Přidám pár svých postřehů. Obecně dost bída, řada značek nebyla, některé sestavy nebyly zapojené vůbec (Usher, Dynaudio). Některé sestavy byly pro smích - např. ty bravené míčky či co to bylo, nevím ani, kdo to byl, prostě jsem nahlídnul a šel. Dovozce BW se na to vykašlal, to, co by člověk chtěl slyšet a vidět tam nebylo a to co bylo, bída a utrpení. Taktéž Tannoy.
Nejlepší zvuk si netroufám říct, ale dost dobře to hrálo asi na 4 sestavách: Focal/ML, Emm Labs Electrocompaniet a WB, tam jsem seděl dost dlouho, pak relativně levná sestava Marantz/Cabasse - hodně dynamiky, brilance, zaujalo mě to, a pak Wislony a Mac. Zvuk Šrolla výtečný, ale oko se poblilo. Když odhlédnu od ceny, zvolil bych asi ty WB/Electrocompaniet, s ohledem na cenu asi ty Cabasse.
Za low cost sestavu bych celkem bral i Aurum a Vincent, to hrálo na svou cenu dobře a pro řadu lidí na dlouho dobrá volba.
Vychvalovaný a ve světě uznávaný Klipsch/gramofojn byl zajímavý do té doby, než se pustl bigboš (LP Van Halen). To není sestav na rock.
Nezaujal my systém těch hornových repro, ani elektorstaty, ani otevřené Dali a řada dalších. Jeden český výrobce - humus design jako obvykle, nebude jmenovat, abych neurazil, ale jeho zvuk 1A a technické řešení určitě jednoznačně také. Na to, že hrálo asi 50 měničů o průměru cca 10cm s membránou z AL, palec tedy nahoru.(mimochodem, co na to Brno?? Kde jsou ty hajzldekly půlmetru v průměru??...
Jen poznámka na téma NA Lucid: konečně jsem je nejen viděl, ale i slyšel a mohl si porovnat to, co jsem dosud jen četl. Poslouchal se nějaký female jazz a pak nějaký jazz, kde zrovna hrál saxofon (na něj jsem řadu let hrál, tak ho dost dobře znám, ten zvuk). Zvuk slitý, poddekový, bez jiskry, ořezaný zvrchu zespod, o prosotoru nelze s ohledem na instalaci mluvit. Provedení ale krásné. To jo. Ne již tak cena. Bylo tam dost sestav, které hrály o dost líp v podobné ceně.
Jen jsem si vzpomněl na krédo konstruktéra, který psal, že šel cestou ještě neutrálnějšího zvku, než mají DA Confidence 5. Asi je konstruktér nikdy neslyšel, jinak by nemohl naspat, že Lucidy jsou neutrálnější než právě C5. Já to tedy vnímám opačně a zabarvení zvuku je dost vysoké.
Sonus Faber opět dokázal, že hraje libozvučně, ale ne věrně, možná to bylo periferiemi. Provedení jako vždy mistrné. Pro mnoho lidí výborná volba.
Kraut mě dostal poznámkou, že jedn reprokonektro je nyní konečně za super cenu, když už zase konečně koruna klesla - za pouhých 495CZK/ks. Ano, je to relativně slušná cena, ale byla by lepší bez těch keců kolem.
Kvitoval jsem ústup od DK a multikanálů, bohužel nikdo eměl nikde jako raritku třebas páskový deck.
Tak to je tak vše.