Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
ayman
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od ayman »

Pro mě jedna z nej desek od génia Quincy Jonese, rok 1981. Vokály Pati Austin, Michael Jackson, James Ingram, Stevie Wonder..
17107661962607131623508264771113.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

pbaudis píše:
18 bře 2024 12:49
Já toto vlákno beru jako inspiraci pro sebe i ostatní. Nekoukám a neměřím DR, ale mohu poskytnout, něco co nikdo ještě neslyšel a ten už může hledat edici s nejlepším DR.
A moja otázka znie - ako zistíš že existuje vydanie s lepším DR?
Na dr.loudness sa mi pomerne často stáva že tam jednoducho niektoré veci nenájdem. Prehladávaš nejaké fóra, alebo je ešte nejaká iná stránka venujúca sa tejto problematike?
Ja keď idem niečo kupovať, tak sa tiež snažím pozháňať nejaké info, ale vela krát som bezúspešný.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

No kde asi získávat informace, z fór, od dalších hifistů, podle vlastní sbírky nosičů a z ní vzešlých zkušeností, jako třeba to, že když jde o starý album, tak zvukově nejleší bude s největší pravděpodobností některý z těch starých dobových vydání a nový remastery budou nejlepší jen občas a jen u některých alb a u nových alb bude nejspíš nejlepší LP, nebo dnes třeba Blu-ray verze atd......... Takovýhle základy musí hifista znát.

ayman
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ayman »

Doporučuji Steva Hoffman Music Forum, tam je hodně informací. Nedávno jsem řešil první album Mariah Carey na CD. Evropská verzi, co jsem měl byla špatná, na doporučení z tamního fóra koupil tu americkou, která je fajn a tu evropskou vyhodil. To samé u Phila Collinse- But Seriously- jsem si nechal poradit vydavatelství WEA, od AtlantIc co jsem měl bylo špatný ač na Dr.loudness vysoká čísla od WEA úplně jiná písnička. Takže dr.loudnes je určitě dobré vodítko ale vlastní uši rozhodují. A jak píše Liamee, jsou určitý základy podle kterých se řídit ale to se tu diskutuje všude. Nová hudba je bohužel velký problém.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pbaudis »

JV píše:
18 bře 2024 13:52
pbaudis píše:
18 bře 2024 12:49
Já toto vlákno beru jako inspiraci pro sebe i ostatní. Nekoukám a neměřím DR, ale mohu poskytnout, něco co nikdo ještě neslyšel a ten už může hledat edici s nejlepším DR.
A moja otázka znie - ako zistíš že existuje vydanie s lepším DR?
Na dr.loudness sa mi pomerne často stáva že tam jednoducho niektoré veci nenájdem. Prehladávaš nejaké fóra, alebo je ešte nejaká iná stránka venujúca sa tejto problematike?
Ja keď idem niečo kupovať, tak sa tiež snažím pozháňať nejaké info, ale vela krát som bezúspešný.
Nezjistiš, musíš hledat a porovnávat s jinou edicí, kterou musíš koupit, nebo všude možně zakoupit FLAC, kde informace druhu DR bývají. Napsal, že poslouchám co seženu. Pokud ihned někdo měří DR a má pochybnosti o kvalitě, může hledat jiné edice a získávat informace od jiných uživatelů (psal jsem, že mám i 5 edic) jednoho alba. Bohužel je to o hledání, pokud jsi ochoten své oblíbené album koupit vícekrát a dojít do své nirvany, tak budeš poslouchat to nejlepší. Proto jsem přešel na edice Japan, které znějí mnohem lépe, než edice UK, EU, USA, prostě dostupná CD po Evropě. Kde koupit různé edice jednoho alba není problém. Kde, no to asi víme všichni. Já momentálně cucám Japan Limited Edition od Poláků na Alegru. Prvotní alba rok 80-90 mi znějí velmi dobře. Kdybych dnes koukal pouze na DR, tak nic neslyším. Myslím, že zabíhame mimo dané téma.

P.S. nemám zkušenosti s LP, vlastním pouze CD a FLAC, když to není na fyzickém CD.

Další věc je o tom, co je pro někoho dobré a co ne. Ovlivňuje to mnoho různých věci, hlavně peníze.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Japonský edice neznějí mnohem lépe. V některých případech znějí skvěle, ale v mnoha případech naopak znějí mizerně. Loudness War zasáhla Japonský edice úplně stejně jako vydání z jiných zemí, takže pro Japonský vydání alb platí v tomhle ohledu úplně to samý jako pro vydání z ostatních zemí, neboli některý jsou skvělý a některý jsou mizerný, není možný tvrdit, že Japonský edice znějí mnohem líp, protože to není pravda.
Tenhle mýtus, že Japonský vydání jsou nejlepší, přetrvává od dob, kdy Japonský LP žačali být mezi některýma sběratelama a hifistama nejvíc ceněný pro svou kvalitu spracování i zvuku (taky to ale souvisí s jejich jedinečností a odlišností od vydání z ostatních zemí). Zvuk Japonských vydání mnohdy byl, a dodnes mnohdy je, o něco světlejší, což někteří považují za klad. V tejhle souvislosti pak u zejména starých Japonských CD vydání taky pozor na preemfázi. Kdo hraje normálně z CD přehrávače, tak to řešit nemusí, ale narazil jsem už na několik hifistů, kteří si nagrabovali Japonský CD edice do PC či streameru a pak je z toho PC/streameru hráli bez deemfáze (což značně ovlivňuje zvuk, ale i měření DR) aniž by si toho všimli. :shock: Což mi sice hlava nebere, ale opravdu na takový případy občas narážím.

A jinak ano, pokud někdo hledá zvukově nejlepší verze alb, tak se mnohdy kupovaní více (někdy i mnoha) verzí a vydání a jejich srovnávání zkrátka nevyhne. Navíc se taky někdy stává, že v průběhu času vyjde na nějakým nosiči (na CD, LP, SACD, Blu-ray, v Hi-Res atd.....) verze lepší než byly všechny dosavadní/předchozí, takže nákupu více verzí se hifista prostě mnhody nevyhne pokud chce hudbu poslouchat co nejlíp.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

IMG_20240318_211421.jpg
IMG_20240318_211438.jpg
Chytlavý bigbít s prvky AOR těchto čtyř tloustíků je opravdový balzám.
Cd má vynikající zvuk.

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Chromeo - francouzsko-kanadské duo, hrající disco. Chytlavé a skvěle nahrané nové album Adult Contemporary.
V knihovně mám ještě uložené album Head Over Heals.
Obrázek
Qobuz - roon + HQPlayer - Topping DX1 - Soulnotes 7Hz x Crinacle Zero: 2 IEM

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

K příspěvku od Liamee:
Ohledně jpn.lp,která jsou vyhledávány a oblíbeny hifisty a příznivci reprodukce z vinylových desek, sběratele však nechávají chladnými, podobně jako desky od MoFi.
Je to možná neuvěřitelné,ale je to tak.Jsou též o mnoho levnější než GB,nebo US originály.
Pro srovnání: První GB vydání TDSOTM od Pink Floyd pořídíte v přepočtu na Kč za nějakých 54.tisíc,jpn verzi téhož titulu v plné palbě s OBI, brožurou, plakáty, samolepky, též v prvním vydání do 12tisic kč.(Bez OBI ještě znatelně méně)
Řadovky Black Sabbath v prvním GB pressu kolem 6tisic, totéž v jpn.vydání do2tisic.
Chtěl bych podotknout, že já osobně jsem veliký příznivec jpn.desek.
Moje zkušenost ohledně cd:
Ne všechna první vydání v Evropě a GB jsou povedená.
Např.nemecké vydání prvních 4.titulů Jethro Tull jsou velmi nepovedené,náprava přišla o dva roky později,kdy cd jsou již v pořádku.
První vydání Queen též nic moc, vše napravila až Digital Master serie z roku 92-93.
To samé Led Zeppelin, edice z roku 96 už je v pořádku.
Tak by se dalo pokračovat dále...
P.S.
Vynikající je remasterovaná edice Jethro Tull z roku 02-06, myslím, že to nejlepší co vyšlo v klasickém původním mixu.
Též edice David Bowie z roku99 je výborná.
Hodně štěstí pri výběru oblíbené hudby přeji.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Liamee píše:
18 bře 2024 18:53
V tejhle souvislosti pak u zejména starých Japonských CD vydání taky pozor na preemfázi. Kdo hraje normálně z CD přehrávače, tak to řešit nemusí, ale narazil jsem už na několik hifistů, kteří si nagrabovali Japonský CD edice do PC či streameru a pak je z toho PC/streameru hráli bez deemfáze (což značně ovlivňuje zvuk, ale i měření DR) aniž by si toho všimli. :shock: Což mi sice hlava nebere, ale opravdu na takový případy občas narážím.
Ano *thumbs up* , dodnes si pamatam, ako som si ako jedno z prvych CD naripoval WYWH od PF [JP] a neveril som vlastnym usiam. Hladal som chybu vsade mozne - v streameri [SOOLOS], v ripoviaciom programe, asi 2 tyzdne som sa trapil. Vtedy este ani neboli nejako dostupne deemphasis filtre na dbpoweramp. Inac, kto nepocuje premphasis, tak by si mal najst ine hobby, alebo teda rozhodne nepotrebuje nejaky extra kvalitny tweeter v zostave.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

JV:
No a už tu máš další ukázku zmršený nahrávky:
https://dr.loudness-war.info/album/view/206439
Ale tady se dozvíš, že prej je to album "skvěle nahrané." *thumbs down*

ayman
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ayman »

Já jsem tady prostě v šoku, fakt si myslím, že tohle sem, na hifi fórum nepatří, proč tedy řešit aparaturu, reprobedny, kabely, akustiku a pak na tom pouštět zmetky s DR6? Mě to hlava opravdu nebere, pardon. Je toto tady hifi fórum? Haló!

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Dával to sem myslím Dadaft. Fantastická hudba.

Obrázek

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Liamee píše:
19 bře 2024 10:35
JV:
No a už tu máš další ukázku zmršený nahrávky:
https://dr.loudness-war.info/album/view/206439
Ale tady se dozvíš, že prej je to album "skvěle nahrané." *thumbs down*
Prosím o konkrétní pasáže. Číslo skladby a čas, kde se vám něco nezdá! Co konkrétně je zmršené?

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

ayman píše:
18 bře 2024 15:03
Nedávno jsem řešil první album Mariah Carey na CD. Evropská verzi, co jsem měl byla špatná, na doporučení z tamního fóra koupil tu americkou, která je fajn a tu evropskou vyhodil.
ayman píše:
19 bře 2024 11:12
Já jsem tady prostě v šoku, fakt si myslím, že tohle sem, na hifi fórum nepatří, proč tedy řešit aparaturu, reprobedny, kabely, akustiku a pak na tom pouštět zmetky s DR6? Mě to hlava opravdu nebere, pardon. Je toto tady hifi fórum? Haló!
Ono zase ani ja som neskladal zostavu s cielom pocuvat "najlepsie vydanie prveho disku M. Carey'" *thumbs up*

Odpovědět