání jmenovaných Green Carnation je pro mé uši požehnáním. Pět let od vydání skvělého alba "
Leaves of Yesteryear" jsem se dočkal. Pořídil jsem si limitovanou edici, první vydání na černém vinylu (450 ks) - nádherný výlisek, zvuk čistý . . . obývák plný dynamiky. Od jisté doby si místo CD pořizuji vinyly, důvod nemusím uvádět

Tentokrát, na rozdíl od předchozího alba, jsem neměl možnost porovnávat zvuk vinylu s digitálem, takže nemohu posoudit rozdíly. S tímto výliskem jsem absolutně spokojen, hudba těchto Norů, v čele se zpěvákem Kjetilem Nordhusem je hutná, parádní zážitek plný emocí. Když si pomyslím, že od jejich famózního a mého nejoblíbenějšího alba "
Light of Day, Day of Darkness" (hodinová skladba) uplynulo již 24 let a stále mě pořád tak moc baví

.