Těžko najít něco těžšího na poli klasického hard rocku
TIGER B. SMITH—
WE'RE THE TIGER BUNCH (Bellaphon 1974)
možná Tear gas, War horse snese vzdáleně srovnání, ale...
Dneska jsem poslouchal opět Atomic Rooster. První dvě alba vydané u Repertoire, tedy ta "doporučená", neremastrovaná. Neměl jsem sice možnost je porovnat s remasterem Arcangelo, ale zvuk mi nepřipadal nějak vyjímečný. Jednička - sice detailní, působivé stereo, ale Palmerovo bicí jako by bylo upozaděno, nevýrazné. Zato Craneovi klávesy až otravné. Je to silně depresivní, ale to byl asi důvod mít takový zvuk. Dvojka se mi zdála lepší, méně kláves, více kytar i bicí jakoby bylo výraznější.
Pak jsem si pustil ty své remastrované verze. Zvukově mi připadají kompaktnější, nástoje více "vytažené", i zvuk je silnější jako když poslouchám K2-HD. Někomu se to nemusí líbit, každý preferujeme to své. Je to jenom můj dojem. Současné ceny za japonské mini remastry Arcangelo se mi zdají dost uvalené. Kupoval jsem je před dvěma lety a nestály ani polovinu současných.
Když už jsem se toulal v progresu 70 let, "vyštrachal" jsem album Baker Gurvitz Army - Elysian Encounter (Esoteric Rec.1975). Ginger Baker to tam pěkně buší.
Ve středu dorazilo CD z UK, parádní muzika (i zvuk), která v dnešním nablblém rapovém a "ducducducduc" světě působí na mě jako zjevení. I texty jsou hezký a o něčem. Radost poslouchat....
nemám dvakrát v lásce tyhle počmárány komiksové figurky co na pódiu blijou krev a chrlí oheň z huby ale ta fošna poslouchat se dá, melodie a rytmus, říznej riff lepší než Dynasty, řekl bych
King´s X jsou progress metalová formace. Už kdysi dávno jsem o nich četl v recenzi nějakého hudebního časopisu. Časem jsem si koupil několik alb. Mám rád jejich hudbu, zvukově to taky není špatné. Dneska jsem sáhl do jejich historie stejnojmenným albem King´s X (1992) a přidal ještě novější Ogre Tones (2005).
Mám doma x cd s koververzemi až parodiemi Pink Floydů. Především z DSOTM.
Od heavymetalu, přes drum´n´bass, jazz, symfoňák, pouhé piáno se zpěvem atd.
Někdy je to zdařilé,někdy méně, někdy se to nedá ani poznat.
Ovšem dnes jsem se dobře pobavil.