Co právě poslouchám - na VINYLu
Re: Co právě poslouchám - na VINYLu
asi Roger...Is This The Life We Really Want ?
dědek Gilmour z jedný party též něco tvoří nového
dědek Gilmour z jedný party též něco tvoří nového
asi Roger...Is This The Life We Really Want ? Ano, zapoměl jsem napsat titul
Nemáš náhodou info, zda toto album taky vyjde na SACD, popř. DVD-A? Ty předchozí na SACD znějí fantasticky.
Dík.
Mimochodem s tím FLACem a tzv. Hi-res máš dle mě pravdu a já to vidím, resp. slyším taky tak.
Dík.
Mimochodem s tím FLACem a tzv. Hi-res máš dle mě pravdu a já to vidím, resp. slyším taky tak.
Bohužel, v současné době se nenabízí ani SACD a ani DVD audio, ani v Japonsku a USA.Ověřoval jsem u svého dodavatele desek.
Možná později.
Možná později.
OK, tak dík.
The Blue Effect "Meditace" Supraphon SU6379-1
Krásný obal, zvuk dokonalý, strhující záležitost pro pamětníky.
Krásný obal, zvuk dokonalý, strhující záležitost pro pamětníky.
-
- Kontaktovat uživatele:
A ja mám pustenú Talking Heads Little Creatures.. Hudba nemá chybu, po tých rokoch až prekvapivo svieža a svojim spôsobom, ako každá stará vec, naivnucka 

-
- Kontaktovat uživatele:
Ešte jeden dotaz pre všetkých. Prečo platne z rokov 70-80-tch nemajú basy??? Aj som si myslel, že je to licenciou, ale mám aj originalky z tých rokov a podobne... Stredy a výšky ok, ale basy niekde zabudli 

to nevím...Sabbath, Heep, Kiss, hřmí v basech jak dělo, že by aparátem ?
Stano,
Když bych Ti doma pustil rockovou klasiku ze sedmdesátých, tak Ti garantuju, že Ti basy srolujou ponožky. Chyba bude asi někde jinde.
Když bych Ti doma pustil rockovou klasiku ze sedmdesátých, tak Ti garantuju, že Ti basy srolujou ponožky. Chyba bude asi někde jinde.
Celé osmdesátky jsou na basech chudobné, i u špičkových nahrávek jako je Thriller, bych na basu vždycky přidal...
Staré desky mají basy naopak perfektní, nové nahrávky jsou často přebasované, podle mého.
Nehodnotím staré nahrávky jako komplet, některá je na tom lépe, některá hůře. Nechci přebasovanou nahrávku, nedejbože do zkreslení. Jde mi o čitelný, nerušivý, ale přirozeně šťavnatý bas rovnocenný ke zbytku spektra, který dostanu jak na dobré nahrávce, tak třeba když jde zahrát pár muzikantů a hraje k tomu kontrabas. Kéž by všechno znělo tak pěkně jako například "Breakfast In America" od Supertramp, to je pro mě příklad nahrávky, které nechybí ani nepřebývá vůbec nic pro daný žánr... a je z roku 1979. Nic naplat, v nahrávkách z let osmdesátých je jednoduše nejvíc těch, které můžu směle označit jako "tenký zvuk".
-
- Kontaktovat uživatele:
Veru, ten výraz tenký zvuk je vystizny

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak, ľudia, konečne došla tá dlhoočakávaná plátna - slávnostná predohra 1812
keďže sa jedná o pôvodnú nahrávku z roku 1958, tak Decca, vydavateľ, dodržali pravdepodobne dobový vzhľad a na každom mieste upozorňujú, že nahrávka je stereo a že ju treba prehrávať na vhodnom zariadení
je vložený aj materiál, produktový katalóg na rok 2016, takže viem kedy bola platná vylisovana, na ktorom je zdôraznenie, že Decca už 20 rokov robí zaručene pure analogue... A ako to zmene? Výborné! Má to všetko čo má nahrávka veľkého symfonického orchestra mať. Počúvam a som nadšený!!! Akurát strieľajú z kanónov!!! Paráda!!!