Queen
Re: Queen
Souhlasím v zásadě se swenikem a asi s jeho názorem musí souhlasit každý, kdo Queen dobře zná. A pokud Zdeny neslyší kvalitativní posun a rozdíl mezi např. INNUENDO a THE MIRACLE, tak nevím, no, protože je to 100 a 1.(I když i to 1 znamená u Queen to, že se takové album dá pořád ještě poslouchat). Sám Roger říkal kdysi, že Innuendo je opravdu povedené a vyzrálé album, kreativní, plné nápadů a emocí,jako za starých časů Queen. A já s ním souhlasím. Navíc Freddieho nasazení na této desce je opravdu obdivuhodné, protože on tu skutečně zpívá jako o život a to snad musí cítit každý, kdo tuhle desku zná a má trošku uši a cit. Jen si musíme uvědomit, že každá kapela se nějak vyvíjí a taky že 90tá léta jsou už prostě jiná než 70tá, a v tom je trošku ten rozdíl a buďme rádi, že Queen znějí na každém albu jinak. A Innuendo označovat za komerci nebo popík - i když jen v kontextu s některými ostatními alby - je naprostá hloupost.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak to cítím i já.Steve píše:Souhlasím v zásadě se swenikem a asi s jeho názorem musí souhlasit každý, kdo Queen dobře zná. A pokud Zdeny neslyší kvalitativní posun a rozdíl mezi např. INNUENDO a THE MIRACLE, tak nevím, no, protože je to 100 a 1.(I když i to 1 znamená u Queen to, že se takové album dá pořád ještě poslouchat). Sám Roger říkal kdysi, že Innuendo je opravdu povedené a vyzrálé album, kreativní, plné nápadů a emocí,jako za starých časů Queen. A já s ním souhlasím. Navíc Freddieho nasazení na této desce je opravdu obdivuhodné, protože on tu skutečně zpívá jako o život a to snad musí cítit každý, kdo tuhle desku zná a má trošku uši a cit. Jen si musíme uvědomit, že každá kapela se nějak vyvíjí a taky že 90tá léta jsou už prostě jiná než 70tá, a v tom je trošku ten rozdíl a buďme rádi, že Queen znějí na každém albu jinak. A Innuendo označovat za komerci nebo popík - i když jen v kontextu s některými ostatními alby - je naprostá hloupost.
Vzhledem k tomu, že jsem si i po létech zapamatoval jistý výrok Mercuryho v souvislosti se vztahem ke jejich skladbám, tak jsem pohledal na netu a našel, co jsem chtěl :
Co chceš, aby si o tobě lidé mysleli ?
Že jsem někdo, kdo zpívá své písně a pořádně je předvádí. Mám rád, když lidé odcházejí z našich koncertů s pocitem, že se pořádně pobavili, že prožili hezké chvíle. Podle mě jsou skladby Queen útěkem z reality, jako když se jdete podívat na dobrý film – potom můžou odejít a říct, že to bylo skvělé, a vrátit se zpět ke svým problémům. Nechci s naší muzikou měnit svět. V našich skladbách nejsou žádná skrytá poselství, kromě některých Brianových. Rád píšu písně jen tak pro zábavu, pro moderní spotřebu. Lidi je můžou odložit a pak použít jako kapesník. Posloucháš to, líbí se ti to, pak to odložíš, a jdeš k dalšímu. Pop na jedno použití.
Zdroj : http://queen.musichall.cz/rozhovory/fre ... 81-cz.html
Co chceš, aby si o tobě lidé mysleli ?
Že jsem někdo, kdo zpívá své písně a pořádně je předvádí. Mám rád, když lidé odcházejí z našich koncertů s pocitem, že se pořádně pobavili, že prožili hezké chvíle. Podle mě jsou skladby Queen útěkem z reality, jako když se jdete podívat na dobrý film – potom můžou odejít a říct, že to bylo skvělé, a vrátit se zpět ke svým problémům. Nechci s naší muzikou měnit svět. V našich skladbách nejsou žádná skrytá poselství, kromě některých Brianových. Rád píšu písně jen tak pro zábavu, pro moderní spotřebu. Lidi je můžou odložit a pak použít jako kapesník. Posloucháš to, líbí se ti to, pak to odložíš, a jdeš k dalšímu. Pop na jedno použití.
Zdroj : http://queen.musichall.cz/rozhovory/fre ... 81-cz.html
Já bych to tak nehrotil. Někomu se to líbí a někomu ne. To je OK. Ještě že to tak je. Představte si, že by jsme všichni poslouchali jen to jediné a všem se líbilo to samé. Osobně je mě zcela jedno, jestli to je POP nebo ROCK či cokoli jiného. Když se mě to líbí, poslouchám to. Jako větší hloupost považuji, když si do výběru hudby někdo nechá kecat. A ještě k tomu na internetových diskuzích.
mně se tohle Mercuryho prohlášení líbí velmi. je vidět, že stál nohama na zemi.
já naopak nemám rád takové ty prohlášení, že nějaký rock´n´roll dosahuje nějakých vysokých kvalit (obzvlášť u popíku obohaceného o symfonický orchestr apod.) - stačí si třeba zajít na jednu jedinou Mahlerovu symfonii, aby člověku došlo, jak to vlastně je...
já naopak nemám rád takové ty prohlášení, že nějaký rock´n´roll dosahuje nějakých vysokých kvalit (obzvlášť u popíku obohaceného o symfonický orchestr apod.) - stačí si třeba zajít na jednu jedinou Mahlerovu symfonii, aby člověku došlo, jak to vlastně je...