High End Praha 2011

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
boxer

Re: High End Praha 2011

Příspěvek od boxer »

Mám taky dost fotek,ale budou zde lepší,kvalitnější a s atmosférou,než mám já.

Nicméně....TOP pro mne bylo "vystoupení" Ante.

TOP největší bedny,
TOP neexzistující integráč (tedy vnitřek v halfbedně na kouknutí byl),
TOP zjištění,že pokud bude,tak bude stát cca 400 000 Kč. (Ve velmi podobné cenovce budou chystané pre a end kousky,snad i player,phono).
TOP největší basáky
TOP zjištění,že bedýnky by měly stát........3 900 000 ,- Kč.
TOP zvukový průser. Nevím jak bedny,ale krmení jim zcela nedostačovalo.Možná tak na ty pásky a střeďák.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Niečo tak škaredé ako sú boxy ANTE, som už dávno nevidel...

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Mimochodem, sestava darTzeel s horny nehrála vůbec špatně, na jazzu, který jsem na ní slyšel. Rozhodně jedna z nejposlouchatelnějších sestav, pro mě.
Pavel Macura Audio

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Bohužel pro mne Avantgarde zklamal,velmi slušný top end ale bas byl na nízké úrovni,nekonkrétní,neprokreslený,takový stejnobas,typický pro většinu repro.To Vividy G1 byly naprosto famozní,hrálo to o 100% lépe než v Ostravě,lepší místnost a delší seznamování Sroll-Vivid(od pátku si pěkně spolu sedly),i když ne dokonalá a dobrá kombinace ze Srollem.Pro mne TOP zvuk výstavy.Hlavně druhá návštěva ke konci mne totálně dostala,byl jsem nadšen,zatím nejsilnější zážitek při poslechu reprodukované hudby bez účinkujících!!!Další slušný zvuk byl Audiomat,Cabasse s Marantzem.Tannoy mají potenciál,ale ty prototypy kamaráda německého vystavovatele nebyly na úrovni takovýchto repro(škoda,že k tomu nedávají adekvátní železo).
Škoda,že nebylo více času na pokec s kolegy. :cry:

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Nejlepsi zvuk? Starej paskac, stary cantony a 4 monobloky vyrabeny v cine kus
20.000 u Vintage Audio. Pak taky ty novy bedny od pana ex sonuse a pro me neznama firma German Maestro. Design Ante mi sednul. Cena je mimo a dost me zklamala nepritomnost noveho Dudka. Byl jsem fakt zvedavy jak vsem ukaze jak se to ma delat. Ceny mi prijdou silene.

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

No teda tie bedne Ante pekny hnus designovo. Ze to niekto povolil dat vobec do vyroby...

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Hellboy píše:Nejlepsi zvuk? Starej paskac, stary cantony a 4 monobloky vyrabeny v cine kus
20.000 u Vintage Audio. Pak taky ty novy bedny od pana ex sonuse a pro me neznama firma German Maestro. Design Ante mi sednul. Cena je mimo a dost me zklamala nepritomnost noveho Dudka. Byl jsem fakt zvedavy jak vsem ukaze jak se to ma delat. Ceny mi prijdou silene.
Ante ale hraly s novym Dudkem. :)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Zajímavé věci tam rozhodně byly.
ANTE: jaké cílové skupině je tato bedna určená?? Multimilionářům asi ano, ale ti, pokud budou chtít řešit ozvučení svého pokojíku těch 80-100m2, tak sáhnou po "světové" značce, např. Wilso Audio. V Čechách může být situace horší a bude trvat nějaký čas, než marketing přinese prodejní úspechy. Jinak provedení výhybky je tedy fakt maso...
Zvuk - měl jsem s sebou jednu úmyslně špatnou nahrávku v očekávání, že ji nějaký top systém vylepšil. Opak byl pravdou z ANTE a DPA to znělo jeěště hůř, než jsem čekal. Zato TELARC Pinetop Perkins, kterého tam pouště jeden pán, zněl dost dobře, reálný velký zvuk, občas bylo slyšet stěhovábní zvku mezi "patry" :-)
NOý zesák od PD - řemslo se nezapře, tomu bohužel bude odovídat i cena a opět - v zahraničí to bude mít malý prodejní efekt aspoň zpočatku a v ráji holoprdelníků bude situace obdobná, pár se jich jistě prodá, ale bude to jkao s tím, co jsem mínil nahoře.

BW800D - celkem zklamání, podle mě nevhodná amplifikace, slyšel jsem tyto bedny hrát letos u jednoho hifisty v Olomouci na železe Audionet (top modely) a bylo to v jiné lize, potenciál ty bedny rozhodně mají. Navíc tam krákal nějaká female jazz hudba a ta hraje i na rádiu od ˇˇCongů :-)

Slušný zvuk Mellissa - za ty prachy, super poměr!!

Viviv G1 - pro mě nestravitelný dyzjan, bohužel tím hůře se mi hodnotí zvuk - určitě sestava má potenciál hrát špičkově, jak jsem si jen krátce ověřil, ale zde-možná daleko více než jinde - extremne silně závisí na poslechovém místě. STačí sednout více dozadu či trochu bokem mimo optimum a je zle. Bylo to dost markantní. Zaujala dynamika na basech.

Dost zklamaný jsem byl v exopzici tučém že RIno Audio nebo tak ějak - bílé sloupky, majitel tam předváděl varhanní svitu - nemohl udělat horší tah. Muzika bez drajvu, od nějakých 60Hz už nebylo slyšet dole nic. Průser. A průservoá cena:-(

Zaujala docela expozice Luxman - hezké stroje, hezký zvuk. Tam jsem chvílim poseděl. Budíky ... :-)

A to nejlepší pro mě?? Jednoznačně VINTAGE AUDIO. nejlepší zvuk z celé výstavy bez ohledu na cenu!! Takvý reálně znející nářez jsem ještě NIKDY neslyšel ze žádného aparátu!!! Nechápal jsem, dokud jsem se nedal do diskuze s p. Hluchým - ten mě jen utvrdil v tom, že to, čemu říkámě audiofilské nahrávky na XRCDSUPERGOLDLIMITED jsou jen bohapusté sračky na druho. Originál master pás, 38cm/s a jedem! V Unplugged concert před koncem pásu (hrál Studer) bylo cello - měl jsem husí kůže, protože talhle hrál Olin na koncertu Mišíka, když slavil 60ku. Naprosoto famózní bezlimitujcí prosotor a neuvěřitelná (mnou nikdy dosud nikde na ničem neviděná) dynamika. (dle p. Hluchého rozsah 140dB, věřím mu, nemám důvod, proč ne). K tomu bedny Canto 122 za dnes bratru 20 litrů, 4x konec za 4x22 litrů a lampový Vincent za pár peněz. Super zážitek promě, 3x jsem se tam vrátil a 3xsi vyslechl celý záznam!! Zde dávám *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
(Jinak počet návštěvníků taky o něčem svědčí:-)) Zatímco např. u Cabasse koulí bylo prázdno, zde elidé po celý čas tlačili a neměli místo na sednutí, skoro po celý čas. Jsem možná neobjektivní, protože ty ktoučáky mě doslova učarovaly...

SLušný zvuk XAVIAN (270, tuším, cena 69 litrů) - zcela jiný zvuk, než jsem dosud znal, detailní, dynamický a kupodivu, měl jsem vždy zafixováno Xavian = mdeové zabarvení - zde ne, nebo rozohdně ne tolik. Jako low-cost bedny určitě ano.

Elektrostaty mě nijka neoslovily, ten model s basovou jedotkou po pravé straně měl sice hezké výšky i středy, ale vadil mi ten bas- jakoby násilně připojený. Nic pro mě.

Jako tradičně zklamala expozice Dynaudio - již léta k vidění jen C1. (pokud někde nebyla tedy ještě exozice jiná, kterou jsem přehlédnulú.

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

Pro mě osobně nejlepším zvukem výstavy byly avantgarde acoustics s přehrávačem emm labs a zesilovačem dart zeel, hned po něm wilson benesch na audii s emm labs. Na podmínky výstavy hrály vemi dobře obě tyto sestavy.
Největším zklamáním asi tannoy westminster royal (puštěná klimatizace hučela a bedny si s prostorem vůbec neporadily). Hned po nich b&w 800D, v Bratislavě na výstavě hrály mnohem lépe.
Největším rozporuplným zážitkem byly pro mě velkoobjemové Ante. Byl jsem tu 2x po dobu asi 20 minut a slyšel víc nahrávek. Zesilovač nejspíš repra nebyl schopný utáhnout, zvuk byl moc akusticky plný, bez detailů, pomalé basy, líný, pro soustředěný odočinkový poslech pro mne vůbec ne. Kdyby mi někdo řekl, že jsou tyto bedny určený pro ozvučení koncertů rockových kapel, tak jen kývnu na souhlas. A pokud se cenově tato bedna skutečně vyšplhá na 3,9 mil Kč, tak moc vážných zájemců asi nebude. Chtěl bych se zeptat, proč drahý klavírní lak od Petrofa, když čelní strana je tak masivní, že boky nejdou při ustavení téměř vidět? Rád věřím tomu, že v jiných podmínkách, na jiným železe to hraje líp, aby se odůvodnil koncept a cenovka...Na druhou stranu oceňuji snahu a možnost postavit takový bedniska, to se neděje každý den.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Rado píše:A pokud se cenově tato bedna skutečně vyšplhá na 3,9 mil Kč, tak moc vážných zájemců asi nebude.
Tá cena je len zbožné prianie výrobcu...
Nepredá sa ani jeden pár.
Za 70.000,-€ sa predávajú napr. Avalon Isis.
Polovičná cena, renomovaný výrobca, a dizajn radšej nebudem ani komentovať...

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

hraly tam nejake hornove klipsche ? paladia nebo reference ?

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Možná byste se divili hoši, že to nekoupíte vy, neznamená že se někdo nenajde..... A totéž platí o estetickém vkusu....
Osobně bych si taky přál raději ty bedny slyšer s dvojicí výkonnějších zesilovačů třebe se šrolly. nebo ještě něčím jiným a větším.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tomáši, nehraj to, ta cena vs. zvuk je nepoužitelná.
Pavel Macura Audio

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

z fotek pusobi dost blbe hlavne pozadi, zavesy a koberce s neestetickumi vzory, tam by vypadaly blbe snad i G1

takze klipsche u cpt se nekonaly ? chtel jsem tam jet hlavne kvuli nim....

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

PMA shodněme se , že jsme ty BEDNY pořádně neslyšeli

Odpovědět