Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od JV »

Santana – IV. Ďalšie, doteraz mnou nepoznané album tohoto velikána a musím na prvé počutie konštatovať absolútnu spokojnosť až nadšenie. Rozhodne je to obohatenie mojej "santanovskej" zbierky. *2thumbsup*

Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Napoleon Washington – Mud & Grace. Už som to sem pred časom dával. Teraz som si to prehral cez slúchadlá (už moja klasika - začiatok víkendu 4:30), tak mám zase trochu iný pohlad na tento počin. To že je to (odcitujem sa) "nápadité a pestré blues" samozrejme platí naďalej, ale uvedomil som si ďalšiu vec - keby som niektoré skladby počul niekde z rádia, tak by som hádal že je to Tom Waits. Sú tam minimálne 2 také. To beriem ako známku kvality.
Jediné čo ma trochu mrzí, je že že to nie je o chĺpok kvalitnejšie nahraté. Ale aj tak je to skvelý album.

Obrázek

Hunzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunzek »

Iva Bittová - Čikori 8 595026 615021 Indies Records MAM150-2 rok vydání 2001 na CD,mám i na LP ale ještě zabaleno.
Neskutečný zvuk,krásné hrátky se slovy,Iva je prostě famózní i zbytek skupiny.
Škoda že jsem na tohle narazil až letos,ale nevadí jsem za to moc rád.
Podle mne nahrávky od Indies a Venkow jsou zvukově sázka na jistotu že člověk nebude zklamaný.
Doporučuji každému kdo má rád tento žánr hudby.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

@Hunzek, Ivuška Bittová ve všem co hudebně podniká vždy 100%. *thumbs up*
Přes řeku do stínu stromů.

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

I když mě U2 přestali bavit po Zooropa tak jsem si pustil jejich poslední počin a můžu říct že mě to bavilo. Zajímavé předělávky. Za mě doporučuji.
U2: Song of Surrender
C3FAF509-B80F-4A5B-9EC7-FC90832CF388.jpeg

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Antony píše:
24 bře 2023 18:04
Jackal píše:
24 bře 2023 15:33
Nemám DOWNLOAD verzi, ale originální CD. Milióny lidí po světě jsou ošizeni..., že by si toho nikdo nevšiml, nevšiml, protože nikdo tohle tvé DR neřeší, to jen ty jsi zcela posedlý.
Máš zvukovou zmršeninu, naletěl jsi zvukovým podvodníkům a nechceš si to přiznat. A tak lžeš sám sobě, že si toho nikdo nevšiml, nikdo to neřeší, jen já jsem posedlý. Tvoje diagnóza je hluchota mixnutá s neschopností přiznat si realitu. Směšné.
Naštěstí jsou nás milióny po celém světě, které skupina DM napálila. Recenze jsou více než dobré a vyprodané haly koncertů opět značí o podvodu na posluchačích. To jsou tedy podvodníci, nechápu, že na to někdo nepřišel. Ještě jednou tě zkusím nasměrovat, někde si sežeň jedno jako nahrávku a zaposlouchej se do samotných textů a vnímej je po celou dobu celé skladby, myslím, že ti bude fuk jaké má DR, jestli ne, pak si vezmi tabletku. Sorry, nemohu srovnat DR4 a DR12, protože nikde takové srovnání není, tak jak jsem si přišel na to, že DR4 je odpad? Ty jsi slyšel několik verzí tohoto alba? Neslyšel, takže jedeš jen podle netu, žádná osobní zkušenost. Pak je mi vše jasné.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Ne, opravdu nemusím smradlavou klobásu sníst celou, abych poznal, že je nepoživatelná. To je jasné už podle smradu.
Tolik k DR4.
Ostatní - mám obrovské množství osobních zkušeností se zvukem nahrávek. I s texty. I s lidmi, co jsou hluší a jdou hromadně za krysařem s píšťalou. Nic nového pod sluncem. Davy nekritických uctívačů neříkají o kvalitě nahrávky nic. Jen potvrzují, že zfanatizovaný dav postrádá soudnost a příčetnost.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Jackal píše:
02 dub 2023 18:09
Antony píše:
24 bře 2023 18:04
Jackal píše:
24 bře 2023 15:33
Nemám DOWNLOAD verzi, ale originální CD. Milióny lidí po světě jsou ošizeni..., že by si toho nikdo nevšiml, nevšiml, protože nikdo tohle tvé DR neřeší, to jen ty jsi zcela posedlý.
Máš zvukovou zmršeninu, naletěl jsi zvukovým podvodníkům a nechceš si to přiznat. A tak lžeš sám sobě, že si toho nikdo nevšiml, nikdo to neřeší, jen já jsem posedlý. Tvoje diagnóza je hluchota mixnutá s neschopností přiznat si realitu. Směšné.
Naštěstí jsou nás milióny po celém světě, které skupina DM napálila. Recenze jsou více než dobré a vyprodané haly koncertů opět značí o podvodu na posluchačích. To jsou tedy podvodníci, nechápu, že na to někdo nepřišel. Ještě jednou tě zkusím nasměrovat, někde si sežeň jedno jako nahrávku a zaposlouchej se do samotných textů a vnímej je po celou dobu celé skladby, myslím, že ti bude fuk jaké má DR, jestli ne, pak si vezmi tabletku. Sorry, nemohu srovnat DR4 a DR12, protože nikde takové srovnání není, tak jak jsem si přišel na to, že DR4 je odpad? Ty jsi slyšel několik verzí tohoto alba? Neslyšel, takže jedeš jen podle netu, žádná osobní zkušenost. Pak je mi vše jasné.
No, nevím nakolik jde o osobní škádlení, ale tento názor, že nevadí DR4 je opravdu zaslepený fandovstvím. Vždyť dynamika je jeden z důležitých uměleckých výrazových prostředků stejně jako harmonie, melodie, takt a jejich změny. Takový minimalismus by bez slušného dynamického rozsahu vůbec ztratil důležitý výrazový prvek. Rezignovat na důležitou součást hudby a říkat poslouchej duchaplné texty je asi jako si to rovnou přečíst ve verších na bookletu jako básničku a pustit si k tomu monotonní hluk cirkulárky.
Za mne tak, i když jsem dost tolerantní, všeho moc škodí. 8-)
Přes řeku do stínu stromů.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

CELESTE
Ti vydali v roce 1976 (nahráno 1974) jednu z nejnádhernějších nahrávek italského pastorálního mellotronového art rocku:
CELESTE - Celeste [Aka: Principe Di Un Giorno] (1976)
Pak různě existovali i neexistovali, vzniklo pár alb, Ciro Perrino coby hlavní persona spoluzaložil velmi záslužný label Mellow Records.
Letos vydali novinku:
CELESTE - Celeste with Celestial Symphony Orchestra (2023) DR12
Digitální verze sice měla být k dispozici koncem prosince 2022, ale k zájemcům se dostala až v lednu. Proto Discogs a Progarchives titul řadí do loňska, já dávám podle reality vročení až letošní.
I když má digitální verze zvuk přímo vzorový, opět jsem neodolal a objednal dvojelpé. Prostě je žeru.
Hudebně - hladivá a průzračná nádhera. Symfonický orchestr nedělá přebujelé šmidli křoví, co má ohromit bombastičností, nýbrž hezky skromně a funkčně podkresluje meditativní a oduševnělý charakter hudby. Třeba skladba
Cascate di Cristallo je díky tomu (a Mellotronu!) schopna dosáhnout nebývalé hloubky výrazu. Italština s dámskými a pánskými vokály, milé a mírné poslouchání.
https://celeste4.bandcamp.com/album/cel ... uble-vinyl
Obrázek

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

IF-If(1970)

Skvelý jazz-rock/fusion.
Přílohy
if.jpg

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

korys: myslím, že tvůj komentář je už trochu přehnaný, chtěl jsem pouze naznačit, že album od DM, má téma, příběh atd.. a to je potřeba akceptovat. Hraje k tomu to Vaše DR4, což u mě je dost dynamické, aby mohl toto album poslouchat. Narovinu, nevědět tento fakt, poznáte opravdu velký shit, jestli jste na DR4 - DR5 - DR6, takže asi tak. Teď mudrujete, jaká je to shitka zvuk, ale nevědět informaci o samotném DR4, tak mluvíte jinak. Já za sebe mohu CD poslouchat, protože se mi líbí, jak samotné texty, tak i samotná hudba. Jestli dělá potíže někomu nízké DR, je každého věc a problém. Já tento problém nemám i když jsem močkař co poslouchá naprosto degradované album, které vydala skupina DM, aby odrovnala i ty poslední milióny fanoušků, co má po celém světě. Bastardi. Když není na pultě více verzí samotného CD, musím koupit, co obchod nabízí, jiný zdroj nákupu CD nemám a radši fyzické CD, než soubory FLAC.

Ač to nedělám, protože zásadně pouze kupuji CD nosiče, nebo nakupuji soubory FLAC, tak jsem si stáhl tuto verzi: https://dr.loudness-war.info/album/view/199001. Buď jsem úplně hluchý, protože prostě nejsem schopen poznat rozdíl DR4, mezi těmito nahrávkami, asi proto, že nejsem hifista, jen pouhopouhý posluchač. Samozřejmě, že mám ve sbírce CD podle DR stupnice velmi vysoko a rád, vím, že mám kvalitní CD, ale album Memento Mori mi při poslechu uši netrhá. A jinou variantu nákupu, lepšího formátu nemám.

Tak to je asi vše, co mohu dodat a tím i přestat dotovat toto téma. Snad jsem tolik nezničil tuto komunitu, tím, že jsem do tématu napsal pocit, který mám při poslechu z nového alba DM. Kdo mi najde CD co má DR15, velmi rád ho okamžitě zaplatím, bohužel jiný zdroj nemám.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Ale tak v pohodě, někomu se líbí holky s amputovanýma nohama, mně teda pořád spíš ty, které je mají.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Jackal: Kašli na to, nemáš žádnou šanci přesvědčit nefanouška, tím spíš na hifi fóru. Akorát se zbytečně nervuješ. Já to vidím jako ty, Memento Mori je vynikající deska, se silným poselstvím, aniž by sklouzávala k patosu. Na stárnoucí chlápky nebývale svěží, muzikální, bez pózy a slabých míst. Pro nás, co víme, že ani jedno z toho už dávno není u DM samozřejmost, je to o to silnější. Kdybych měl možnost poslouchat jen CD, což naštěstí nemám, určitě bych si to jen kvůli nízké DR neupíral. Nedělám to tak ani u jiné hudby, která má kvalitu a zároveň tu smůlu, že se pro ní prošlo monstrum loudness war. Jasně, že taky mám pár parádně znějících věcí, které jsou i hudebně super, ale jen kvůli zvuku určitě nebudu poslouchat nějakou osmnáctou variantu na ukňouranou asiatku, jen proto, abych se cítil víc hifistou. A že i takoví jsou. Vlastně jsem se vždycky bál, že když se na tuhle cestu dám, dřív nebo později sklouznu k tomu, že budu poslouchat jen ty fantasticky znějící drnkačky z nerealisticky obřích hlav s nekonečným vibratem v hlase :-) Někdy jsou právě tyhle věci svou naleštěností až komický, byť samozřejmě pěkný. Pořád je pro mě dojem z hudby důležitější, než dojem ze zvuku, byť se ty dva postoje v mnoha ohledech prolínají.

Btw, třeba ta věc, co doporučuje výše Antony, je pro mě možná krásně znějící, možná i fortelně zahraná, ale jako celek mi přijde, že ztěží balancuje někde na hranici mezi bohapustým klišé a čirým nevkusem. Dokázal bych si to představit jako soundtrack počítačové hry Sims, co občas hraje manželka nebo jako vánoční podkres někde v supermarketu. Úplně vidím ty červený mašle na dárcích :-) Ale nic proti ničemu, vkus na hudbu i to, co si k tělu z objektivních, subjektivních nebo klidně předsudečných důvodů ne/pustíme, je naštěstí pořád na každém z nás.

Užívej MM a nečekej podrbání za uchem ;)
Nadral reprosoustavy

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Herrer: děkuji za komentář, jsem zase na nohou. *palec*

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Memento Mori po asi 20-tom posluchu definitívne na špici tohtoročnej hitparády pre moje uši. A to som metalista.
Podstatná je zhovievavosť alebo blokovanie prispevkov nemenovaných vychádzajúcich hviezd tohto fóra.

Odpovědět