Co právě poslouchám - na VINYLu

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Co právě poslouchám - na VINYLu

Příspěvek od PetrD »

Porovnám a dám vědět. Již porovnání ultradisc one-step pressing "Vteřiny, měsíce a roky" . . . s "normálním" vinylem (má kámoš) mě utvrdilo v tom, že pořízení tohoto kousku byla dobrá investice ;)
PS: Album vychází již 10.10., ještě je ale součástí objednávky toto https://www.musicrecords.cz/catalogue/h ... lan-vinyl/, tak uvidím, kdy dorazí. A snad do té doby bude hotova modifikace mého phono preampu.
PS: Mám pár vinylů nahrávaných digitálně, zatím žádný problém. To je ale na jinou diskuzi.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Taky jsem pořídil... :D

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Aký je vinyl "progresívneho metalu" Green Carnation – A Dark Poem Part I: The Shores Of Melancholia
a samozrejme aj UD1S Live VM ? *sunglases*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

IMG_20251105_103408.jpg
Konečně jsem se dostal k poslechu prvního dílu "Temné básně" mých oblíbených Green Carnation, velkolepé albové trilogie inspirované Rimbaudovou snovou ódou na Shakespearovu Ofélii, "The Shores of Melancholia". Metal neposlouchám, ale progresivní metal v podání jmenovaných Green Carnation je pro mé uši požehnáním. Pět let od vydání skvělého alba " Leaves of Yesteryear" jsem se dočkal. Pořídil jsem si limitovanou edici, první vydání na černém vinylu (450 ks) - nádherný výlisek, zvuk čistý . . . obývák plný dynamiky. Od jisté doby si místo CD pořizuji vinyly, důvod nemusím uvádět ;) Tentokrát, na rozdíl od předchozího alba, jsem neměl možnost porovnávat zvuk vinylu s digitálem, takže nemohu posoudit rozdíly. S tímto výliskem jsem absolutně spokojen, hudba těchto Norů, v čele se zpěvákem Kjetilem Nordhusem je hutná, parádní zážitek plný emocí. Když si pomyslím, že od jejich famózního a mého nejoblíbenějšího alba "Light of Day, Day of Darkness" (hodinová skladba) uplynulo již 24 let a stále mě pořád tak moc baví *thumbs up*.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

IMG_20251105_103322.jpg
Toto album beru jako památku na jediný koncert Vládi Mišíka s kapelou Blue Shadows, kdy po pár dalších koncertech vinou Covidu skončilo koncertování . . . a již nikdy ho, díky svému zdravotnímu stavu, neobnovil. Porovnání s albem "Vteřiny,měsíce a roky", co se týče metody „ultradisc one-step pressing“, je zvuk stejný - tj. vynikající. Album jsem dal hned 2x po sobě, je to balzám :) Jsem rád, že ho vlastním v této fyzické podobě.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

. . . a na závěr ;)
IMG_20251105_103533.jpg

jirka86
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka86 »

Petr Nikl-Miroslav Černý:+-18

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

21444_nikl-1.jpg
Máš-li na mysli "PETR NIKL, MIROSLAV ČERNÝ: * - 18 (Minus 18)", můžeš k tomu něco napsat?

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Samuel Capricornus / Prague Madrigal Singers – Opus Musicum
Jedným slovom - nádhera.

Obrázek

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

PXL_20251212_112539676.MP.jpg
Verve 1961 *palec*
A SPU konečně ve správném domečku..

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Dve LPčky spod stromčeka:

Morton Gould And His Orchestra – More Jungle Drums.
Zaujímavé je, že o tom Gouldovi som doteraz nepočul a pritom podla Discogs vydal vyše 140 albumov.
Tento je venovaný rôznym variáciám na "latino/etno". Nie som velký fanúšik koncertov, ale toto by som naozaj rád videl naživo. Aj keď by to bol problém, lebo v čase vydania (1964) som ešte nebol na svete.

Obrázek

Maynard Ferguson – M.F. Horn | 3.
Tento kanadský jazzový trubkár to vie rozbaliť. Je to namiešané tak akurátne, ale mne by sa žiadalo trochu viac zdôrazniť rytmiku. Sú tam super bycie a basák ide tiež ako o život, ale keďže je to projekt trubkára, tak sú trochu upozadené. Keď spustia všetky dychy naraz, tak je to riadny rachot. Celkovo album hodnotím kladne.

Obrázek

Odpovědět