HIGH END výstava Praha 2015 v novém kabátě
Re: HIGH END výstava Praha 2015 v novém kabátě
A keď si vezmeme čo je to MDF. Je to šmejd , drevovláknina lisovaná s odpadu , kde sa obvykle nahodí
povrchová úprava , aby to bolo vôbec predajné. Pre stavitelov je to MDF bez povrchovky , teda totálny
šmejd. Výrobcovia používajú rôzne laminovanie vrstiev. MDF nemôže byť ako taká , kvalitný material,
je to jednoznačne odpad , vyrobený s odpadu spevnený lepidlami. Čo je to dobre urobená MDF ?
povrchová úprava , aby to bolo vôbec predajné. Pre stavitelov je to MDF bez povrchovky , teda totálny
šmejd. Výrobcovia používajú rôzne laminovanie vrstiev. MDF nemôže byť ako taká , kvalitný material,
je to jednoznačne odpad , vyrobený s odpadu spevnený lepidlami. Čo je to dobre urobená MDF ?
bertram
nejsa truhlář a ani fyzik....
souhlasím však s boxerem!
v bedně přeci nemá hrát bedna! mají hrát jen měniče, ne?? pouze a jen měnič má regovat na signál zesilovače.
má osobní zkušenost je, že pokud se bedna nějak "vlní", tak hraje jaski měkce. osobně se mi pak zvukově vždy nelíbí.
není nad zcela rigidní ozvučnici.
proto i vivid, magico, YG a konečně i wilson audio tak nějak vládnou trhu, ne?
s několika truhláři jsem již stavbu skříní řešil. každý mi vždy řekl, že rozhodně z mdf nebo nějakého kompozitu. rozhodně ne z masivu.
ale nejsem truhlář a už vůbec ne fyzik.

nejsa truhlář a ani fyzik....
souhlasím však s boxerem!
v bedně přeci nemá hrát bedna! mají hrát jen měniče, ne?? pouze a jen měnič má regovat na signál zesilovače.
má osobní zkušenost je, že pokud se bedna nějak "vlní", tak hraje jaski měkce. osobně se mi pak zvukově vždy nelíbí.
není nad zcela rigidní ozvučnici.
proto i vivid, magico, YG a konečně i wilson audio tak nějak vládnou trhu, ne?
s několika truhláři jsem již stavbu skříní řešil. každý mi vždy řekl, že rozhodně z mdf nebo nějakého kompozitu. rozhodně ne z masivu.
ale nejsem truhlář a už vůbec ne fyzik.

bertram: Prečo je MDF zlý materiál? Pretože nie je dosť "hoch"?
MDF není špatný materiál na výrobu reprosoustavy, ale lze to udělat i lépe.
Aktuálně vyšla recenze Perly, která přesně koresponduje s tím, co jsem osobně viděl i slyšel.
http://www.hifi-voice.com/component/con ... perla.html
Pro ty, kteří nebudou chtít pročítat celou recenzi, vkládám, co bylo napsáno ohledně masivu na ozvučnici:
Aktuálně vyšla recenze Perly, která přesně koresponduje s tím, co jsem osobně viděl i slyšel.
http://www.hifi-voice.com/component/con ... perla.html
Pro ty, kteří nebudou chtít pročítat celou recenzi, vkládám, co bylo napsáno ohledně masivu na ozvučnici:
Liší se ale pevností skříně - už na poklep je jasné, že korpus z masivního italského ořechu, který před opracováním celé tři týdny vyzrává na vzduchu, rezonuje výrazně méně, než ozvučnice z MDF desek v běžné produkci. Perla sice není rezonančně "mrtvá", ale v konkurenci třicetitisícových reprosoustav je svou pevností výjimečná. Je až s podivem, že více výrobců nepoužívá masivní dřevo - jak Xavian ukazuje, lze tak učinit i v této dostupné cenové třídě bez kvalitativního kompromisu. Tedy alespoň na poměry této třídy, třeba Orfeo samozřejmě vypadá ještě významně luxusněji.
Z "tváře" Perly sálá kultivovanost a pohoda a vřelost, ještě než zahrají první tón. A když ten přijde, oceníte zejména pevnost zvuku a doceníte, o kolik přirozeněji hudba zní, nedokreslují-li ji kolorace kabinetu.
bOHA JEHO.
Marketingový kecy jak víno. Takových napíšu do půlnoci deset. Na každý materiál co existuje. Jen budu vyměňovat slova. Tři týdny sušené=zrající. kristova noho, běžně se suší ušlechtilý dřevo na nábytek rok a více.
Každá mrtvá bedna je udělaná z čehokoliv jinýho (beton, žula,kompozit, MDF, atd) jen ne z masivu.
Opakuji, pokud je někdo dělá z masivu, tak aby to bylo drahé, hezky vypadalo a "hrálo" to.
MDF není žádnej odpad ve smyslu k hovnu, ale je dělaný lepením a lisováním blablabla..... každej si zjistí.
Jsou takový mdf /viz třeba BW nebo straší WA, do kterých těžko zavrtáš vrtákem, jak je to pevné, houževnaté a neměnné.
Konec.
Marketingový kecy jak víno. Takových napíšu do půlnoci deset. Na každý materiál co existuje. Jen budu vyměňovat slova. Tři týdny sušené=zrající. kristova noho, běžně se suší ušlechtilý dřevo na nábytek rok a více.
Každá mrtvá bedna je udělaná z čehokoliv jinýho (beton, žula,kompozit, MDF, atd) jen ne z masivu.
Opakuji, pokud je někdo dělá z masivu, tak aby to bylo drahé, hezky vypadalo a "hrálo" to.
MDF není žádnej odpad ve smyslu k hovnu, ale je dělaný lepením a lisováním blablabla..... každej si zjistí.
Jsou takový mdf /viz třeba BW nebo straší WA, do kterých těžko zavrtáš vrtákem, jak je to pevné, houževnaté a neměnné.
Konec.
Koukám, že jsem Ti asi šlápnul na kuří oko.boxer píše:bOHA JEHO.
Konec.
Jaký marketingový kecy? Myslím, že Xavian pouze uvádí, že po slepení ozvučnice 3 týdny čeká než lepený spoj dokonale proschne. Jenže Ty už asi vidíš rudě... a domýšlíš si něco, co vůbec není uvedeno.
Na rozdíl od Tebe já ty bedny měl v ruce a slyšel je v klidu. Ne pouze na výstavě, kde se hlavně fotilo. A jak jsem psal výše, došel jsem ke stejným závěrům jako recenzent. Takže nepíšu nějaký nepodložený bláboly.
Když Ty tak neustále obhajuješ MDF proti masivu ořechu, který je konkrétně použit, slyšel jsi tedy stejnou ozvučnici vyrobenou z MDF a z masivu ořechu a porovnal rozdíl? Nebo jen tak ťukáš do klávesnice?
Já se stále bavím o konkrétním modelu Xavian Perla a Orfeo.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslim, ze v tomhle případe Roberto s Davidem moc dobre vi jak a proc Orfeo a Perlu udelali pravě tak. Ty tahanice o rezonance skříně jsou v tomhle případe mimo mísu.
Nope
jsi prodejce? Že tak vehemetně hájíš. Nebo jak? To že se ti líbí neznamená, že máš pravdu. Co na bedně z masivu je převratného? To sušení?
Já slyšel dost beden z masivu. A vždy vypadaly krásně, ale prostě hrály. U malých budek to bude jistě menší "zlo" než u velkých.
Pokud se ti Xavy líbí, tak nic proti tomu. Dle mého slyšení se žádný zázrak nekona(l). Ale je to věc názoru. Měření by ukázalo víc.
Osobní rovinu si nechej.
jsi prodejce? Že tak vehemetně hájíš. Nebo jak? To že se ti líbí neznamená, že máš pravdu. Co na bedně z masivu je převratného? To sušení?
Já slyšel dost beden z masivu. A vždy vypadaly krásně, ale prostě hrály. U malých budek to bude jistě menší "zlo" než u velkých.
Pokud se ti Xavy líbí, tak nic proti tomu. Dle mého slyšení se žádný zázrak nekona(l). Ale je to věc názoru. Měření by ukázalo víc.
Osobní rovinu si nechej.
Měření modelu Perla je k dispozici - http://www.hifi-voice.com/images/storie ... rla-m1.png. , a je velmi dobré. Někteří lidé by se měli malinko zklidnit..
Soulasím s Boxerem,ohledně použití masivu při konstrukci beden.Sám jsem viděl na příkladu Tannoy DT 12,jak to po letech s takovou skříní dopadá,viditelné praskliny na horní části bedny za 400K.Dřevo je totiž i po letech stále "živé".
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby někdo mel zajem, jakožto NOVÝ prodejce xavian dávám pro začátek 50% slevu. Tak a je to venku, Zdeňku.
A jeste jedna vec myslim, ze kdyby ti Barletta postavil tu stejnou bednu, ale z mdf a postavil vedle sebe, tak poznáš prd s marmeladou, jestli ti ten korpus hraje nebo ne.
A jeste jedna vec myslim, ze kdyby ti Barletta postavil tu stejnou bednu, ale z mdf a postavil vedle sebe, tak poznáš prd s marmeladou, jestli ti ten korpus hraje nebo ne.
to se vztahuje i na Orfeo ?davidhighend píše:Kdyby někdo mel zajem, jakožto NOVÝ prodejce xavian dávám pro začátek 50% slevu.
dovolim si souhlasit s Boxerem ..
na reprobedny kompozit, MDF ..
masiv do kuchyne, na podlahu apod ....
nikdo nezpochybnuje Barletuv zázrak a jsem presvedceny, ze najde desitky - stovky spokojenych uzivatelu ... urcite jsou to designem hezke bedny a zvuk bude dobry pro mnoho majitelu
presto - MDF, kompozit
- "rigidita" neni frigidita ...
kdyby byl masiv tak "super" material, mozna by se nasla nejaka ta bednicka z masivu i v nabidce Vividu, Kharma, WA, Magico atd atd ...
na reprobedny kompozit, MDF ..
masiv do kuchyne, na podlahu apod ....
nikdo nezpochybnuje Barletuv zázrak a jsem presvedceny, ze najde desitky - stovky spokojenych uzivatelu ... urcite jsou to designem hezke bedny a zvuk bude dobry pro mnoho majitelu
presto - MDF, kompozit

kdyby byl masiv tak "super" material, mozna by se nasla nejaka ta bednicka z masivu i v nabidce Vividu, Kharma, WA, Magico atd atd ...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jsou to malý budky, takže tam by ta rigidita neměla bejt žádnej problém i s "pružným" masivem. Ostatně to výše uvedení měření žádný rezonance neukazuje.
Mě by spíš zajímalo, jestli je doopravdy reálných oněch udávaných 33 Hz (-3dB) u Orfeí - že by ne úplně veliký dvoupásma s jedním 175mm středobasem hrály plnohodnotných třeba 35 Hz, no to by byla velká paráda....
Mě by spíš zajímalo, jestli je doopravdy reálných oněch udávaných 33 Hz (-3dB) u Orfeí - že by ne úplně veliký dvoupásma s jedním 175mm středobasem hrály plnohodnotných třeba 35 Hz, no to by byla velká paráda....
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Bavíme se porad o konkrétní bedně Perla a Orfeo, tak to zase tolik neprozivejte. Mereni nevyšla vubec špatně, jak si zajisté nekteri všimli. Nikde netvrdím, ze mdf je horší a masiv lepší. Pro rozměrnou bednu je masív asi nepříliš vhodný. A nakonec nejsem prodejce ani jinak zapojen do business'u Xavian