High End Praha - říjen 2013
- davidm535i
- Kontaktovat uživatele:
Re: High End Praha - říjen 2013
Hm, taky jsem tam byl, a na dlouho asi naposled.
Mozna jsem moc narocnej, ale mne to hooodne zklamalo.
Accuphase ... asi v nejmensim pokojicku se smesnyma bedynkama.
Wilson Audio ... to mel byt vtip?
B&W 802 ... neco bylo spatne, hral vubec stredak?
Snad jediny co mne zaujalo byla expozice Grimm Audio, to neznelo vubec spatne!
Za hodinku a pul jsem nastesti vypadl a jel s rodinkou radsi do ZOO...
D.
Mozna jsem moc narocnej, ale mne to hooodne zklamalo.
Accuphase ... asi v nejmensim pokojicku se smesnyma bedynkama.
Wilson Audio ... to mel byt vtip?
B&W 802 ... neco bylo spatne, hral vubec stredak?
Snad jediny co mne zaujalo byla expozice Grimm Audio, to neznelo vubec spatne!
Za hodinku a pul jsem nastesti vypadl a jel s rodinkou radsi do ZOO...
D.
@Kocmeister - supr fotky 
@Boxer - u Rihy jsem byl 2x a nebylo to kvuli aparatu
...ale kdyz uz jsme u toho, ptal jste se nekdo kdo to vyrabi? To je česká provenience nebo je to nějaká zahraniční novota?
Co se týče zvuku, bedny na které nemám se mi moc nechce hodnotit, ale mě osobně zaujaly nejvíc ty Elacy, konkrétně ty malé sloupky FS-407. S cenou necelých 100k to sice není zrovna láce, ale přijde mi neuvěřitelné, jaký zvuk dokážou dostat z 2x150mm měniče a jejich JET páskáče. Mě se to skutečně líbilo a pokud by to bylo v rozumnějších prostorách, věřím, že to zahraje skvěle. Stejně tak mě přijemně překvapil řetězec, přes který to hrálo. Ta sestava Pioneer v ceně 16k za CD a 26k za integráč. Velké sloupy Elac z řady reference - FS509 VX-JET podle mě v daném místě hrály téměř stejně jako ty malé, z čehož soudím, že by potřebovali jinou místnost a především kvalitnější krmení. Jejich cena (350k) už je ale taky jinde
Ještě, vzhledem k mé žánrové inklinaci, se mi líbily velký hornový Klipsche - RF-7 II a sluchátka ke kompu/přenosnému přehrávači Sennheiser Momentum, ty se mi líbily jak designově, tak zvukem (hrálo se na Benchmark DAC1 PRE).
Edit: BTW už podruhé mě zaujal zvuk firmy Elac, poprvé to bylo před dvema lety a jejich FS-247, naskýtá se otázka, jak asi hrajou Elac Spirit of Music MKIII, které jsou momentálné dostupné zde: http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1841

@Boxer - u Rihy jsem byl 2x a nebylo to kvuli aparatu

Co se týče zvuku, bedny na které nemám se mi moc nechce hodnotit, ale mě osobně zaujaly nejvíc ty Elacy, konkrétně ty malé sloupky FS-407. S cenou necelých 100k to sice není zrovna láce, ale přijde mi neuvěřitelné, jaký zvuk dokážou dostat z 2x150mm měniče a jejich JET páskáče. Mě se to skutečně líbilo a pokud by to bylo v rozumnějších prostorách, věřím, že to zahraje skvěle. Stejně tak mě přijemně překvapil řetězec, přes který to hrálo. Ta sestava Pioneer v ceně 16k za CD a 26k za integráč. Velké sloupy Elac z řady reference - FS509 VX-JET podle mě v daném místě hrály téměř stejně jako ty malé, z čehož soudím, že by potřebovali jinou místnost a především kvalitnější krmení. Jejich cena (350k) už je ale taky jinde

Ještě, vzhledem k mé žánrové inklinaci, se mi líbily velký hornový Klipsche - RF-7 II a sluchátka ke kompu/přenosnému přehrávači Sennheiser Momentum, ty se mi líbily jak designově, tak zvukem (hrálo se na Benchmark DAC1 PRE).
Edit: BTW už podruhé mě zaujal zvuk firmy Elac, poprvé to bylo před dvema lety a jejich FS-247, naskýtá se otázka, jak asi hrajou Elac Spirit of Music MKIII, které jsou momentálné dostupné zde: http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1841
Když jsem v neděli navečír odcházel, tak ta "úžasná" slečna si vzala na sebe bundu a šla si před hotel zakouřit.Mladík, se kterym se tam setkala, nevypadal, že by komukoliv z vás dal šanci... 

kabelguru.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
RIHA je prý dílo Filipa Říhy (odtud ten název) z Plzně. Snad teda nekecám.
kabelguru.cz
šeďour píše:Když jsem v neděli navečír odcházel, tak ta "úžasná" slečna si vzala na sebe bundu a šla si před hotel zakouřit.Mladík, se kterym se tam setkala, nevypadal, že by komukoliv z vás dal šanci...
Ale já bych teda s mladíkem nic mít nechtěl

Jinak bylo tam takhle pěkných ještě několik (slovy jedna)

Hmmm, tak u mě by něměla šanci. Jak baba žďáří zobec, tak to je utrum. A myohla by být sebekrásnější. To je, jak kdybch se pak cumlal s komínem...šeďour píše:Když jsem v neděli navečír odcházel, tak ta "úžasná" slečna si vzala na sebe bundu a šla si před hotel zakouřit.Mladík, se kterym se tam setkala, nevypadal, že by komukoliv z vás dal šanci...

Jak jsem viděl letošní výstavu. Omlouvám se za kvalitu některých fotek, doufám, že to vynahradí obsah.

Co mě zaujalo:
Vivid + Audionet
EAT + Pro-Ject + Canor + Triangle
Muiscal Fidelity + Vivid
Revox + monitory Neumann
Riha
Micro Seiki + Saec - nádherná ramínka, vintage Thorens. Ta elektronika k tomu už moc ne.
Xavian - byl jsem ve chvíli, kdy jsem mohl jednu skladbu slyšet na všech bednách. Zajímavé srovnání.

Co mě zaujalo:
Vivid + Audionet
EAT + Pro-Ject + Canor + Triangle
Muiscal Fidelity + Vivid
Revox + monitory Neumann
Riha
Micro Seiki + Saec - nádherná ramínka, vintage Thorens. Ta elektronika k tomu už moc ne.
Xavian - byl jsem ve chvíli, kdy jsem mohl jednu skladbu slyšet na všech bednách. Zajímavé srovnání.
Přenoska Sumiko Blue Point EVO III., (10t.) a Project Phono box Reference Series (20t.), přesvědčující a vynikající zdroj signálu o rozlišení a kvalitě dle mne lepší, než digital.

Čím jis to fotil? Výtečná hloubka ostrosti, přesně na detail. 

Jj, moc pěkný fotky
Muj tip je FF telo a 50mm F1.4 

Muj tip je FF telo a 50mm F1.4
Kéž by. Vše je foceno "jen" Canonem EOS 50D + makro Sigma 50/2.8 na 3.5. Akorát první fotka je focena Nikkorem 20/3.5.
Kéž by. Vše je foceno "jen" Canonem EOS 50D + makro Sigma 50/2.8 na 3.5. Akorát první fotka je focena Nikkorem 20/3.5.
Omlouvám se za OT, ale na 50mm s aps-c jsou to supr fotky kompozicne, ja mam problem vzdycky "odchodit" ten zoom 

Díky. Já používám jen pevná skla a vždy vybírám, co si kam vezmu. Ta padina mi přišla jako rozumné řešení. A malá hloubka ostrosti, to je taková moje specialita 

Super fotky