Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od Kofim »

novtom píše:
02 lis 2024 15:01
Vteřiny, měsíce a roky
Vladimir Mišík
Zdroj: Qobuz, Hi-Res 24/96. DR 8-12, naprostá pecka
wxtftixggwmua_600.jpg
a6114a17-3677-4178-81f2-75a7bca672b7.jpg
Poslouchám od druhého dne od vydání-a souhlasím, je to pecka!

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Carpediem píše:
04 lis 2024 19:00
Mišíka mám moc rád, dokonce jsem mu jednou dělal na koncertě osobního fotografa. Ale když se na tomto albu oprostím od sentimentu bilancujícího obsahu, tak Mišík má spoustu mnohem kvalitnější produkce...
Máš na mysli období, kdy byly jeho hlasivky o cca 40 - 50 let mladší? ;)
Já Vláďův hlas miluji, jeho současnou poklidnou polohu beru a líbí se mi čím dál víc. Poslední tři alba s kapelou "Petr Ostrouchov & Blue Shadows" (tedy bez ETC...) poslouchám stále častěji a mám je už pořádně pod kůží (z LP). Jsem šťastný jenom z toho, že v 77. letech pořád ještě zpívá *thumbs up*. Za svůj život jsem byl odhadem asi 50x na jeho koncertu a vzhledem k tomu, že už tento počet nerozšířím, užívám si ho ze všech možných nosičů, co mám :P
PS: Pusťte si zpětně ČT24 v neděli 3.11. v 18:30 ;)

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Taky se mi Misik v tehle poloze velmi libi a posledni album si uzivam. Podobne jako Jednou te potkam, oboji mam v hi-res za supraphonline (stejna verze jako streaming platformach) a oboji ma na dnesni pomery velmi slusny zvuk. Nocni obraz me ale nezaujal, mozna i proto, ze zvukove to je z nejakeho duvodu o dost horsi...

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

PetrD píše:
05 lis 2024 09:21
Carpediem píše:
04 lis 2024 19:00
Mišíka mám moc rád, dokonce jsem mu jednou dělal na koncertě osobního fotografa. Ale když se na tomto albu oprostím od sentimentu bilancujícího obsahu, tak Mišík má spoustu mnohem kvalitnější produkce...
Máš na mysli období, kdy byly jeho hlasivky o cca 40 - 50 let mladší? ;)
Já Vláďův hlas miluji, jeho současnou poklidnou polohu beru a líbí se mi čím dál víc. Poslední tři alba s kapelou "Petr Ostrouchov & Blue Shadows" (tedy bez ETC...) poslouchám stále častěji a mám je už pořádně pod kůží (z LP). Jsem šťastný jenom z toho, že v 77. letech pořád ještě zpívá *thumbs up*. Za svůj život jsem byl odhadem asi 50x na jeho koncertu a vzhledem k tomu, že už tento počet nerozšířím, užívám si ho ze všech možných nosičů, co mám :P
PS: Pusťte si zpětně ČT24 v neděli 3.11. v 18:30 ;)
Tak nemusí až o 40 let. Ale je poznat stáří, co si budem povídat. A jak člověk stárne také, tak se v tom vidí a přehlíží některé věci pro ten sentiment. Ale Vláďa je super. On se trápí už dlouho. Když jsem s ním mluvil už před d 25 lety v Havlbrodě, tak mi říkal, jak bere kortikoidy a jeké má bolesti během koncertu. Což teprve teď. Mám ho rád a jeho muziku 2x.
A jsem rád za každý okamžik, kdy ještě zazpívá. Ale nikdo nemládne, takže jsem rád, že jsem některé muzikanty zažil v jejich plné síle. Tak dlouho jsem např. odkládal koncert Bowieho, až to nestihnu.... Kdo zaváhá....Stejně tak Kalandra. Ten si umře a zkazí člověku plány. :). Ale byl jsem na něm ještě za Marsyas, takže čárku mám.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Yiakubou píše:
05 lis 2024 12:29
Taky se mi Misik v tehle poloze velmi libi a posledni album si uzivam. Podobne jako Jednou te potkam, oboji mam v hi-res za supraphonline (stejna verze jako streaming platformach) a oboji ma na dnesni pomery velmi slusny zvuk. Nocni obraz me ale nezaujal, mozna i proto, ze zvukove to je z nejakeho duvodu o dost horsi...
Souhlas "Jednou tě potkám" v Hi-res ze supraphonline je zvukově hodně dobrý. Noční obraz mám na 45 LP a to zní taky pěkně (digi verzi jsem ale žádnou neslyšel)

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Je to tak, Noční obraz je na rozdíl od Jednou tě potkám zvukově špatný (digi verze).

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Yes – The Ladder.
Neskutočne pozitívna hudba. Cez víkend som si tento album vychutnal na chalupe kde nemusím až tak obmedzovať hlasitosť, včera večer som si to dal cez slúchadlá. V sluchátkach mi prišli "ukričanejšie" pasáže dosť ostré, zbytok bol v pohode.
Obrázek

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Tak dnes jsem si dal Vaňhala, koncert pro dvě basy a sedmou symfonii od J. Haydna. A musím říct, že na těch velkých bednách to je tedy silný zážitek. To čisté a hluboké vrzání kontrabasů, lesní rohy a sestupy smyčců, to je koncertní sál. Opravdu zážitek.
Obrázek
Obrázek

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

CIRCUS - Movin´On (1977) *palec*

Art/Prog rock zo Švajčiarska. Skutočná hudobná lahôdka !
Přílohy
movin´on.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Procol Harum – Procol's Ninth, Nazareth – Malice In Wonderland.
Dva albumy ktoré ma sprevádzajú od mladosti a rád sa k nim vraciam. Obal toho Nazarethu ma fascinuje od prvého zhliadnutia.

Obrázek

Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Carpediem píše:
10 lis 2024 20:48
Tak dnes jsem si dal Vaňhala, koncert pro dvě basy a sedmou symfonii od J. Haydna. A musím říct, že na těch velkých bednách to je tedy silný zážitek. To čisté a hluboké vrzání kontrabasů, lesní rohy a sestupy smyčců, to je koncertní sál. Opravdu zážitek.
Obrázek
Obrázek
*palec*

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

JV píše:
11 lis 2024 06:28
Procol Harum – Procol's Ninth, Nazareth – Malice In Wonderland.
Dva albumy ktoré ma sprevádzajú od mladosti a rád sa k nim vraciam. Obal toho Nazarethu ma fascinuje od prvého zhliadnutia.

Obrázek

Obrázek
Jo, ten obal je scéna. Poprvé jsem myslel, že to je deska na moravské svatbě od Moravanky, kde ožralí Moraváci zapálili stoh. Jinak to LP je fajn, je to takové lehčí, není to jako klasický utahaný Nazareth.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Utahaný Nazareth? Slyšel jsi vůbec Hair of the Dog nebo Rampant?????

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Možná,že poslouchal nějaký výběr jejich balad, protože jinak by toto o jedné z nejvíce proslulých hardrockových kapel sedmdesátých let nemohl napsat.Doporučuji poslechnout např."The Ballad Of Hollis Brown" z alba Loud'N'Proud (73),nebo celé album Hair Of The Dog(75).
Nicméně zpět k Malice In Wonderland.
IMG_20241111_111033.jpg
Deska vyšla ve dvou verzích obalu, v době vydání (1980) způsobila svojí odlišnosti od dřívějších titulu zděšení na burze a stal se z ní neprávem burzovní ležák, který málokdo pořídil.
Já osobně mám titul v oblibě už od doby vzniku,pro jeho neotřelost.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Možná,že poslouchal nějaký výběr jejich balad, protože jinak by toto o jedné z nejvíce proslulých hardrockových kapel sedmdesátých let nemohl napsat.Doporučuji poslechnout např."The Ballad Of Hollis Brown" z alba Loud'N'Proud (73),nebo celé album Hair Of The Dog(75).
Nicméně zpět k Malice In Wonderland.
IMG_20241111_111033.jpg
Deska vyšla ve dvou verzích obalu, v době vydání (1980) způsobila svojí odlišnosti od dřívějších titulu zděšení na burze a stal se z ní neprávem burzovní ležák, který málokdo pořídil.
Já osobně mám titul v oblibě už od doby vzniku,pro jeho neotřelost.

Odpovědět