High End Praha - říjen 2013

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Tyrr
Kontaktovat uživatele:

Re: High End Praha - říjen 2013

Příspěvek od Tyrr »

Co ty Elacy, libilo se to jeste nekomu? Mate s nima nekdo jeste vice zkusenosti nez z vystavy, rad bych nejaky nazory a tak :)

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Tyrr píše:Co ty Elacy, libilo se to jeste nekomu? Mate s nima nekdo jeste vice zkusenosti nez z vystavy, rad bych nejaky nazory a tak :)
Letos jsem tam nebyl, ale asi před 3 lety jsem tam slyšel nějaké Elacy (Fs 247?) s nějakým lampáčem s EL-34. Pustil jsem i svoje CD. Charakter zvuku (výšek) byl podobný Klipsch RF-7, ale bylo jasně patrné, že dynamicky, ve špičkách jde Klipsch vždycky o kousek dál. Ale jak píšu, charakter zvuku podobný, takže mě nepřekvapuje, že tě Elac zaujal.

Tyrr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tyrr »

petrL píše:Letos jsem tam nebyl, ale asi před 3 lety jsem tam slyšel nějaké Elacy (Fs 247?) s nějakým lampáčem s EL-34. Pustil jsem i svoje CD. Charakter zvuku (výšek) byl podobný Klipsch RF-7, ale bylo jasně patrné, že dynamicky, ve špičkách jde Klipsch vždycky o kousek dál. Ale jak píšu, charakter zvuku podobný, takže mě nepřekvapuje, že tě Elac zaujal.
:) Je fakt, že mě to k těmhle typům bedem charakterově táhne, ale letos jsem tam slyšel opět i Klipsch RF-7-II a musím říct, že podle mě jim nesvědčí spojení s těmi novými koncovými zesilovači Onkyo, zvuk mi přišel přiliš tvrdej a zároveň se mi nezdálo, že by zesilovač byl schopnej adekvátně kontrolovat veliký basáky Klipschů a jejich impedanční propad v oblasti basů kolem 80-120Hz, kde je to pro moje ucho dost kritické. Naopak maličké Elacy FS407 na paradoxně mnohem levnějším zdroji a buzení hráli výborně. Jinak před těmi 3 lety jsem tam byl taky a FS247 slyšel s tím lampáčem, ale tam to bylo opačně, bedny za 50, připojené k zesilovači tuším za 250... Navím myslím, že tomu páskovýmu vejškáči vyslověně sedí měkčí (příjemnější) zvuk elektronek... Tak jsem zase znova na vážkách, protože ty Elacy jsou navíc za super ceny na audio-marktu...

Odpovědět