MA recordings

Dnes hraje nebo hrálo ...
Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MA recordings

Příspěvek od Tomáš »

poslal jsem ti to emailem,zatím dík

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Jen tak dál chlapci .. *thumbs up* , od roku 1996 , kdy jsem zakoupil první CD od MA Recordings dělím hudbu na dvě části - tu od MAR a ostatní ... Naprosto unikátní záležitost .

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Ahoj Cibo,
Ty znáš tady na foru asi nejvíce MA Recordings. Prosím Tě, nemohl by jsi nám tady nějak přiblížit která CD jsou dobrá a stojí za pozornost? Vím, že slovy to popsat není jednoduché, ale myslím to jako takovou berličku např. z čeho jsi nadšen a třeba co by jsi už znovu nekoupil.
Díky moc *klanimse*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

ML - Jednou jsem to zkoušel z Ciby taky vytáhnout. Ovšem odpověď tě určitě nepotěší. Nezbývá ti jiná varianta než jako mě. Koupit všechno. :lol: No a potom to už nemusíš řešit. Máš vystaráno na hodně dlouho.

Na tuto hudbu musí být prostě nálada. Tedy alespoň u mě. Kvalita nahrávky dokáže ovšem přitáhnout u všech těchto CD. Samozřejmě s rostoucí kvalitou aparátu roste i požitek. Zatím jsem slyšel jen pár CD a postupně vám to tady zkusím ládovat, jak to cítím já. ;)

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

pasul píše:ML - Jednou jsem to zkoušel z Ciby taky vytáhnout. Ovšem odpověď tě určitě nepotěší. Nezbývá ti jiná varianta než jako mě. Koupit všechno. :lol: No a potom to už nemusíš řešit. Máš vystaráno na hodně dlouho.

Na tuto hudbu musí být prostě nálada. Tedy alespoň u mě. Kvalita nahrávky dokáže ovšem přitáhnout u všech těchto CD. Samozřejmě s rostoucí kvalitou aparátu roste i požitek. Zatím jsem slyšel jen pár CD a postupně vám to tady zkusím ládovat, jak to cítím já. ;)

Není co dodat ... tak to přesně je , Pašul sem určitě dá nějaké hodnocení , nebo popis jednotlivých CD . *thumbs up*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Takže máme tady lidi super věc. Todd sám mě požádal o odkaz na naše fórum. Takže on je zde. Je ochoten odpovědět na jakoukoli vaši otázku a dodá i fotky z jednotlivých nahrávání svých CD. Samozřejmě se musíte přepnout na angličtinu. A otázka je, jestli bez registrace sem může něco napsat. Zřejmě ne a registraci asi v češtině nezvládne.

Ale i tak. Kdo má jakoukoli otázku, tak se ptejte. Nějak to zvláneme dát dokupy. Je v pohodě. *2thumbsup*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

pipis píše:Fotky by mě hodně zajímali. A registraci můžeme asi provest za nej a poslat mu jen heslo.
To by bylo super. Zkuste s tím pomoci. Bude to určitě stát za to pokecat si sním přímo tady.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Mark Levinson píše:Mne by zajímal ten Hoppův tip Peter Epstain-Old school. Taky jsem hledal nějaké ukázky, ale je tam vždy jen jedna skladba a to ještě malý kousek. V tomto případě se to dlouho rozjíždí, takže z toho člověk moc nemá.
Old School je komorne jazzove CD, kde trojica Peter Epstein - alto sax, Scott Colley - bass a Peter Erskine - drums hra prevazne vlastne kompozicie, kde je hlavny hudobny motiv striedany kratsimi solami kazdeho z hudobnikov. Epsteinov alto sax v niektorych pasaz moze pripominat Garbarka, Epstein je vsak viac hravy a improvizujuci, takze nejake dlhsie melodicko-lyricke plochy nehrozia. Basa a bicie sa dobre doplnaju, ich sola su zaujimave, ale pre niekoho mozu byt po chvili nudne. Tempo basy nie je take pulzujuce ako napr. u Dave Hollanda, Erskinove bicie nemaju strhujuce tempo, ale vsetko do seba pekne zapada a jazzovy fajnsmeker si aj vdaka referencnej kvalite nahravky (nahravalo sa pokial sa nemylim v kostole) urcite pride na svoje. Chce to vsak viackrat napocuvat, potom je to audiofilska lahodka.

U vsetkych MA Recordings nahravok radim pocuvat s mierou a zbytocne sa nepredavkovat. Mohlo by sa Vam stat, ze po prechode na nosice inych vydavatelstiev by ste mohli zacat spochybnovat kvalitu svojej zostavy. Kvalita nahravky skratka v podstatnej miere ovplyvnuje reprodukciu, nekvalitnu nahravku v zasade uz ani sebalepsia technika nespasi, prave naopak este vo vacsej miere odhali jej nedostatky. Takze MA *thumbs up*

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Hoppe, díky moc *klanimse*.
Tak nějak jsem si to představoval.

etudiant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od etudiant »

Krátké audio ukázky titulů z produkce MA Recordings jsou k poslechu na http://www.amazon.com . Nejlépe je otevřít si rovnou pokročilé vyhledávání z níže uvedeného linku a do pole label vypsat M.a Recordings

http://www.amazon.com/Advanced-CD-Searc ... =241585011

Některé projekty z MAR mně náladou připomínají nahrávky ECM, ale jako příznivci "staré hudby" se mně nejvíce líbí tituly z oddílů španělské a klasické hudby. Dovolím si upozornit na The Splendour of Al-Andalus, kde kromě jiných hraje stálý spoluhráč J. Savalla Pedro Estevan. The Splendour of Al-Andalus se dá objednat v řadě Emerald Audiophile Series s výraznou, jak jinak než smaragdovou, barvou záznamové strany nosiče nebo za trošku vyšší cenu rovnou v provedení Gold.

Obrázek

http://www.marecordings.com/main/produc ... ucts_id=56

http://www.amazon.com/Splendour-Al-Anda ... 196&sr=1-8

Další vynikající hudebník, který je zastoupen hned několika tituly je Eduardo Eguez. Objevuje se na nahrávkách J. Savalla nebo R. Lislevanda. Z jeho tvorby bych uvedl dva díly Bachovy loutny, která vychází rovněž v Emerald serii. Jinak mezi nejznámější nahrávky E. Egueze patří právě ve spolupráci s R. Lislevandem velice zdařilá nahrávka Vivaldiho koncertů na mé oblíbené značce Naive. Trochu mimo téma, ale jenom pro orientaci přidávám také odkaz.

Obrázek
http://www.marecordings.com/main/produc ... cts_id=116

Obrázek
http://www.marecordings.com/main/produc ... ucts_id=72

http://www.amazon.com/Vivaldi-Musica-pe ... 562&sr=1-1

Mark Levinson

http://www.amazon.com/Old-School-Peter- ... 262&sr=1-1

Pašul

Pro případnou objednávku jsem poslal SZ. Děkuji dopředu.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Takže já to uzavírám lidi. Je toho celkem dost. Všem jsem odepsal. Pokud někomu ne, tak se ozvěte. Nerad bych na někoho zapoměl a vynechal ho. Díky

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Vše je na cestě ke mě. Doufám, že jsem na nikoho nezapoměl. Ještě tento týden sliboval Todd, že to dorazí. Cenově to jde stále dolů. Dolar klesá a klesá. Takže jestli někdo bude chtít něco z nabídky, tak se ozvěte. Jakmile to dorazí, tak vás tady budu informovat. ;)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Takže všechna CD jsou u mě pánové. Nic nechybí. Co nejdříve to rozešlu, aby jste to měli co nejdříve doma. *thumbs up*

Obrázek

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

už ladím vyhybky,nejvyšší čas
Obrázek

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Hopp píše:Old School je komorne jazzove CD, kde trojica Peter Epstein - alto sax, Scott Colley - bass a Peter Erskine - drums hra prevazne vlastne kompozicie, kde je hlavny hudobny motiv striedany kratsimi solami kazdeho z hudobnikov. Epsteinov alto sax v niektorych pasaz moze pripominat Garbarka, Epstein je vsak viac hravy a improvizujuci, takze nejake dlhsie melodicko-lyricke plochy nehrozia. Basa a bicie sa dobre doplnaju, ich sola su zaujimave, ale pre niekoho mozu byt po chvili nudne. Tempo basy nie je take pulzujuce ako napr. u Dave Hollanda, Erskinove bicie nemaju strhujuce tempo, ale vsetko do seba pekne zapada a jazzovy fajnsmeker si aj vdaka referencnej kvalite nahravky (nahravalo sa pokial sa nemylim v kostole) urcite pride na svoje. Chce to vsak viackrat napocuvat, potom je to audiofilska lahodka.

U vsetkych MA Recordings nahravok radim pocuvat s mierou a zbytocne sa nepredavkovat. Mohlo by sa Vam stat, ze po prechode na nosice inych vydavatelstiev by ste mohli zacat spochybnovat kvalitu svojej zostavy. Kvalita nahravky skratka v podstatnej miere ovplyvnuje reprodukciu, nekvalitnu nahravku v zasade uz ani sebalepsia technika nespasi, prave naopak este vo vacsej miere odhali jej nedostatky. Takze MA *thumbs up*
Díky Pasulovi *klanimse*mám doma toto CD a mohu jen potvrdit Hoppova slova, popsal to naprosto přesně. Je to jazzová lahůdka se vším všudy. Chvílemi je hudba vláčná až se může zdát někomu nudná, ale v tu chvíli nastoupí sólo některého z muzikantů a je to zase zajímavé. Je to deska, která se nebude líbit napoprvé a musí na být nálada.
Kvalita nahrávky MA Recordings je vynikající, CD je nahráno spíše tišeji a přirovnal bych to k referenčním nahrávkám ECM.

Odpovědět