High End Praha 2010

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
bohus
Kontaktovat uživatele:

Re: High End Praha 2010

Příspěvek od bohus »

Já na to koukal tak ze střední pozice a navíc jsem měl možnost poslouchati večer, kdy už jsme někde seděli jen dva.
1) Canor s Uscherama byl pro mě příjemným překvapením č.1
2) U Dioka bych vydržel klidně i dýl.
3) Tannoy mě dopoledne na jedné skladbě co jsem slyšel velmi zaujal, ale být tam ještě o minutu déle, tak jsem propotil i ponožky.
4) Doploledne Šroll nic moc, podvečer OK.
5) Solution nechci hodnotit, neboť na to nebudu nikdy mít.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

HIFIVOICE je bla, bla bla.
Beru to, že nejde napsat vše a tím tuplem to objektivně zhodnotit.
Ale třeba nenapsat a úplně vynechat bratrskou "slovenskou" značku CANOR hrajíci s Uscherama tak to je ostuda. *thumbs down*
Tam to totiž hrálo (na rozdíl od drtivé většiny popsaných) velmi dobře i v tom mizerném prostředí a navíc si ty mašinky na nic nehrály.
Ukázaly jen to co umí a to moc dobře, ale bohužel nejsou ze západní strany, takže od HIFIVOICE ani zmínka.

hifivoice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifivoice »

bohus píše:vynechat bratrskou "slovenskou" značku CANOR hrajíci s Uscherama tak to je ostuda.
Canor je zmíněn 2x - jednou jejich místnost s měřící technikou (hned jako první v povídání o devátém patře) a podruhé mezi textem o Luxman / Dali a dalších značkách v salonku větou ve smyslu, že Xindak a Dali fajn, ale na Usher a Canor nemají. Navíc je zmíněno v rubrice "Co by vám nemělo ujít na devátém patře". Zvláští... Skoro bych řekl, že to není "ani zmínka" *2thumbsup* . Ale ono je to hodně textu a hodně fotek a člověk se snadno ztratí...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Celý ten křečovitý text především čpí na metry účelovostí: hlavně si to s někým nerozházet...

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to Merhaut:
někdo vzletně a místy o ničem, někdo věcně "křečovitě" .... a účelově především. Ano, bylo mi slíbeno, že mi někdy přeměří mé budoucí náhradní lampy, samozřejmě za úplatu, spokojen?
Škoda že si nemám co rozházet s Vámi.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Merhaut IMO píše o článku od hifivoice.
Pavel Macura Audio

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Abych neprudil,
můžete mi dát odkaz na to co čtete Vy dva : Merhaut a PMA.
Koukal jsem na předpůlnoční i výše uvedené a nějak mi to budka nebere?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ano, byla to samozřejmě poznámka k reportu v hifivoice. S bohusem nemá opravdu nic společného.

Jinak výstava byla tentokráte pro mne jen polopracovním průletem. Naštěstí jsem stačil aspoň pozdravit některé s Vás. Zvuk se nedá jakkoliv hodnotit, mně osobně byly velmi sympatické svou nevelikostí, designem, tradicí i historií anglické budky Harbeth. Už jen ta představa, jak trůnily v BBC, a opíral se o ně Jack Allen, anebo John Kelway, když jsem naladil jejich nedělní hudební pořady...

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Boxer - diiiky. Nicmene za 150k ty stranky nemuseji ani delat -)))

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jo, a perfektně a levně jsme se nadlábli v nové restauraci Na pláni, 100 metrů od hotelu, směr kudy chodí PMA (prosvištěl kolem, a byl to tuším jeho tip) :-) Do jedné hodiny menu do 100,-Kč, i potom skvělý výběr. Je to ale kuřák, i když dobře odsávanej... http://www.restauracenaplani.cz

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Uffff, i jsem si oddechnul.
Nerad a dlouho přehodnocuji své dosavadní mínění.

hifivoice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hifivoice »

merhaut píše:Celý ten křečovitý text především čpí na metry účelovostí: hlavně si to s někým nerozházet...
Co k tomu říct... Myslet si, pane Merhaute, můžete co chcete, jste dospělý a nejste hloupý. Ale prozraďte mi prosím, čím tedy potom čpí fakt, že magazín audiodrom.cz se vyskytoval v pokojíku Gaia Connections a pochvaloval tam kabely Nordost, jejichž nezávislé recenze se v jejich nezávislém webzinu pravidelně objevují? :lol: Ale ne, jasně - já si to účelově nechci rozházet ani s nimi, takže pšššššššt :lol: :lol:

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Můj postřeh z výstavy,tak jak to slyším já : krásné stroje ,krásné bedny,kabely jak lodní lana. U všech vystavovatelů to dunělo basy a výšky byly buď ostré nebo špatné. Jen v jedné místnosti to hrálo perfektně, digitální zesilovač Lyngdorf a bedny Aurum Cantus. To byly výšky ,krásné jemné a celkový projev senzační.
Vincent mě zklamal,tady na foru ho hodně lidí chválí ,ale mě se zdál přednes plochý nevýrazný. Vintage Audio to byla jedním slovem nádhera.
Elektrostaty jako každý rok propadák v slabších pasážích to šumělo a dokonce i ty zadrátovaný vrata drnčely.
Wilson Audio a McIntosh hrály velice dobře.La Sphére zvuk se špatnými výškami. Reprosoustava KEF Muon hrála hodně špatně *thumbs down* . A byl jsem hodně zvědavý na převodník se sluchátkovým zesilovačem Benchmark DAC1 USB , no hrálo to jak všechny sluchátkové zesilovače bez korekcí ,ploše nevýrazné výšky a basy a ta cena nehorázná.Focal Utopia hrály senzačně ,ale někdy to bylo tak nahlas že to bylo až nepříjenmý. Tannoy Canterbury SE ty hrály taky moc pěkně.
Vystavovatelé pouštěli jen akustickou hudbu nebo jazz *thumbs down* Jinak perfektní atmosvéra.

fanousekhifista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanousekhifista »

Tak jsem na zdejší rady navštívil tuhle výstavku... Nebylo to špatné, ale tedy toho davu. Vůbec se nedalo hýbat a dýchat. Uf. Ale poznal jsem spoustu nových zajímavých věcí, ovšem většinou naprosto cenově mimo. Můj favorit určitě Cabasse La Sphére a naproti KEF Muon v kombinaci s KR Audio, teď nevím model. Takové jemňoučké a plné, to by bylo krásné mít doma. Ovšem 200000 euro, to je fakt totáááálně mimo. Moc mě zaujaly ty železobetónové repráky, hrálo to hezky. A taky tedy Harbeth, ani nevím co to bylo za typ. Z toho co si možná můžu časem dovolit jsem ale byl nadšený z Myriada či tak nějak, bylo to u muonů. Prý do padesáti tisíc za velký zesilovač. Každopádně to bylo vážně fajné.

Odpovědět