Včera bol čas popočúvať nové prírastky a musím na prvé počutie konštatovať iba spokojnosť. Všetky môžem s čistým svedomím odporučiť do pozornosti.
Elbow - The Seldom Seen Kid. Pre mňa doteraz neznáma kapela (manželka má nejakú ich tvorbu napočúvanú).
Povedal by som že je to niečo medzi Sigur Rós a P. Gabrielom. Pestrý a nápaditý album.
Lonnie Liston Smith And The Cosmic Echoes - Expansions. Pre mňa zase velká neznáma. Žánrovo by sa to dalo asi najlepšie zaradiť do chlieviku "fusion". Bavilo ma to od začiatku do konca.
Gregory Porter - Liquid Spirit. Na internete som si prešiel niekolko jeho albumov, ale nejak extra ma neoslovili. Teda až na tento. Moc príjemné počúvanie. Vie niekto prečo má na hlave stále tú čiapku?
Jethro Tull – War Child, The 40th Anniversary Edition. Podarilo sa mi toto vydanie vymeniť za staršiu remastrovanú verziu čo som mal. Bol som zvedavý čo s tým Wilson porobil. Nemám bohvieakú pamäť, ale sprostredkujem aspoň nejaké dojmy čo z toho mám. Zdá sa mi že sa trochu viac rozšírila stereoscéna a trochu lepšie sú odseparované jednotlivé nástroje (zrejme to spolu súvisí). V podstate mi to príde celé trochu iné, až zvláštne, ale rozhodne nie zlé. Uvidím čo mi ešte povie posluch cez sluchátka.