Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
PetrD and Paul
Co jsem slyšel všechna alba Mystery, tak pro mne je jednoznačně nejlepší CD = One Among The Living. Z toho vícečlenná skladba Through Different Eyes ze rázem dostala mezi mých top artrockových (sorry ta výraz, vím že mnozí odborníci jej nemají rádi, progressrock,AOR atd... ale já to tak mám) skladeb.
Co jsem slyšel všechna alba Mystery, tak pro mne je jednoznačně nejlepší CD = One Among The Living. Z toho vícečlenná skladba Through Different Eyes ze rázem dostala mezi mých top artrockových (sorry ta výraz, vím že mnozí odborníci jej nemají rádi, progressrock,AOR atd... ale já to tak mám) skladeb.
Mám skromný dotaz . . . co s tou skladbou má společného Kryl?Pytel píše:Píseň kterou nepouštějí v žádném rádiu - Karel Kryl to už tehdy věděl
http://uloz.to/xAQPek2D/mesita-mp3

Tak jsem si to stáhl, poslechlPytel píše:Píseň kterou nepouštějí v žádném rádiu - Karel Kryl to už tehdy věděl
http://uloz.to/xAQPek2D/mesita-mp3

Omlouvám se zpívá to T. Ortel a z K. Krylem to nemá co společného. Chybná informace od jednoho hifisty. 

No, ze začátku je ten zpěv Karlovi docela podobný 

Zpívá to nacistické hovado Tomáš Ortel.
Tys objevil AmerikuS499_1023 píše:Zpívá to nacistické hovado Tomáš Ortel.

Famózní záležitost

PetrD: To já jen aby Pytel věděl, koho nám tady propaguje.
S tou "Amerikou" jsem neměl na mysli kvalifikaci skupiny Ortel, ale to, že jsi nám "prozradil" interpreta cca 9 hodin poté, co už "kápl božskou" Pytel. Nebudu posuzovat, proč sem dal odkaz a proč si myslel, že je to Kryl (chybné informaci od jednoho hifisty se mi nechce věřit, přece si to musel nejdřív poslechnout . . . než to sem dáS499_1023 píše:PetrD: To já jen aby Pytel věděl, koho nám tady propaguje.

Ale je to velký

PetrD: Mešita by celkem šla (až na to, že tady nám nikdo mešity nestaví a v západní Evropě je spíše než sami musulmani podporují hyperkorektní debilové) ale ve své tvorbě má i čistě nacistické věci.
Pytel sem šoupnul odkaz na Mešitu, tož jsem "řešil" Mešitu 

to je tak, když narazíte na něco nečekaného.
před chvílí skončil na ČT Art záznam koncertu brazilské klavíristky Eliane Elias z jazzového festivalu AVO session Basel.
vůbec jsem nevěděl do čeho jdu, jen jsem to tak pustil......................... Eliane Elias hrála bossa novu.
....................................................tahle temperamentní Brazilka je jednak vynikající klavíristka plná ohně a vášně,
a jednak měla s sebou ještě další tři Brazilce oddané bossa nově (kytara, basa, bicí), taky excelentní hráče
.................................... a byla to prostě bomba.
(pro příklad jsem zase jednou slyšel špičkové bubnové sólo, kde bubeník vystřídal paličky i metličky a oboje si pořádně užil)
.................................. zkrátka takový neočekávaný hudební dýchánek.

před chvílí skončil na ČT Art záznam koncertu brazilské klavíristky Eliane Elias z jazzového festivalu AVO session Basel.
vůbec jsem nevěděl do čeho jdu, jen jsem to tak pustil......................... Eliane Elias hrála bossa novu.
....................................................tahle temperamentní Brazilka je jednak vynikající klavíristka plná ohně a vášně,
a jednak měla s sebou ještě další tři Brazilce oddané bossa nově (kytara, basa, bicí), taky excelentní hráče
.................................... a byla to prostě bomba.
(pro příklad jsem zase jednou slyšel špičkové bubnové sólo, kde bubeník vystřídal paličky i metličky a oboje si pořádně užil)
.................................. zkrátka takový neočekávaný hudební dýchánek.

Mám doma mnoho různých coververzí slavných Pink Floyd. Tu lepších, tu horších, někdy zcela změněných a někdy skoro nachlup stejných, folkových, metalových, akustických.
Poslední úlovek je pro mne velké a příjemné překvapení a mám to už jako pěkný dárek pod stromeček. A to jsem to zatím neviděl. Pouze slyšel DVD verzi.

A kde to můžete slyšet live.

Poslední úlovek je pro mne velké a příjemné překvapení a mám to už jako pěkný dárek pod stromeček. A to jsem to zatím neviděl. Pouze slyšel DVD verzi.

A kde to můžete slyšet live.

Vyzerá to zaujímavo. To CD je štúdiovka, alebo záznam koncertu?