High End Praha 2010
Re: High End Praha 2010
čau Tony, sobota !
Jasne ze to ma cenu! Vzdycky tam neco zajimaveho uvidis, alespon pro inspiraci, nebo uz jen proto ze se tam s nekym z teto grupy muzes setkat a poklabosit 

Alespoň si můžete jednou za čas udělat na této výstavě představu jak co hraje a dát podnět k vylepšení své aparatury. Případně dát řeč se stejně zaměřenými lidmi.
TAK JÁ ZAČNU SE SVÝM NÁZOREM ZE SOBOTNÍHO POCHŮZKOVÉHO MARATONU.
1)...největší příjemné překvapení = betonové bedny KAYTHU (regálovky,....sloupovky se ScanS,už neměly tu živost,ovšem problémem bude cena za
neznámé bedny a znovu těžko prodejné za slušnou cenu)
2)...největší plus masakr = Solution a Vivid,(Vividy jsem slyšel na snad pátém,šestém železe,ale toto bylo úplně někde jinde než kdy předtím,
o ceně se nebavme)
3)...příjemné překvapení I. = Pavel (N.A.) mě pozdravil a hlásil se ke mně,místo aby mi dal do zubů
4)...příjemné překvapení II. = Pavel Diok má čím dál menší předváděčku,ale čím dál lepší zvuk. Polskie nagranie hrálo výborně.
5)...příjemné překvapení III. = skoro masakr,Vintage a jejich magnetofony.Uchcával jsem ,doslova.
-------------------------------------------------------------------------------------
6)...největší minus masakr = Tannoy a Arcam. To co ti mameluci s tím udělali,je děsběs.Když to odsoudil i Zappa,tak je co říct.
7)...zklamání I. = Šroll a M.Logany,ani tento skvělý zesík nedokázal vymáčknou z beden nic jiného,než nepříjemný,
nakřáplý ječák,na Quady jsem nečekal,páč jsem je slyšel u Kaliny,snad zítra.
8)...zklamání II. = opět nezapojené T+A,Plinius a Dynaudio a .......Luxmani (proč mají jiný horní plechy a rozměry?)
9)...nepříjemné překvapení = podstavec na 3 milionových Cabassé,barva na ploše obou podstavců byla svraštělá,flekatá jako po zaschnutí čaje.
-------------------------------------------------------------------------------------
Pokud digitálně,tak jak u Melissy. Takto ano. I když letos AURUM CANTUS MELODY si myslím,nebyly dostatečným partnerem.
Focaly Maestro bohužel dle mého úplně tvrdé,nerozehrané,i když potenciál slyšet byl. (ale jsem pozitivně zaujat).
DALI.......mrzelo mne,že nedovezli řadu EUPHONIA místo Helicon. Jinak Dali byly dobrý.
Všude pouštěná hudba =
Sluchátka jsem poslechnout nebyl,protože řádně poučen a vyškolen magisterem Záhoranským,jsem seriózně měl vybráno předem i rekabeláciíííí.A když je výsledek jasný dopředu,nebu se zdržovat.
Odpoledne neskutečný puch a teplo,nedýchatelno.
1)...největší příjemné překvapení = betonové bedny KAYTHU (regálovky,....sloupovky se ScanS,už neměly tu živost,ovšem problémem bude cena za
neznámé bedny a znovu těžko prodejné za slušnou cenu)
2)...největší plus masakr = Solution a Vivid,(Vividy jsem slyšel na snad pátém,šestém železe,ale toto bylo úplně někde jinde než kdy předtím,
o ceně se nebavme)
3)...příjemné překvapení I. = Pavel (N.A.) mě pozdravil a hlásil se ke mně,místo aby mi dal do zubů

4)...příjemné překvapení II. = Pavel Diok má čím dál menší předváděčku,ale čím dál lepší zvuk. Polskie nagranie hrálo výborně.
5)...příjemné překvapení III. = skoro masakr,Vintage a jejich magnetofony.Uchcával jsem ,doslova.
6)...největší minus masakr = Tannoy a Arcam. To co ti mameluci s tím udělali,je děsběs.Když to odsoudil i Zappa,tak je co říct.
7)...zklamání I. = Šroll a M.Logany,ani tento skvělý zesík nedokázal vymáčknou z beden nic jiného,než nepříjemný,
nakřáplý ječák,na Quady jsem nečekal,páč jsem je slyšel u Kaliny,snad zítra.
8)...zklamání II. = opět nezapojené T+A,Plinius a Dynaudio a .......Luxmani (proč mají jiný horní plechy a rozměry?)
9)...nepříjemné překvapení = podstavec na 3 milionových Cabassé,barva na ploše obou podstavců byla svraštělá,flekatá jako po zaschnutí čaje.
Pokud digitálně,tak jak u Melissy. Takto ano. I když letos AURUM CANTUS MELODY si myslím,nebyly dostatečným partnerem.
Focaly Maestro bohužel dle mého úplně tvrdé,nerozehrané,i když potenciál slyšet byl. (ale jsem pozitivně zaujat).
DALI.......mrzelo mne,že nedovezli řadu EUPHONIA místo Helicon. Jinak Dali byly dobrý.
Všude pouštěná hudba =

Sluchátka jsem poslechnout nebyl,protože řádně poučen a vyškolen magisterem Záhoranským,jsem seriózně měl vybráno předem i rekabeláciíííí.A když je výsledek jasný dopředu,nebu se zdržovat.
Odpoledne neskutečný puch a teplo,nedýchatelno.
Fantastické setkání s přáteli.
Excelentní pivo a hotovka u Bansetů.
Spousta pěkné muziky a že mi to někde nesedlo nevadí, 100 lidí 100 uší.
Zdvořilé slovíčko s mg. Záhoranským, je to hodný pán, jen ho trápí ludia, bez sebereflexie.
Báječný výlet do stověžaté!
Děkuji všem vystavovatelům, za tu fušku s mašinama a lidma.
Excelentní pivo a hotovka u Bansetů.
Spousta pěkné muziky a že mi to někde nesedlo nevadí, 100 lidí 100 uší.
Zdvořilé slovíčko s mg. Záhoranským, je to hodný pán, jen ho trápí ludia, bez sebereflexie.
Báječný výlet do stověžaté!
Děkuji všem vystavovatelům, za tu fušku s mašinama a lidma.
Jeden známý jel dnes a já nemohl. S druhým jsem měl jet zítra a nemůže. Takže jestli se dobře vyspím, tak zítra po hodně dlouhé době pojedu sám. To mě nikdy tolik nebaví. Třeba tam na někoho z vás narazím.
Boxere, muzes hodit nejaky odkaz na ty regaly KAYTHU ??
Obecně :
klady - setkání s parádníma lidičkama, oběd, zázemí Canoru
zápory - nedýchatelný vzduch, horko, strašně malé prostory v devátém patře
Zvuk :
klady - home cinema Denon plus Xavian, Tannoy, Wilson Audio, Soulution, Triangle, Vintage Teac magnetofony, úžasné krásné stroje a nádherná hosteska v některém salonku v devátém patře, Canor s Usher
zápory - JM Lab, Cabasse, Martin Logan (pravděpodobně jsem od těchto značek příliš mnoho očekával)
Šroll hrál kdykoliv jindy lépe než tentokráte. Možná jsem měl smůlu na nevhodnou skladbu či kombinaci, nevím ....
klady - setkání s parádníma lidičkama, oběd, zázemí Canoru
zápory - nedýchatelný vzduch, horko, strašně malé prostory v devátém patře
Zvuk :
klady - home cinema Denon plus Xavian, Tannoy, Wilson Audio, Soulution, Triangle, Vintage Teac magnetofony, úžasné krásné stroje a nádherná hosteska v některém salonku v devátém patře, Canor s Usher

zápory - JM Lab, Cabasse, Martin Logan (pravděpodobně jsem od těchto značek příliš mnoho očekával)
Šroll hrál kdykoliv jindy lépe než tentokráte. Možná jsem měl smůlu na nevhodnou skladbu či kombinaci, nevím ....
Kedže som to všetko absolvoval s Boxerom ostava mi iba súhlasit...tie betonove bedne ma prekvapili, cena bohužial už nie je tak pekná.
Co sa tyka zaporov, este by som pridal jaciace Triangle na celé spodné poschodie, ktoré znemožnovali akýkolvek posluch inde. A Creek zapojeny na Definitive Technology BP7000 (nie som si isty), ale to naštasie nebol primárny systém u High-End Audio z Belgickej, takže sa to dalo odpustit .
Co sa tyka zaporov, este by som pridal jaciace Triangle na celé spodné poschodie, ktoré znemožnovali akýkolvek posluch inde. A Creek zapojeny na Definitive Technology BP7000 (nie som si isty), ale to naštasie nebol primárny systém u High-End Audio z Belgickej, takže sa to dalo odpustit .
Merhaut
Jo Jardo,z těch dvou hubenejch,hezkejch,vysokejch blonďatej hochů ten tlustej,škaredej,menší,starší,fousatej.
TomasT
No mohl by spíš nám o nich něco říct Renown,jsou z Rožnova p.R. "Majitel" je Pavel Pechal.
Maj http://www.kaythu.cz ,ale nefungují jim stránky ,prý příští týden.
Regálovky z betonu jsou v lesklém "piano" laku a udělají je v barvě,jakou kdo chce dle RAL.Stojan lesklý chrom nebo matný titan,vysypaný pískem,podstavec v barvě bedny ,též beton.
Osazeny Seasema.
Sloupky maj výšku Seas,středobas Scan.
Víc k tomu neměli ani Ň a nebyl čas se moc bavit.Možná víc zítra.
Hráli na Sony XA50SE a Vincent 234(snad).Cenu regálovek komplet nastavili na 150 K.
Jo Jardo,z těch dvou hubenejch,hezkejch,vysokejch blonďatej hochů ten tlustej,škaredej,menší,starší,fousatej.

TomasT
No mohl by spíš nám o nich něco říct Renown,jsou z Rožnova p.R. "Majitel" je Pavel Pechal.
Maj http://www.kaythu.cz ,ale nefungují jim stránky ,prý příští týden.
Regálovky z betonu jsou v lesklém "piano" laku a udělají je v barvě,jakou kdo chce dle RAL.Stojan lesklý chrom nebo matný titan,vysypaný pískem,podstavec v barvě bedny ,též beton.
Osazeny Seasema.
Sloupky maj výšku Seas,středobas Scan.
Víc k tomu neměli ani Ň a nebyl čas se moc bavit.Možná víc zítra.
Hráli na Sony XA50SE a Vincent 234(snad).Cenu regálovek komplet nastavili na 150 K.
Naposledy upravil(a) boxer dne 13 bře 2010 22:01, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem tam byl dnes taky.
Celkem to splnilo mé očekávání, jel jsem tam spíše na čumendu neb hodnotit to po zvukové stránce je pro většinou nevyhovující akustické podmínky poněkud problematické
Nicméně tam človek nechodí se špunty v uších, že.
Tak jen stručně:
Cabase - ta tmavá barva jim sluší ohodně více než ta světlá co jsem viděl naposledy.
KEF - velmi zajímavý vzhled do moderního interiéru, ale já radši dýhu.
Tannoy - jak už bylo pásáno, zvukově zklamání ( nicméně né takové jako předloni)
Sroll - jsem tomu nepřišel nějak nachuť
Ancient Audio - zajímavé CD a pěkně esteticky sladěno konci, zvuk mě připadal takový divný na výškách ( trošku ostré ? )
Vivid +Solution - zvukově dobré, ale tak velké koncáky si doma nedovedu představit ani ve velké místnosti
Canor + Usher - líbilo se jak vzhledově, tak zvukově (černá je lepší
)
Lyngdorf + Apple - zajímavé spojení audia a PC a s ovládáním přes Iphone
Vintage - krásné to stroje
Linn - dokonalé provedení
škoda, že nebyl k vidění celý systém, musí to být nádhera
Samozřejmě jsem navštívyl pokojík Classic Music a nechal tam hříšné peníze za LP
Toť asi vše, ale třeba si ještě na něco vzpomenu
Celkem to splnilo mé očekávání, jel jsem tam spíše na čumendu neb hodnotit to po zvukové stránce je pro většinou nevyhovující akustické podmínky poněkud problematické

Tak jen stručně:
Cabase - ta tmavá barva jim sluší ohodně více než ta světlá co jsem viděl naposledy.
KEF - velmi zajímavý vzhled do moderního interiéru, ale já radši dýhu.
Tannoy - jak už bylo pásáno, zvukově zklamání ( nicméně né takové jako předloni)
Sroll - jsem tomu nepřišel nějak nachuť
Ancient Audio - zajímavé CD a pěkně esteticky sladěno konci, zvuk mě připadal takový divný na výškách ( trošku ostré ? )
Vivid +Solution - zvukově dobré, ale tak velké koncáky si doma nedovedu představit ani ve velké místnosti

Canor + Usher - líbilo se jak vzhledově, tak zvukově (černá je lepší

Lyngdorf + Apple - zajímavé spojení audia a PC a s ovládáním přes Iphone
Vintage - krásné to stroje
Linn - dokonalé provedení

Samozřejmě jsem navštívyl pokojík Classic Music a nechal tam hříšné peníze za LP

Toť asi vše, ale třeba si ještě na něco vzpomenu

Jo a zapomněl jsem,velké mínus má BK.
Nepřijeli,protože by museli uznat,že i bedny bez basáku hrají basy.
Nepřijeli,protože by museli uznat,že i bedny bez basáku hrají basy.

Chtěl bych poděkovat všem vystavovatelům za možnost vidět a i slyšet některé špičkové výrobky. A to i tady u nás v té naší malé zemi. Za to jim patří velký dík. Doba teď není dobrá a i přesto se zde objevují nové značky a některé i z toho nejvyššího cenového konce. Někde to hrálo pro mě hůře a někde naprosto špičkově. Ale o ničem bych nepsal jako o nějakém velkém průseru. Pokecal jsem si s mnoha lidmi jak zdejšími, tak i z vedlejšího fóra. A vždy to bylo bez problémů a v pohodě. Takže za mě se výstava moooc povedla a moc se mě líbila.
Kdyby v takovém duchu byly vedeny i zdejší diskuze, tak by to bylo super. Díky.

Kdyby v takovém duchu byly vedeny i zdejší diskuze, tak by to bylo super. Díky.