Co právě poslouchám

Dnes hraje nebo hrálo ...
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Co právě poslouchám

Příspěvek od PetrD »

folder.jpg
Citace zvukového odborníka: "Nová deska obsahuje 14 písní, všechny pečlivě namasterované a zvukově vyladěné do nejmenšího detailu"

Tak to je fajn . . . *klanimse*

--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: Alice Cooper / The Revenge of Alice Cooper
--------------------------------------------------------------------------------

DR Peak RMS Duration Track
DR4 -0.05 dBFS -6.07 dBFS 4:58 01-Black Mamba
DR4 -0.04 dBFS -4.66 dBFS 4:18 02-Wild Ones
DR4 -0.05 dBFS -5.83 dBFS 3:07 03-Up All Night
DR4 -0.05 dBFS -5.17 dBFS 4:13 04-Kill the Flies
DR4 -0.06 dBFS -4.89 dBFS 3:06 05-One Night Stand
DR4 -0.05 dBFS -5.91 dBFS 6:03 06-Blood on the Sun
DR4 -0.05 dBFS -5.24 dBFS 3:00 07-Crap That Gets in the Way of Your Dreams
DR4 -0.04 dBFS -5.43 dBFS 4:19 08-Famous Face
DR4 -0.06 dBFS -5.63 dBFS 3:44 09-Money Screams
DR5 -0.06 dBFS -7.46 dBFS 2:42 10-What a Syd
DR5 -0.07 dBFS -5.62 dBFS 3:11 11-Inter Galactic Vagabond Blues
DR5 -0.05 dBFS -6.20 dBFS 4:00 12-What Happened to You
DR4 -0.04 dBFS -5.58 dBFS 3:43 13-I Ain't Done Wrong
DR4 -0.07 dBFS -6.94 dBFS 3:58 14-See You on the Other Side
Number of tracks: 14
Official DR value: DR4

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Jo jo, taky jsem na to koukal. Fakt paráda *thumbs down*.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jo, to máš pravdu. Chtěl jsem si to koupit, ale poslechl jsem jen ukázky a přešla mi chuť - nikdy bych si to podruhé nepustil. Zvuk je na zvracení, skladba jedna jako druhá, ale recenze "jedou".

Např. „The Revenge Of Alice Cooper“ je strhující cesta do světa vintage hororu a klasického shock rocku 70. let, zachycující zvuk, energii a rebelskou podstatu, díky nimž se původní sestava Alice Coopera stala legendární.

Obzvláště dojemným momentem na albu je posmrtné vystoupení Glena Buxtona, původního kytaristy kapely, který zemřel v roce 1997. Píseň „What Happened To You“ obsahuje dosud nevydaný kytarový part Glena – dokonalá směs minulosti a současnosti.

Album je poctou přátelství, nostalgii a nadčasovému zvuku, který z Alice Cooper Bandu udělal rockové ikony.
Recenze
»...​.​.​nádherné a hudebně nesmírně rozmanité album [.​.​.​], které opět jasně ukazuje, že [.​.​.​] Alice Cooper Band měli hudebně co nabídnout, stejně jako toto nové album kapely!« (Rock It!, červenec/srpen 2025)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Musím se přiznat, že jsem během svého života poslechl všechna Vincentova studiová alba ;) K málokterému jsem se však později vracel :? Všechno (nebo alespoň většina) mě připadá na jedno brďo, život strašně rychle utíká na to, abych ho promrhával poslechem průměrných a zvukově zmršených alb. Asi nejradši mám album "Billion Dollar Babbies" (LP zakoupené za komančů na burze jsem zachránil dodnes). Album "The Revenge of Alice Cooper" jsem i přes jeho "zvukovou kvalitu" poslechl celé, jak říkám . . . asi naposled.

Teď se poslechem tohoto alba . . .
cover_15351324102008.jpg
. . . nalaďuji na nový počin DISCIPLINE - "Breadcrumbs" (objednán vinyl)
cover_43249962025_r.jpg

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Discipline nepoznám, ale ten obal s tým vtákom je úžasný!

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

I jejich hudba je úžasná (pro mě). Zabouchnul jsem se do nich hlavně kvůli zpěvákovi a multiinstrumentalistovi jménem Matthew Parmenter *thumbs up* Postupně jsem posbíral vše, co nahráli a včerejší sluchátkový poslech jejich novinky mě nadchnul *thumbs up* Ani zvuk není špatný . . . ;)

Analyzed: Discipline / Breadcrumbs
DR Peak RMS Duration Track
DR13 0.00 dBFS -15.29 dBFS 16:57 01-Breadcrumbs
DR12 0.00 dBFS -14.32 dBFS 7:07 02-Keep The Change
DR13 0.00 dBFS -14.99 dBFS 5:28 03-When The Night Calls To Day
DR14 0.00 dBFS -15.73 dBFS 7:47 04-Aloft
DR14 -0.00 dBFS -16.76 dBFS 10:41 05-Aria

Jsem zvědav na zvuk vinylu. Oficiálně vychází pozítří.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak jsem si teda pustil toho nového Alice Coopera
https://tidal.com/browse/album/426641905?u
Začíná to Black Mambou:
Hlas Alice Coopera je zřetelně před zbytkem kapely. Je v něm cítit, že věk neošidíš, ale Cooper je na tom velmi dobře. Pocit skvělého oddělení nástrojů jde na vrub zejména kytarám. Doprovodky jsou umístěné až na úplné okraje stereo-panoramatu (u mě doma cca 4,5 metru od sebe). A na každou je i když hrají totéž hráno trošičku jinak. Když to doplní sólovka uprostřed, je to prostě big kytarovka. Dobře nahrané jsou i bicí -- je to takový ten trochu ušpiněný hardrockový zvuk a bude to nějaká rocková značka. Jazzmani hrajou na jiné... Basa řekněme ujde. Skladba má solidní atmosféru..................
A asi je to nejlepší zvuk z celého alba.
I na sluchátka ujde.
Já nevím, co když to recenzenti rockových magazínů prostě slyší tak jak píšou? Taky jsem četl v recenzích pochvalu zvuku. Není to možné? Co když někdo, když už předem ví, že to má nízké DR, prostě automaticky slyší, že to hraje hrozně, ale vlastně to vůbec neposlouchá??
Anebo prostě můj systém v blízkém poli, s málo basy zato nulovým dozvukem, dokáže z nahrávek vydolovat víc, než běžné systémy s převahou odraženého zvuku???
Anebo prostě low-end začal hrát současné nahrávky líp než high-end????
Anebo se všichni zbláznili a žijeme v paralelních realitách, které mají něco společného, ale v něčem se liší?????

Na každý pád se stále častěji stává, že recenzenti mluví o skvělém zvuku a DRvoštěpi naříkají nad hnusem...............

???

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Zkusím reagovat . . . Dadafte, nikdy, upozorňuji, že NIKDY nezjišťuji předem dynamický rozsah alba, které poprvé poslouchám. Jsou nahrávky, kdy během 1. skladby, nejpozději druhé poznám, že něco neštymuje. Včera jsem si poslechl Coopera a potom nové Discipline. Nevěřil bys, jak mi při poslechu toho druhého srdce plesalo. V dobách, kdy jsem ještě neměl nějaké potuchy o Loudness War a již probíhalo masteringové mršení CD, mě prostě začalo být divné, že mohou být takové rozdíly v nahrávkách. Jak se časem změnil zvuk CD mých oblíbených Pearl Jam či Young Gods je šílené. Poslechni si první album "The Youg Gods" a potom jejich poslední "Appear Disappear" a pak se všem DRvoštěpům rád omluvíš. Ale je možné, že máš čarovnou aparaturu a vše ti hraje parádně. Nebo ještě jedna možnost . . . ;)

kopyto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kopyto »

Za mě - Cooper mě neuráží, podle mě to má solidní zvuk odpovídající stylu. Discipline (neznal jsem, díky za tip) hraje mým uším rozhodně příjemněji, má to fakt skvělý zvuk a stylově je mi to rozhodně bližší...ale podle mě se prostě srovnává nesrovnatelné.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

dadaft píše:
včera, 19:27
Tak jsem si teda pustil toho nového Alice Coopera
https://tidal.com/browse/album/426641905?u
Začíná to Black Mambou:
Hlas Alice Coopera je zřetelně před zbytkem kapely. Je v něm cítit, že věk neošidíš, ale Cooper je na tom velmi dobře. Pocit skvělého oddělení nástrojů jde na vrub zejména kytarám. Doprovodky jsou umístěné až na úplné okraje stereo-panoramatu (u mě doma cca 4,5 metru od sebe). A na každou je i když hrají totéž hráno trošičku jinak. Když to doplní sólovka uprostřed, je to prostě big kytarovka. Dobře nahrané jsou i bicí -- je to takový ten trochu ušpiněný hardrockový zvuk a bude to nějaká rocková značka. Jazzmani hrajou na jiné... Basa řekněme ujde. Skladba má solidní atmosféru..................
A asi je to nejlepší zvuk z celého alba.
I na sluchátka ujde.
Já nevím, co když to recenzenti rockových magazínů prostě slyší tak jak píšou? Taky jsem četl v recenzích pochvalu zvuku. Není to možné? Co když někdo, když už předem ví, že to má nízké DR, prostě automaticky slyší, že to hraje hrozně, ale vlastně to vůbec neposlouchá??
Anebo prostě můj systém v blízkém poli, s málo basy zato nulovým dozvukem, dokáže z nahrávek vydolovat víc, než běžné systémy s převahou odraženého zvuku???
Anebo prostě low-end začal hrát současné nahrávky líp než high-end????
Anebo se všichni zbláznili a žijeme v paralelních realitách, které mají něco společného, ale v něčem se liší?????

Na každý pád se stále častěji stává, že recenzenti mluví o skvělém zvuku a DRvoštěpi naříkají nad hnusem...............

???
A je to tu zas.

V tejhle nahrávce není žádný skvělý oddělení nástrojů, bicí nejsou dobře nahraný a "basa" neujde. Recenzetni rockových magazínů často buď samy ví o kvalitě zvuku velký prd, proto píšou, že to hraje skvěle i když to ve skutečnosti hraje blbě, nebo píšou prostě to co je potřeba pro propagaci alba. Nějaký "recenze" tudíž nelze brát jako objektiní hodnocení kvality zvuku.

Napadlo tě třeba, že někdo automaticky v podstatě okamžitě slyší, že to má nízký DR, protože to prostě má nízký DR, hmmm? A napadlo tě třeba, že to nízký DR lidi automaticky slyší, vnímají a nadávají na něj proto, že už v tomhle DR hnoji žijeme víc jak 30 let a oni to proto mají zažitý a navíc to snadno můžou srovnat s kvalitníma nahrávkama a vydáníma alb? Nenapadlo, já vím.

A ne, low-end nehraje současný nahrávky líp než high-end, ani tvůj systém s málo basy nedokáže z nahrávek vydolovat víc než běžný systémy (to by oboje bylo čirej oxymóron), to se jen snažíš vymejšlet důvody jak sám sobě nalhat, že DR (přinejmenším u tebe) není problém.
Zapamatuj si jednoduchý pravidlo: Nízký DR neumožňuje kvalitní zvuk, ale vysoký DR nezaručuje kvalitní zvuk. Takhle prostý to je.

Vytáhni dadafte hlavu z písků tidalu (a streamovacích služeb obecně) a vstup tak do světa kde můžeš narazit na kvalitní nahrávky častějc než jednou za uherskej rok a časem do toho pak pronikneš a pochopíš.
Malej názornej příklad, zmrvená verze s DR2 vs nezmrvená verze s DR12:
https://www.filemail.com/d/fxocvimbtdiuoyz

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Dovolím si poznámku k těm "recenzentům rockových magazínů" . . . pamatuji si, když si v roce 2004 kámoš pořídil tzv. "Black Box" (The Complete Original Black Sabbath 1970–1978), nad kterým se všichni rozplývali :? I ten kamarád básnil, že ještě nikdy takhle Sabbathy neslyšel. Měl jsem možnost porovnat dvě různá vydání stejného alba - mé CD z roku 1986 (mám dodnes) a kousek z toho "Black Boxu". Na mé současné aparatuře by ten rozdíl byl ještě propastnější. Ale někdo to tak asi chce, tuto a podobnou muziku . . . budiž mu tedy přáno ;)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

kopyto píše:
včera, 20:14
Za mě - Cooper mě neuráží, podle mě to má solidní zvuk odpovídající stylu. Discipline (neznal jsem, díky za tip) hraje mým uším rozhodně příjemněji, má to fakt skvělý zvuk a stylově je mi to rozhodně bližší...ale podle mě se prostě srovnává nesrovnatelné.
Jistě, porovnává se "trochu" jiná muzika, ale představ si, že bych Discipline poslouchal s DR4 *headbang* :lol:

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Liamee píše:
včera, 20:53

Malej názornej příklad, zmrvená verze s DR2 vs nezmrvená verze s DR12:
https://www.filemail.com/d/fxocvimbtdiuoyz
Podobné porovnání jsem kdysi zažil s albem Californication od Red Hot Chilli Peppers ;)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Abychom se vrátili k témtu vlákna . . . já prostě Jona miluji :oops:
2024 - Jon Anderson & The Band Geeks - True.jpg

Odpovědět