Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Fidji99
Ale jo, je mi to známo. Dnes se to vydává repete, s vymeteným šuplíky, s demáči, živáky a MCH, hlavně, že jde pak natáhnout tu cenu.
Z toho LP Boxu Revolveru, dejme tomu ten nový stereo mix a původní mono nahrávka. Ostatní LP jsou na vyhození a většina si to vícekrát nepustí.
Mně tzv. vylepšení těchto známých fláků do MCH nějak nebere. Máme to zažité jinak. Např. v roce 2002 vyšlo na DVD-A Queen – A Night At The Opera v MCH a ten zpěv v zadních repro mně doslova iritoval. Tady bych se celkem klonil k názorům Antonyho, ve smyslu prznění původného záměru. Hudebníci stoji vždy na podiu vpředu.
MCH v hudbě ano, ale jen u koncertů, to je o atmosféře a je to příjemné.
Ale jo, je mi to známo. Dnes se to vydává repete, s vymeteným šuplíky, s demáči, živáky a MCH, hlavně, že jde pak natáhnout tu cenu.
Z toho LP Boxu Revolveru, dejme tomu ten nový stereo mix a původní mono nahrávka. Ostatní LP jsou na vyhození a většina si to vícekrát nepustí.
Mně tzv. vylepšení těchto známých fláků do MCH nějak nebere. Máme to zažité jinak. Např. v roce 2002 vyšlo na DVD-A Queen – A Night At The Opera v MCH a ten zpěv v zadních repro mně doslova iritoval. Tady bych se celkem klonil k názorům Antonyho, ve smyslu prznění původného záměru. Hudebníci stoji vždy na podiu vpředu.
KRAFTWERK - RADIO-ACTIVITY / 2009 EDITION ta fotka je dost čitelná...
Naposledy upravil(a) pbaudis dne 02 led 2023 22:37, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Oldear:
Jj, mám to (i Seržanta, White album, Abbey Road a Let It Be), ale jen v digitálu z HDTracks, fyzické nosiče už nekupuju.
Frekvenční průběh Martinových remixů mi přijde velmi, velmi dobrý.
Mix je jiný, ale mě to nevadí, baví mě to porovnávat s těmi původními (a nutno říct, že skvělými) nahrávkami. I když "původními" - přesněji s CD verzemi z 90tek, LP už nemám.
Alespoň byl důvod si Brouky znovu pořádně poslechnout. Bez ohledu na verze, furt je to radost poslouchat.
Jj, mám to (i Seržanta, White album, Abbey Road a Let It Be), ale jen v digitálu z HDTracks, fyzické nosiče už nekupuju.
Frekvenční průběh Martinových remixů mi přijde velmi, velmi dobrý.
Mix je jiný, ale mě to nevadí, baví mě to porovnávat s těmi původními (a nutno říct, že skvělými) nahrávkami. I když "původními" - přesněji s CD verzemi z 90tek, LP už nemám.
Alespoň byl důvod si Brouky znovu pořádně poslechnout. Bez ohledu na verze, furt je to radost poslouchat.
OK, v poho.
Ať Ti to hraje.
Ať Ti to hraje.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Oldear:
Ale nějakou MCH verzi DSOTM od Floydů jsi kdysi chválil?
Ono je ale pravda, že zrovna u téhle desky samotní PF už v době vzniku uvažovali (vydali?) o kvadrofonní verzi, takže v MCH to může být super.
Ale nějakou MCH verzi DSOTM od Floydů jsi kdysi chválil?
Ono je ale pravda, že zrovna u téhle desky samotní PF už v době vzniku uvažovali (vydali?) o kvadrofonní verzi, takže v MCH to může být super.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ještě jedna věc spojená s Revolverem. Sice trochu off-topic, nostalgická a sentimentální, ale byly ty Vánoce ...
Rok vydání 1966. To jsem znal tak maximálně Kočka leze dírou, ale o Žluté ponorce jsem netušil nic. Pravěk.
A minulý týden jsme se sešli s rodinou a dětmi a vzpomínali i na koncerty, na kterých jsme kdy byli.
Tak jsem říkal synovi - až budeš někdy v roce 2090 povídat svým vnukům, jak jsi v Praze v Kongresovém centru stál pod pódiem asi tři metry od Ringa, když zpíval Žlutou ponorku, tak si řeknou, už ten Alzheimer dědu dostal, pletou se mu století
.
Takže Revolver v jakékoliv verzi, ať se vám líbí.
Rok vydání 1966. To jsem znal tak maximálně Kočka leze dírou, ale o Žluté ponorce jsem netušil nic. Pravěk.
A minulý týden jsme se sešli s rodinou a dětmi a vzpomínali i na koncerty, na kterých jsme kdy byli.
Tak jsem říkal synovi - až budeš někdy v roce 2090 povídat svým vnukům, jak jsi v Praze v Kongresovém centru stál pod pódiem asi tři metry od Ringa, když zpíval Žlutou ponorku, tak si řeknou, už ten Alzheimer dědu dostal, pletou se mu století

Takže Revolver v jakékoliv verzi, ať se vám líbí.
Ano, uplne suhlasim. Tiez mam niekolko MCH nahravok, ale skor len ako ukazku, ze to ide - napr. RW Amused to death na BR Audio.Oldear píše: ↑02 led 2023 22:33Fidji99
Ta vlna Dolby ATmos mixov, co tlaci Apple Music - to je 99% zvukovy odpad [nakolko je to klasicka nova pop/hiphop sracka] a vela reedici su skutocne velmi narychlo zbuchane remastere bez ziadnej pridanej hodnoty, akurat ti zahraju klavesu zozadu a slaky z boku. Mam pocit,ze to davaju robit brigadnikom, alebo to za hodinovku seka niekto v nejakom studiu na Filipnach. Najdu sa aj veci, co zneju zaujimavo - napr. novy Tears fro Fears je velmi dobre namiovany do 3D.
Kde je MCH silny,, to ke klasika a koncerty. Klasika uz od cias SACD a koncerty su na MCH ako stvorene, tam to staci neposrat. Preto si aj teraz budujem zbierku koncertnych BluRayov [akurat som cez vikend si s chutou pozrel Stevena Wilsona v RAH, Yello v Berline, a musim povedat, ze som ostal prijemne sokovany, ako dobre je napriklad spravena Adele v RAH]. Pri klasike idem skor do Blu Ray Audio, tam ma obraz vyrusuje - skvely je napr. Haydn Messias alebo klasicky flak od 2L
Ale ako hlavny problem MCH hudby vidim to, ze jednoducho 99% hifistov nikdy v ziovte poriadne postaveny multikanal nepoculo. Vynasat sudy nad MCH zvukom na zaklade posluchu nejakeho AVR a kompromisneho MTM centra, dvoch malych bedniciek umisetnenych, kde priestor dovoli a subu vedla telky - to je ako tvrdit, ze vinlyl je na hovno, ked niekto pocul len gramofon z USB z Alzy.
Ja som si minuly rok relativne intenzivne dopisoval s Kalmanom Rubinsonom zo Stereophilu a ten mi dal niekolko fakt dobrych rad, ako oprtimalizovat MCH na posluch hudby a je to pocut. On ma fakt zostavu uplne vysperkovanu na MCH - 5 rovnakych full range bedni, a tak.
jupu group - Finsko - jazz rock ze sedmdesátých
Jedna z fantastických desek, která je opravdu nahraná fakt nahlas. Tak jsem zjištoval a má DR 2
. Zde bych si dovolil tvrdit, že je to záměr umělce.
Pozor opravdu to hraje nahlas!!
LOW: Hey What.
2021
Pozor opravdu to hraje nahlas!!
LOW: Hey What.
2021
DR2 bych čekal a snad i toleroval u noise. Třeba už proto, že tento styl neposlouchám.
Ale u alternative folku? Záměr? Je pravda, že to zní jako rozemleté noise. Po 5 sekundách z ntb mám zalehlé uši. Co je na tom fantastického?
Aby něco hrálo nahlas, na to mám zesilovač. Hrát sakra nahlas se dá i bez hrabání do dynamiky.
Ale u alternative folku? Záměr? Je pravda, že to zní jako rozemleté noise. Po 5 sekundách z ntb mám zalehlé uši. Co je na tom fantastického?
Aby něco hrálo nahlas, na to mám zesilovač. Hrát sakra nahlas se dá i bez hrabání do dynamiky.
Dark side of the moon
MCH, jasně do byl BD DSOTM a ten fakt hraje super, ale tam je to o tom dozvuku, prostoru a excelentní transparentnosti. Tam žádný zpěv ze zadních repro není. Pokud to bude řešeno tímto způsobem, tak OK, ale bohužel není. Koncertní nahrávky MCH vzadu mají jen ruchy a obecenstvo, to je také super.
Naopak, když to Freddieho : "Galileo, Galileo, Galileo Figaro", proběhne zadními kanály, tak bych toho nebožtíka nakopal do zádele ze předu. Na koncertu nikdy na mně zezadu nekřičel a to je ten rozpor. Pokud by takto byl řešen jen dozvuk a prostor, bylo by to super. Ve stereu je A Night At The Opera na DVD-A super, podstatně lepší než na SACD a ještě lepší je na DVD-A The Game.
Fidji99
Jasně, nastavení MCH je pro mnoho posluchačů problém, buď nemají znalosti, nebo potřebný prostor. Skutečně bomba je ta klasika, to přenese domů koncertní sál, nebo alespoň tu iluzi.
MCH, jasně do byl BD DSOTM a ten fakt hraje super, ale tam je to o tom dozvuku, prostoru a excelentní transparentnosti. Tam žádný zpěv ze zadních repro není. Pokud to bude řešeno tímto způsobem, tak OK, ale bohužel není. Koncertní nahrávky MCH vzadu mají jen ruchy a obecenstvo, to je také super.
Naopak, když to Freddieho : "Galileo, Galileo, Galileo Figaro", proběhne zadními kanály, tak bych toho nebožtíka nakopal do zádele ze předu. Na koncertu nikdy na mně zezadu nekřičel a to je ten rozpor. Pokud by takto byl řešen jen dozvuk a prostor, bylo by to super. Ve stereu je A Night At The Opera na DVD-A super, podstatně lepší než na SACD a ještě lepší je na DVD-A The Game.
Fidji99
Jasně, nastavení MCH je pro mnoho posluchačů problém, buď nemají znalosti, nebo potřebný prostor. Skutečně bomba je ta klasika, to přenese domů koncertní sál, nebo alespoň tu iluzi.
To Antony:
Ta hudba je fantastická a ne to ze to je nahraná nahlas.
Ta hudba je fantastická a ne to ze to je nahraná nahlas.
Tak to pardon. Jestli je tam hudba, tak jsem ji přes ten zvukový maglajz nezaslechnul.
Antony fakt fantastická hudba a Ty špatně posloucháš. Skutečně mezi zvukem šrotovníku a zvukem motoru remorkéru, tam pár tónů proběhne. "Ándroš" už mám za sebou cca 40 let a nízkonákladovky jsem také zatím nekupoval. Asi do toho půjdu, člověk se pořád učí.
Já snesu leccos, i IDMko od Telefon Tel Aviv, ale tahle namotaná páska hrající z posledních sil je asi tak příjemná hudba jako je příjemné jídlo mít na talíři dlažební kostku, nahnilé jablko, posmrkaný papírový kapesník a k tomu trochu marmelády... přeji příjemný poslech, pusťte si to třeba se ženou k milování.