Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám

Album snad bylo oceněno letos cenou Grammy, jako nejlepší za loňský rok
Včera som si priniesol domov (okrem iného) - Robert Plant: lullaby and… The Ceaseless Roar

Zatial po prvom zbežnom vypočutí som trochu v rozpakoch. Hudobne to trochu pripomína "Rising sand", len je to miestami trochu drsnejšie. Celý zvuk je ladený temnejšie.
No ale dávam tomu šancu a som zvedavý aký dojem budem mať po ďalšom posluchu.
P.S. Má to podla mňa jeden z najkrajších a najlepšie urobených obalov aký sa mi kedy dostaly do ruky.

Zatial po prvom zbežnom vypočutí som trochu v rozpakoch. Hudobne to trochu pripomína "Rising sand", len je to miestami trochu drsnejšie. Celý zvuk je ladený temnejšie.
No ale dávam tomu šancu a som zvedavý aký dojem budem mať po ďalšom posluchu.
P.S. Má to podla mňa jeden z najkrajších a najlepšie urobených obalov aký sa mi kedy dostaly do ruky.

VERTIGO
NOCZ QUARTET
NOCZ QUARTET
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
[youtube]ZauMzPvPhxk&list=PLDD5D969E60BC7566[/youtube]
Jan Spálený - Má vina.

Miestami trochu agresívnejšie znejúci xylofón (alebo niečo také), ale inak super pohodové počúvanie s atmosférou.
ELO - Time. V noci na sluchátka. Tento album mám rád od mlada. Vlastne to bolo moje prvé stretnutie s touto kapelou a bola to vtedy láska na prvé počutie.

Zvukovo mi to príde trochu zliate (neviem či je to vydaním CDčka - 2 albumy v jednom - Discovery + Time), ale hudobný obsah to rozhodne vyvažuje.
Zatial som nepátral po tom či je aj nejaké kvalitnejšie (remastrované?) vydanie.

Miestami trochu agresívnejšie znejúci xylofón (alebo niečo také), ale inak super pohodové počúvanie s atmosférou.
ELO - Time. V noci na sluchátka. Tento album mám rád od mlada. Vlastne to bolo moje prvé stretnutie s touto kapelou a bola to vtedy láska na prvé počutie.

Zvukovo mi to príde trochu zliate (neviem či je to vydaním CDčka - 2 albumy v jednom - Discovery + Time), ale hudobný obsah to rozhodne vyvažuje.
Zatial som nepátral po tom či je aj nejaké kvalitnejšie (remastrované?) vydanie.
Máte rádi klasický tzv. art rock?
Máte rádi Pink Floydy, Porcupine Tree,....
Ne, žádný revival vám necpu, ale kapelu, která hraje art rock, kde je slyšet plno "odkazů" a myšlení podobného jejich vzorům. I když asi nejvíc právě Pink Floyd.( no dobrá, jsou tam slyšet někdy docela dost). Čím novější deska, tím více spíš jako P.Tree.
Pro mne nalezené a objevené seskupení kolem hlavní osoby Nicka Jacksona před ne velkou dobou.
Skupina se jmenuje IT.

Sjíždím to a je mi fain. A jsou fain.
The Stranger Inside The Self--1994
Two Worlds --1995
Over and Out --2002
Departure -- 2009
Máte rádi Pink Floydy, Porcupine Tree,....
Ne, žádný revival vám necpu, ale kapelu, která hraje art rock, kde je slyšet plno "odkazů" a myšlení podobného jejich vzorům. I když asi nejvíc právě Pink Floyd.( no dobrá, jsou tam slyšet někdy docela dost). Čím novější deska, tím více spíš jako P.Tree.
Pro mne nalezené a objevené seskupení kolem hlavní osoby Nicka Jacksona před ne velkou dobou.
Skupina se jmenuje IT.

Sjíždím to a je mi fain. A jsou fain.
The Stranger Inside The Self--1994
Two Worlds --1995
Over and Out --2002
Departure -- 2009
Tak nějakboxer píše:Sjíždím to a je mi fain. A jsou fain.

LP lic. Supraphon 1979, včera jsem si poslechl celé, po 30 letech skladování tak asi...malý zázrak tenhle analog, šumí a praská, za dalších 30 let tu nebudu a co výpalky CD-R ?

Keith Jarrett - The Köln Concert

Dík za tip, ešte, keby som to tak vedel zohnaťPetrD píše:Tak nějakboxer píše:Sjíždím to a je mi fain. A jsou fain.Mám jejich poslední dvě alba a zrovna teď na dovolené jsem si k usínání pouštěl "Departure" z roku 2009. Fungují vůbec ještě?