Poslouchám od druhého dne od vydání-a souhlasím, je to pecka!
Co právě poslouchám
Re: Co právě poslouchám
Máš na mysli období, kdy byly jeho hlasivky o cca 40 - 50 let mladší?

Já Vláďův hlas miluji, jeho současnou poklidnou polohu beru a líbí se mi čím dál víc. Poslední tři alba s kapelou "Petr Ostrouchov & Blue Shadows" (tedy bez ETC...) poslouchám stále častěji a mám je už pořádně pod kůží (z LP). Jsem šťastný jenom z toho, že v 77. letech pořád ještě zpívá

PS: Pusťte si zpětně ČT24 v neděli 3.11. v 18:30

Taky se mi Misik v tehle poloze velmi libi a posledni album si uzivam. Podobne jako Jednou te potkam, oboji mam v hi-res za supraphonline (stejna verze jako streaming platformach) a oboji ma na dnesni pomery velmi slusny zvuk. Nocni obraz me ale nezaujal, mozna i proto, ze zvukove to je z nejakeho duvodu o dost horsi...
Tak nemusí až o 40 let. Ale je poznat stáří, co si budem povídat. A jak člověk stárne také, tak se v tom vidí a přehlíží některé věci pro ten sentiment. Ale Vláďa je super. On se trápí už dlouho. Když jsem s ním mluvil už před d 25 lety v Havlbrodě, tak mi říkal, jak bere kortikoidy a jeké má bolesti během koncertu. Což teprve teď. Mám ho rád a jeho muziku 2x.PetrD píše: ↑05 lis 2024 09:21Máš na mysli období, kdy byly jeho hlasivky o cca 40 - 50 let mladší?
Já Vláďův hlas miluji, jeho současnou poklidnou polohu beru a líbí se mi čím dál víc. Poslední tři alba s kapelou "Petr Ostrouchov & Blue Shadows" (tedy bez ETC...) poslouchám stále častěji a mám je už pořádně pod kůží (z LP). Jsem šťastný jenom z toho, že v 77. letech pořád ještě zpívá. Za svůj život jsem byl odhadem asi 50x na jeho koncertu a vzhledem k tomu, že už tento počet nerozšířím, užívám si ho ze všech možných nosičů, co mám
PS: Pusťte si zpětně ČT24 v neděli 3.11. v 18:30![]()
A jsem rád za každý okamžik, kdy ještě zazpívá. Ale nikdo nemládne, takže jsem rád, že jsem některé muzikanty zažil v jejich plné síle. Tak dlouho jsem např. odkládal koncert Bowieho, až to nestihnu.... Kdo zaváhá....Stejně tak Kalandra. Ten si umře a zkazí člověku plány.

Souhlas "Jednou tě potkám" v Hi-res ze supraphonline je zvukově hodně dobrý. Noční obraz mám na 45 LP a to zní taky pěkně (digi verzi jsem ale žádnou neslyšel)Yiakubou píše: ↑05 lis 2024 12:29Taky se mi Misik v tehle poloze velmi libi a posledni album si uzivam. Podobne jako Jednou te potkam, oboji mam v hi-res za supraphonline (stejna verze jako streaming platformach) a oboji ma na dnesni pomery velmi slusny zvuk. Nocni obraz me ale nezaujal, mozna i proto, ze zvukove to je z nejakeho duvodu o dost horsi...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Je to tak, Noční obraz je na rozdíl od Jednou tě potkám zvukově špatný (digi verze).
Yes – The Ladder.
Neskutočne pozitívna hudba. Cez víkend som si tento album vychutnal na chalupe kde nemusím až tak obmedzovať hlasitosť, včera večer som si to dal cez slúchadlá. V sluchátkach mi prišli "ukričanejšie" pasáže dosť ostré, zbytok bol v pohode.

Neskutočne pozitívna hudba. Cez víkend som si tento album vychutnal na chalupe kde nemusím až tak obmedzovať hlasitosť, včera večer som si to dal cez slúchadlá. V sluchátkach mi prišli "ukričanejšie" pasáže dosť ostré, zbytok bol v pohode.

CIRCUS - Movin´On (1977)
Art/Prog rock zo Švajčiarska. Skutočná hudobná lahôdka !

Art/Prog rock zo Švajčiarska. Skutočná hudobná lahôdka !
Procol Harum – Procol's Ninth, Nazareth – Malice In Wonderland.
Dva albumy ktoré ma sprevádzajú od mladosti a rád sa k nim vraciam. Obal toho Nazarethu ma fascinuje od prvého zhliadnutia.

Dva albumy ktoré ma sprevádzajú od mladosti a rád sa k nim vraciam. Obal toho Nazarethu ma fascinuje od prvého zhliadnutia.

Jo, ten obal je scéna. Poprvé jsem myslel, že to je deska na moravské svatbě od Moravanky, kde ožralí Moraváci zapálili stoh. Jinak to LP je fajn, je to takové lehčí, není to jako klasický utahaný Nazareth.
Utahaný Nazareth? Slyšel jsi vůbec Hair of the Dog nebo Rampant?????
Možná,že poslouchal nějaký výběr jejich balad, protože jinak by toto o jedné z nejvíce proslulých hardrockových kapel sedmdesátých let nemohl napsat.Doporučuji poslechnout např."The Ballad Of Hollis Brown" z alba Loud'N'Proud (73),nebo celé album Hair Of The Dog(75).
Nicméně zpět k Malice In Wonderland. Deska vyšla ve dvou verzích obalu, v době vydání (1980) způsobila svojí odlišnosti od dřívějších titulu zděšení na burze a stal se z ní neprávem burzovní ležák, který málokdo pořídil.
Já osobně mám titul v oblibě už od doby vzniku,pro jeho neotřelost.
Nicméně zpět k Malice In Wonderland. Deska vyšla ve dvou verzích obalu, v době vydání (1980) způsobila svojí odlišnosti od dřívějších titulu zděšení na burze a stal se z ní neprávem burzovní ležák, který málokdo pořídil.
Možná,že poslouchal nějaký výběr jejich balad, protože jinak by toto o jedné z nejvíce proslulých hardrockových kapel sedmdesátých let nemohl napsat.Doporučuji poslechnout např."The Ballad Of Hollis Brown" z alba Loud'N'Proud (73),nebo celé album Hair Of The Dog(75).