High End Praha 2009

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Tony
Kontaktovat uživatele:

Re: High End Praha 2009

Příspěvek od Tony »

Fotolaik, este si zabudol na mnoziacu sa skupinu fotografov s mobilmi :)
p.s.
ale profesionalny fotograf si to zariadit/upratat dokaze, vsak? ;)

Mikelino

Příspěvek od Mikelino »

Jasně,měl jsem na mysli právě to,jestli má "cenu" se tahat s nádobíčkem,když,když by Ti zarputilý vystavovatel před objektivem máchal rukam a chránil své poklady.To,že tam bude lidí jako .....,je nutné zlo,které je zase ale na druhou stranu super,protože je vidět,kolik je členů a vyznavačů této " audio sekty".Takže všem pevné nervy a jasnou mysl.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

mikelino

jelikož je fotolaik homosexuál, stejně jako já, tak vidí podobné "mužské" akce v jiném světle.
proto to vysoké iso a strach z davu upocených heterosexuálů.
foťák si normálně vezmi. max. půjdeš do nějakého salónku 3x. vystavovatelé proti focení nic nemají.
naopak. ještě ti roztáhnou závěsy, uhnou se židlí....

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to Mikelino : jasne ze ma smysl tahat fotak, bleskat se da v pohode o strop ( jsou dost nizke ) a vystavovatele problem nejsou - naopak jak pise Lachim - jsou vstricni ...jediny problem jsou davy cvakajicich kolegu ...
Samozrejme mackani a naval hifiku nasi 4% mensine nevadi ( i kdyz pokud se nepletu, i pan Lachim neni ryzi homosexual, obcas si " da i neco z opacneho" tabora..)
a samozrejme pardon za OT s okrajovou tematikou o mensinach - ale Ti co nas znaji, vedi :-)

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Nevíte někdo jestli bude na výstavě v zastoupení Lindemann?

boxer

Příspěvek od boxer »

Lindemanna zastupoval p.Straka z Absolute Audio,ale nyní ho v portfoliu značek nemá.

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Chtěl bych slyšet jejich sestavu ,víš .. dělají i bedny dva druhy. Škoda ! Dík za info Boxere *palec*

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Ak by mal niekto z Bratislavy, pripadne blizkeho okolia zaujem o vystavu, ideme v nedelu a jedno miesto mame este volne.
Tony

boxer

Příspěvek od boxer »

No,nevím zda dělají,spíše dělali B 605 a 905,dnes v nabídce nemají.
http://www.lindemann-audio.de/en/products/800/

Zde ty větší
Obrázek

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Takze este jeden - asi posledny pokus...
Ak by mal niekto z Bratislavy, pripadne blizkeho okolia zaujem o vystavu, ideme v nedelu a jedno miesto mame este volne.
Hifisti slovenski - bratislavski - nedajte sa prosit!:-))
Tony

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Nebojte,Tony má pořádný bourák, ale nebourá :!:
Noble Audio - výroba a prodej

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

právě jsem se vrátil. Výstava byla celkem ok, ale těch lidí :roll: Můj názor : Šroll výtečný, hrála tam sice debilní audiofilská muzika, ale bylo to moc dobré. Ve 24.patře doporučuji Wilson Audio. Ale i Sonus s levnějšími modely krmenými McIntoshem nehrál špatně. Pak ještě Focal Grande Utopia vypadají impozantně, ale Wilson podle mne lepší a Šroll úplně nejlepší. Focaly hrály příliš hlasitě a duněly. Za zmínku snad ještě stojí v 11. patře Klipsch, ale to spíše kvůli mé slabosti pro tuto značku. Je mi jasné, že hodnotit zvuk na výstavě je hoooodně zavádějící, ale může leccos napovědět.

Můj dík patří : Boxer, Fotolaik, Lachim, Pasul, PMA, Pytel, Rigo, Vadik, a L. Zatloukal (v abecedním pořadí) Výborný den, moc jsem se pobavil ....

boxer

Příspěvek od boxer »

Hej Ostravaci,bando hifistická.

Moc vám závidím vašeho Renowna.Jak ten by se nám v Práglu hodil. :(
Co se týče zvuku,bude čas zítra,nicméně v podstatě souhlasím s Renownem.

Lubore,nezapoměň na mne s předzesem.

Chvilka před návštěvou Lubora,Lachima a Fotolaika a mne k Focal Grande Utopia EM.

Obrázek
Obrázek

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Přidám pár svých postřehů. Obecně dost bída, řada značek nebyla, některé sestavy nebyly zapojené vůbec (Usher, Dynaudio). Některé sestavy byly pro smích - např. ty bravené míčky či co to bylo, nevím ani, kdo to byl, prostě jsem nahlídnul a šel. Dovozce BW se na to vykašlal, to, co by člověk chtěl slyšet a vidět tam nebylo a to co bylo, bída a utrpení. Taktéž Tannoy.
Nejlepší zvuk si netroufám říct, ale dost dobře to hrálo asi na 4 sestavách: Focal/ML, Emm Labs Electrocompaniet a WB, tam jsem seděl dost dlouho, pak relativně levná sestava Marantz/Cabasse - hodně dynamiky, brilance, zaujalo mě to, a pak Wislony a Mac. Zvuk Šrolla výtečný, ale oko se poblilo. Když odhlédnu od ceny, zvolil bych asi ty WB/Electrocompaniet, s ohledem na cenu asi ty Cabasse.

Za low cost sestavu bych celkem bral i Aurum a Vincent, to hrálo na svou cenu dobře a pro řadu lidí na dlouho dobrá volba.
Vychvalovaný a ve světě uznávaný Klipsch/gramofojn byl zajímavý do té doby, než se pustl bigboš (LP Van Halen). To není sestav na rock.

Nezaujal my systém těch hornových repro, ani elektorstaty, ani otevřené Dali a řada dalších. Jeden český výrobce - humus design jako obvykle, nebude jmenovat, abych neurazil, ale jeho zvuk 1A a technické řešení určitě jednoznačně také. Na to, že hrálo asi 50 měničů o průměru cca 10cm s membránou z AL, palec tedy nahoru.(mimochodem, co na to Brno?? Kde jsou ty hajzldekly půlmetru v průměru??... :-)

Jen poznámka na téma NA Lucid: konečně jsem je nejen viděl, ale i slyšel a mohl si porovnat to, co jsem dosud jen četl. Poslouchal se nějaký female jazz a pak nějaký jazz, kde zrovna hrál saxofon (na něj jsem řadu let hrál, tak ho dost dobře znám, ten zvuk). Zvuk slitý, poddekový, bez jiskry, ořezaný zvrchu zespod, o prosotoru nelze s ohledem na instalaci mluvit. Provedení ale krásné. To jo. Ne již tak cena. Bylo tam dost sestav, které hrály o dost líp v podobné ceně.
Jen jsem si vzpomněl na krédo konstruktéra, který psal, že šel cestou ještě neutrálnějšího zvku, než mají DA Confidence 5. Asi je konstruktér nikdy neslyšel, jinak by nemohl naspat, že Lucidy jsou neutrálnější než právě C5. Já to tedy vnímám opačně a zabarvení zvuku je dost vysoké.

Sonus Faber opět dokázal, že hraje libozvučně, ale ne věrně, možná to bylo periferiemi. Provedení jako vždy mistrné. Pro mnoho lidí výborná volba.

Kraut mě dostal poznámkou, že jedn reprokonektro je nyní konečně za super cenu, když už zase konečně koruna klesla - za pouhých 495CZK/ks. Ano, je to relativně slušná cena, ale byla by lepší bez těch keců kolem.

Kvitoval jsem ústup od DK a multikanálů, bohužel nikdo eměl nikde jako raritku třebas páskový deck.
Tak to je tak vše.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Boxer :

ta fotka je dobrá. *headbang* Držím tu tašku, jako bych v ní měl poklad, (byla v ní láhev slivovice), ten člověk, co je vedle Toma (Fotolaika) a odchází směrem vpravo, je David. Dnes už moc nepřispívá, ale na f-sportu byl znám jako Georgias.

Odpovědět