High End Praha 2009
Re: High End Praha 2009
No tak zrovna mi se zvuk v expozici NA libil. Rozhodne mi neprisel jako pod dekou. A byla tam znacka Parasound, pro kterou mam slabost. I jsem tam slysel nejaky koncertni rock, ne jen kopulacni jazz. Zvuk mi prisel akorat, nenudil, ani nebolela hlava z tuny "detailu". Coz mi treba vadilo na repro Triangle, ty se mi zdaly dost prezentni. Tak na poslech 1 CD a dost. Zvuk Focal mne nezaujal, to je ale u mne tradice. Mam holt ucho jinak nastavene. Libila se mi kombinace Wilson Audio a McIntosh (ty drobne lampove konce
) U Srolla by mne zajimal ten zesak na jinych bednach. U beden Sroll mi prislo, ze kvalita basu nedosahuje na prirozene podani hlasu a vysek. To podani hlasu mi prislo jako nejlepsi na vystave. Bohuzel jsem neslysel Vividy + Audionet.
A co je hlavni, nebudu mit doma problem si ty svoje mlejnky za zlomkove ceny pustit a poslouchat.
No a taky jsem potkal par tvari z fora, coz taky hodnotim jen a jen pozitivne.
Zrovna co se týče Parasoundu, tak bych tam viděl raději něco jiného, než A21.
Pavel Macura Audio
Myslis monobloky? Oproti stereokonci (55t) jsou za dardu, taky by mne zajimaly.PMA píše:Zrovna co se týče Parasoundu, tak bych tam viděl raději něco jiného, než A21.
Myslím JC-1 (ano, monobloky). Rád bych je slyšel třeba na Wilson Audio Maxx, spíše než na tomto.
Pavel Macura Audio
Asi půl hodiny jsem květnatě popisoval dojmy z některých expozic... a při odesílání se mi to ňák ztratilo...
.
Tedy stručně:
Zvuk výstavy SROLL.
Potěšení výstavy Cabasse na Marantzi. Bedny za 109000,-. Myslel jsem, že hrají Carissimy.
. Cabasse mě vždy potěší úderností a zřetelností. Na nich bych chtěl slyšet budík z Dark Side...
.
Obří Focaly... od sestavy za 6,3M asi člověk očekává víc, než realitu... A ani ta tam snad nebyla..
Diskutované Lucidy- nebavilo mě tísnit se se zvukem v tak malé místnosti.
Tedy stručně:
Zvuk výstavy SROLL.
Potěšení výstavy Cabasse na Marantzi. Bedny za 109000,-. Myslel jsem, že hrají Carissimy.
Obří Focaly... od sestavy za 6,3M asi člověk očekává víc, než realitu... A ani ta tam snad nebyla..
Diskutované Lucidy- nebavilo mě tísnit se se zvukem v tak malé místnosti.
Sroll jsem bohužel slyšel jen chvilinku 
Dle mého zvuk výstavy: McIntosh + Wilson Audio
Focal: pro mne zklamání
Cabasse + Marantz: super zvuk (vzhledem k ceně)
Dle mého zvuk výstavy: McIntosh + Wilson Audio
Focal: pro mne zklamání
Cabasse + Marantz: super zvuk (vzhledem k ceně)
PMA
Wison Audio ano, ale neslyšel jsem zrovna průkaznou muziku... A navíc tento dizajn není pro mne...
Wison Audio ano, ale neslyšel jsem zrovna průkaznou muziku... A navíc tento dizajn není pro mne...
McIntosh + Wilson Audio u mne bodovalo. Mnohem vic nez ve spojeni se Sonus Faber.
Pro me byl nejvetsi prinos v kalbe s hifi bandou prevazne brnenskou.
Zvukove u mne zvitezili asi top aparat ML s Grande Utopia pro celistvy rozliseny zvuk vcetne nejlepsich basu na vystave. Pozor jestli hral tento aparat nebo podstatne jiny s mensimi bednami slo poznat podle toho, ktere CD hralo, ja chvalim zvuk aparatu z CD ML ne Meridian.
P. Strakovi patri dik za vystaveni velkeho top modelu vyznamne znacky s 15" basakem, vec kvuli ktere se dosud muselo jezdit do Mnichova.
V tesnem zavesu je zvuk u Srolla. Pro mne poradi nejiste, neb Focal byl lepsi na basech, ale Sroll napr. v barve zvuku housli. Neunavujici prirozeny poslech, skoda jen basu trochu odtrzenych od zbytku a prestoze duraznych tak ne takovych jako u velikych Utopii.
Plysove ceny za pobaveni udeluji "vsesmerove" roure Sony vypadajici jak lapac hmyzu, z ktere nam piskalo v usich, sklenenym hornam bez vysek i basu doplnenych "subwooferem" s 10cm reprackem a reprackum s hudbou v hotelovem vytahu.
Zvukove u mne zvitezili asi top aparat ML s Grande Utopia pro celistvy rozliseny zvuk vcetne nejlepsich basu na vystave. Pozor jestli hral tento aparat nebo podstatne jiny s mensimi bednami slo poznat podle toho, ktere CD hralo, ja chvalim zvuk aparatu z CD ML ne Meridian.
P. Strakovi patri dik za vystaveni velkeho top modelu vyznamne znacky s 15" basakem, vec kvuli ktere se dosud muselo jezdit do Mnichova.
V tesnem zavesu je zvuk u Srolla. Pro mne poradi nejiste, neb Focal byl lepsi na basech, ale Sroll napr. v barve zvuku housli. Neunavujici prirozeny poslech, skoda jen basu trochu odtrzenych od zbytku a prestoze duraznych tak ne takovych jako u velikych Utopii.
Plysove ceny za pobaveni udeluji "vsesmerove" roure Sony vypadajici jak lapac hmyzu, z ktere nam piskalo v usich, sklenenym hornam bez vysek i basu doplnenych "subwooferem" s 10cm reprackem a reprackum s hudbou v hotelovem vytahu.
Naposledy upravil(a) manicka dne 15 bře 2009 21:28, celkem upraveno 2 x.
Mnou zmíněné Cabbasse zde http://cabasse.cz/novinka/110.html
Zdravím všechny staré i nové tváře z fóra, s kterými jsem se dnes seznámil.
Byla to prima společenská událost. O poslech nám ani až tak nešlo...

Byla to prima společenská událost. O poslech nám ani až tak nešlo...
Po me dnesni navsteve nejdrive diky za setkani s Peerem, Markem Levinsonem, Zappadaddym, ... kratce i Rowingem, Filipem Kolinskym, Pipisem (i kdyz ten asi nevnimal), Kreckem, Pasulem, Petrem 5, Svensoundem...skoda, ze nebylo vice casu na kecy o babach
, nekteri chteli jen poslouchat a poslouchat
Docela se mi to dneska libilo, pocity z ruznych mist jsou ruzne, i kdyz prevazne pozitivni.
Pro me poradi s nejlepsim zvukem :
Wilson Benesch, Emm Labs, Electrocompaniet,
Wilson Audio, Mc Intosh
Sroll
WLM
Zajimave byly Cabasse, taky nove „prostredni“ Tannoy.
Nove sloupky Sonus Faber pohodove jako vlastne vsechny SF, ale hral tam jako obvykle lehci jazz.
Nelibily se mi NA Lucid, hral tam nejaky hard rock, ale me to proste nehralo.
Pak nerozumim salonku Usher, kde jsou dva pary beden, jeden na stole, druhy jen tak na zemi a nic z toho není ani zapojeno (tesil jsem se na nejake mnohe z inzerovaných bedynek).
Celkem fajn nedele
Docela se mi to dneska libilo, pocity z ruznych mist jsou ruzne, i kdyz prevazne pozitivni.
Pro me poradi s nejlepsim zvukem :
Wilson Benesch, Emm Labs, Electrocompaniet,
Wilson Audio, Mc Intosh
Sroll
WLM
Zajimave byly Cabasse, taky nove „prostredni“ Tannoy.
Nove sloupky Sonus Faber pohodove jako vlastne vsechny SF, ale hral tam jako obvykle lehci jazz.
Nelibily se mi NA Lucid, hral tam nejaky hard rock, ale me to proste nehralo.
Pak nerozumim salonku Usher, kde jsou dva pary beden, jeden na stole, druhy jen tak na zemi a nic z toho není ani zapojeno (tesil jsem se na nejake mnohe z inzerovaných bedynek).
Celkem fajn nedele