Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Antony »

TANKZILLA - TankZilla (2023) DR8
Nizozemské duo. Podtrhuji - duo. Co v této sestavě dokážou zahrát je ohromující.
Římské vydavatelství HEAVY PSYCH SOUNDS Records je celkem aktivní ve vydávání kapel z celé Evropy i USA (např STÖNER). Zaměřují se na vinyly, některé tituly ani digitálně nenabízejí. Sleduji je, kupuji je, ale musí se vybírat, občas se zabývají i dost průměrnou muzikou pro moje uši.
TANKZILLA jsem zpočátku příliš nevěřil, prostě další bigbít. Ani první poslech nenaznačoval nic mimořádného. Jenže pak se velice rychle dostavil účinek erupce surové energie.
Představte si něco jako když nahráli kdysi METALLICA svoji garáž The $5.98 E.P. – Garage Days Re-Revisited (1987). Nekomplikované songy hrnuté živě, surově až punkově. Přesně tohle hrají TANKZILLA a jsou stejně (ne)uvěřitelní. Swamp/stoner/punk/metal. V té jednoduchosti a přímočarosti je síla a sám jsem překvapen, jak se mi to neoposlouchává. Kandidát na vinyl. METALLICA jsou dnes jen stínem sebe sama, ale tito dva maníci rozdávají autenticitu plnými hrstmi.

https://heavypsychsoundsrecords.bandcam ... -tankzilla

Obrázek

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Tak rovnez doporucim muj novy objev a take DUO z Kanady. Esence Rush, Led Zeppelin. Multi kytarista a zpivajici bubenik:
CROWN LANDS
https://open.spotify.com/track/22Paq5u3 ... share-menu

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

TankZilla, dobrá pařba a energie.
Zvukově trochu monotónní, ale příjemně.
Zvuk těchto kytar mám rád *thumbs up*

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Pre priaznivcov dnes už kultovej nórskej skupiny WOBBLER...ich klávesák vydáva oficiálne 2.júna debutový album:

https://larsfredrikfroislie.bandcamp.co ... nubar=true

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Dire Straits – Making Movies, Love Over Gold, Brothers In Arms. Týmto som si práve skompletizoval štúdiové albumy týchto klasikov. Kopa skvelého počúvania.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

JV : Zaujímavé,ja som včera večer tiež počúval Marka Knopflera- Sailing to Philadelphia(2000)...parádna muzika!

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Sólových "knopfleroviek" má tiež niekolko. Tie sú také viac "na pohodu".
Čo sa Dire Straits týka - dlho som mal iba výberovku a myslel som si že si s ňou vystačím. K nej pribudol albuum On every street a potom mi to už nedalo a postupne mi pribudol zvyšok štúdiových albumov.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Klasika živě, kvalita zvuku vynikající
Folder.jpg

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

CAST -Vigesimus(2021)

Legendárna mexická prog-rocková skupina a ich v poradí 20-ty štúdiový album.

https://castoficial.bandcamp.com/album/vigesimus-2021

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

"Hra na neděli
Arthur Conan Doyle: Pět pomerančových jadérek"

CR2

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Savage: Greatest Hits & Remixes 2CD (2016).
Elektronická hudba, Pop, Italo-Disco a Synth-pop, prostě brutální Italo-Disco. Ochutnejte...

20230609_145618.jpg
20230609_145631.jpg

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Po ostudném propadáku METALLICA 2023 s DR5 šrotem se člověk skoro bojí na něco metalového těšit. Pokud připomenu další pitominy, co vznikají jen jako rutinní a recyklované výměšky beze špetky kreativity, např OVERKILL 2023, je každé nové a dobré kovové dílo radostnou novinou.
2.6.2023 vyšlo:
AVENGED SEVENFOLD - Life Is But A Dream... (2023) DR9
Kapela si v historii prošla ledasčím, ale nikdy nebyla progresivnější. Progresí oplývá v tom slova smyslu, že se dokáže ve své hudbě neustále vyvíjet a předkládat posluchačům překvápka ve formě hudebně nečekaně rafinovaných kompozic. A nejenom to, AVENGED SEVENFOLD i přes štylový mišmaš dokázali udržet jednotícího ducha, takže poslech je vždy komfortní. Jen vyžaduje pozornost a otevřenou mysl. Taková paráda mne od starých psů dlouho nepotkala. Nechci zabředávat do přílišných detailů, ale třeba kytarový sóla jsou přímo kruťácký. Tohle je všechno, jenom ne sázka na jistotu. Dokonce si troufám tvrdit, že dílo je tak dobré (čti neokoukané, neotřelé, vybočující), že nebude mít u tradičních fandů šanci a úspěch se mu vyhne.
Ještě si dovolím citovat vydavatele: Album inspirované románem Alberta Camuse Cizinec je cestou existenciální krizí; velmi osobním zkoumáním smyslu, účelu a hodnoty lidské existence s neustále se blížící úzkostí ze smrti.

Obrázek

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Antony
Zase to negeneralizuj. Musíš napsat, že se jedná o CD ( DR5 ). Kup si LP, tam je to za mně docela poslouchatelný a to Tvoje DR je 11. To píšu jako kmet, který už v podstatě až na vyjímky metal neposlouchá. Předchozí desky Metallicy byly skutečně neposlouchatelné, ale to letošní se docela dá a to zvukově i obsahově k podráždění občasných chutí na metal. Jinak poslouchám jiné žánry.

Teď budu sjíždět Špejchar. Už máte někdo ten letošní?

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Oldear
Za prvé - negeneralizuji, generalizování fakt vypadá jinak.
Za druhé - nejedná se zdaleka jen o CD, ale o všechny digitální formáty.
Za třetí - že na vinylu nebude DR5 ví každý, kdo na tomhle fóru umí do pěti napočítat.

AVENGED SEVENFOLD - Life Is But A Dream... (2023) DR9
Po pěti posleších vyrostli a kandidují na TOP 2023. Velmi doporučuji.

Odpovědět