Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Tomáš »

Oldeare,na co si tu zase hraješ! Co to je,jsem dal odkaz na progarchives,to se nemusíš opakovat,s CD z levných knih to nesrovnávej,to si můžeš poslechnout akorát tak na tvý předsmrtný aparatuře,já píšu o hi-res,to tu nikdo neprodává,v CD kvalitě to je k mání za šest stovek na supraphonline https://www.supraphonline.cz/album/7263 ... azoo/flac ,ale tam už zahraniční věci nekupuju,je to levný,ale mizerný,většinou mají i blbě udělaný metadata,takže se musej přepisovat.

A za druhé,Zappa byl perfekcionista,všechny zkoušky a demoverze nahrával a to v maximální kvalitě a všechno archivoval,takže ty jeho šuplíky jeho děti už nějakej pátek živí. :D
Výborný je taky živák Zappa v New Yorku-40.výročí,ten mám taky v hi-res
https://www.prostudiomasters.com/album/page/89186
zappa.jpg
Mimochodem,byl jsem tady v Praze v r.1991 na jeho koncertu s Kocábem při oslavě odchodu sovětských okupačních vojsk.To bylo jeho poslední veřejné vystoupení,bohužel

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Willie Nelson & Wynton Marsalis - Two Men with the Blues.
Zase som si o niečo rozšíril bluesovú zbierku. Nahrávka je zo živého vystúpenia s krásnou, povedal by som až "neworleanskou" atmosférou.
Obrázek

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tomáš
To si asi nesprávně pochopil. Píšeš, že špičková kvalita a Hi-Res Flac 24/96. Netvrdím, že to hraje špatně, ale hůře ano. Já sice nejsem Zappista, ale můj Hifi kámoš ano a u něho jsme to poslouchali. Má ten Box. CD opravdu nic moc, to už dnes tak bývá, ale podobně to bude s Flacem v Hi-Res. Velký skok v kvalitě je to Blu-ray v Atmosu, ale Ty asi nemáš Atmos, ani BD. Z toho BD verze 96kHz 24-Bit PCM Stereo je výrazně horší a to bude asi ta Tvoje staženice. Stejně tak tomu je u Boxu posledních Stounů - CD a verze Hi-Res neposlouchatelná, pouze je super ten Atmos. Proč je tomu tak? Asi obchodní praktiky.
Psal jsem to proto, že za podobnou cenu té staženice, si mohl mít všechny verze na BD. Předpokládal jsem, že máš i BD Player a posloucháš hudbu v MCH i v Atmos.
Tak sorry.

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

ALEX CARPANI BAND-The Sanctuary(2010)
Přílohy
alex.jpg

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

oldear napsal
Psal jsem to proto, že za podobnou cenu té staženice, si mohl mít všechny verze na BD. Předpokládal jsem, že máš i BD Player a posloucháš hudbu v MCH i v Atmos.
ty jenom fantazíruješ,BD mám už jen ve stolním počítači a v podstatě ho nepoužívám a nevím,proč bych měl utrácet za zmršeniny na BD,když poslouchám jen stereo a ProStudioMasters v hi-res je prostě dneska špička.Ale to by sis musel něco od nich poslechnout,ale ty zřejmě pořád jedeš na plackách :mrgreen:
A mimochodem,u ProStudioMasters musíš mít nainstalovanej jejich speciální downloader manager,což je jejich speciální stahovací program,který kontroluje zda nejsou data(pakety) při stahování nepoškozena,jinak stahování opakuje

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Nikoliv, výbavu mám komplet. Jedu LP, CD, BD, SACD, DVD-A, ale i soubory Hi-res - už dlouho. Já jsem přes klasickou hudbu a zajímá mně 2L. Popík, Rock je jen okrajovka, ale i tak jich mám spoustu. Nepohrdnu ani Supraphonline, ty staré věci z origo master ve 24/192, ty jsou špičkové, ale "nové" Hi-Res - většinou 24/48 nebrat. Podobný download manager má též a je to nutnost. Při přerušení by to jinak spadlo a jede to znovu od začátku.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Tomáš: Ač ses do útoku vrhnul vskutku zdatně (leč až moc okatě), tak plácáním takovejch hovadin, jaký tu předvádíš, prokazuješ jen to, že buď o kvalitním poslechu hudby nic moc nevíš a máš o něm jen silně zkreslený představy, anebo ti jde jen o to se hádat a přehádat. Což ti ovšem jaksi nemůže vyjít, když se o to pokoušíš pomocí plácání nesmyslů.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Tomáš píše:
12 črc 2024 14:25
Mimochodem,byl jsem tady v Praze v r.1991 na jeho koncertu s Kocábem při oslavě odchodu sovětských okupačních vojsk.To bylo jeho poslední veřejné vystoupení,bohužel
Předposlední.
Úplně naposledy hrál veřejně ještě o týden později v Budapešti na Búcsú Fesztivál.

Hunzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunzek »

Massive Attack - The Essential Mix 11th December 1994,
FLAC 831mb, čas 2:00:50.
Živák z Rádia, poslouchám to už pár let.
Né že bych to potřeboval ale vždycky mě to dobře naladí.
Trip-Hop, Rap, Hip-Hop.
Fajny surový zvuk, jde slyšet jak brumí gramo, praskání drážky apd. + bonus dvoje zprávy.
Proto mám tuto nahrávku rád, zní tak přirozeně.
Hraji to z mobilu do FiiO FQ5122 z něj do Audio Technika ATH-R70x.
Sluchátka mám lepší ale HD700 má půjčené kamarád a u Focal Celestee se mi uvolnil/zlomil hlavový most tak alespoň tak.
Mohu jen doporučit kdo má rád tento žánr hudby.
Hezkou neděli přeji všem.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/browse/album/372741576?u
GRIFF -- Vertigo (2024)

Současný laskavý velkoměstský popík. Caroline Polachek se mi možná líbí o chloupek víc, ale dobrý...
Novinka.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Po LPčkách som prevetral aj CD čo mám od Santanu - Shaman, Supernatural, IV, Corazon.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

UNREAL CITY - La Crudeltá di Aprile (2013)
Přílohy
unreal.jpg

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

KRAFTWERK - THE MIX (1991) Made In Japan. :-)

20240722_130415.jpg
20240722_130556.jpg
20240722_130200.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Yusef Lateef – The Blue Yusef Lateef.
Pestré album tohto multiinštrumentalistu (primárne asi saxofonista). Je to v bluesovom duchu, ale je tam aj "world" a miestami je to celkom slušný rockandroll.
A celé to má sympatických 36 minút a nejaké drobné.
*bravo*
Rozhodne to vo mne vzbudilo záujem o tohto pána.

Obrázek

Odpovědět