Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Antony »

HEX A.D. - Delightful Sharp Edges (2023) DR8
Norsko, Larvik. Další ambiciózní a zdařilé dílo. Zasmušilé a heavy stoner doomově hloubavé. Zarytě utkvělé v brázdě kořeny protkané zeminy. Vykazující divadelně postavenou dramaturgii a halené do lehce psychedelického hávu. Ohromná věc.

https://hexad.bandcamp.com/album/delightful-sharp-edges

Obrázek

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Oldear píše: Teď budu sjíždět Špejchar. Už máte někdo ten letošní?
Právě to sjíždím z vinylu k poobědové kávičce ;)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Jethro Tull – The String Quartets. Prevažne známe veci v trochu inom kabáte.

Obrázek

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

PetrD
Super, už jsem to taky dal. Jak to vidíš Ty? Já to hodnotím velice kladně, jak obsahově, tak i zvukově. Po dlouhé době vydané výborné české LP. Je v tom i kus nostalgie a rád si to opakovaně poslechnu.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Deadwood - Really Slow Motion
Obrázek

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

AISLES-Beyond Drama(2023)

Novinka z Chile. Aisles je neo-prog skupina ,ktorá rozhodne stojí za vypočutie!

https://aisles.bandcamp.com/album/beyond-drama

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Jean-Michel Jarre - Teo and Tea CD Album (2007). Velmi kvalitní dílo. Rozhodně mohu doporučit.

20230612_130933.jpg
20230612_131007.jpg

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

MIŠÍK VLADIMÍR - ŠPEJCHAR 1969-1991 (VINYL / 2LP)
Oldear píše: PetrD
Super, už jsem to taky dal. Jak to vidíš Ty? Já to hodnotím velice kladně, jak obsahově, tak i zvukově. Po dlouhé době vydané výborné české LP. Je v tom i kus nostalgie a rád si to opakovaně poslechnu.
Těžko hodnotit interpreta, který mě provází celý život ;) Stačilo by říci s klasikem "U mě dobrý" *thumbs up* Fakt jsem nadšen :)
Původní vydání z roku 1993 mi při povodních 2002 tak trochu "uplavalo", tak jsem moc rád za toto.

PS: Když jsem viděl, kam až se vyšplhaly na Aukro jeho ceny, je toto vlastně za hubičku.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Nenapadne album, ktere je protkane tahlymi basovymi linkami, ktere umi potrapit sestavu *sunglases* .

Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Včera bol čas popočúvať nové prírastky a musím na prvé počutie konštatovať iba spokojnosť. Všetky môžem s čistým svedomím odporučiť do pozornosti.

Elbow - The Seldom Seen Kid. Pre mňa doteraz neznáma kapela (manželka má nejakú ich tvorbu napočúvanú).
Povedal by som že je to niečo medzi Sigur Rós a P. Gabrielom. Pestrý a nápaditý album.

Obrázek

Lonnie Liston Smith And The Cosmic Echoes - Expansions. Pre mňa zase velká neznáma. Žánrovo by sa to dalo asi najlepšie zaradiť do chlieviku "fusion". Bavilo ma to od začiatku do konca.

Obrázek

Gregory Porter - Liquid Spirit. Na internete som si prešiel niekolko jeho albumov, ale nejak extra ma neoslovili. Teda až na tento. Moc príjemné počúvanie. Vie niekto prečo má na hlave stále tú čiapku?

Obrázek

Jethro Tull – War Child, The 40th Anniversary Edition. Podarilo sa mi toto vydanie vymeniť za staršiu remastrovanú verziu čo som mal. Bol som zvedavý čo s tým Wilson porobil. Nemám bohvieakú pamäť, ale sprostredkujem aspoň nejaké dojmy čo z toho mám. Zdá sa mi že sa trochu viac rozšírila stereoscéna a trochu lepšie sú odseparované jednotlivé nástroje (zrejme to spolu súvisí). V podstate mi to príde celé trochu iné, až zvláštne, ale rozhodne nie zlé. Uvidím čo mi ešte povie posluch cez sluchátka.

Obrázek

PeH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeH »

K těm Elbow - The Seldom Seen Kid: existuje i live provedení (The Seldom Seen Kid Live at Abbey Road) se symfoňákem, které je pro mě ještě o dost zajímavější ...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Lars FREDRIK FRØISLIE - Fire Fortellinger (2023) DR10
Zatím první poslech a su z toho úplně hotové.. Čistá radost. Připomíná mi to, co kdysi dělal Dave GREENSLADE. A ta norština.. Až mám strach, jak se mi může napoprvé něco takhle líbit. Protože taková díla často pak zamíří dolů. No, sám jsem zvědav.
Možná trochu nesoudně předbíhám, nemohu ovšem nezmínit, že je to jeden z teoretických adeptů na letošní TOP. Předposlechová příprava analýzou dostupných informací říká, že se na albu nacházejí 4 kompozice v pěkně zrcadlovém gardu (když minuty zaokrouhlím nahoru)- 17-7-7-17. Na Prog Archives nyní 22 hodnocení, 2 recenze a rating 4,60. Nic to pro poslech neznamená, jen se tím zvyšuje natěšení. To je na muzice taky krásné..
Vinyl chci, protože velký formát tu radost ještě akceleruje. Na výběr jsou kromě klasicky černého ještě tmavá zeleň a cloud blue.
Co obzvláště vítám je "Trying to preserve the impulsive - much of what you hear is improvised, and one-takes (preferably with playing errors and piano strings that break and the like). Trying to preserve the human aspect to a large extent, avoiding click tracks, auto-tune, MIDI or too much technology. Expect lots of old analogue keyboards such as cembalo, Mellotron, MiniMoog, Yamaha CP70 and Hammond organ."

https://larsfredrikfroislie.bandcamp.co ... rtellinger

Obrázek

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

THRESHOLD-March of Progress(2012) *palec*

Melodický prog-metal z Británie a za mikrofónom skvelý Damian Wilson.Album nemá slabé miesto, nenájdete ani sekundu vaty! Silné melódie, ostré gitarové riffy, chytľavé až hymnické refrény. Podľa mňa je March of Progress najlepší album od Threshold !!!
Přílohy
treshold.jpg

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

J.M.Jarre - CD příloha dvd In China 2004

Odpovědět