Dřevostavba -nedostatek basů

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dřevostavba -nedostatek basů

Příspěvek od weiron »

Tak ten druhý graf, to je něco jiného. Tak jsem si to přesně představoval, jen kousek níž. Hluboké propady podobně jako u mě. S takto velkým propadem už DRC nic nezmůže. Zkusil bych jen ty špičky co nejvíce zúžit. Ale dorovnat tolik db by bylo hrozně slyšet. V mém případě sem si hodně pomohl subem. Ale! měl jsem jich tu asi 5. A až ten s dsp mi dokázal pomoci. Druhá věc je to nastavení. Pokud sis ho předtím nastavoval bez mikrofonu, tak se nedivím že to nebylo dobré. Poslechem to trvá strašně dlouho dostat do dobrého stavu. Já se tak vždy trápil snad půl roku. Když už máš mikrofon, stačí si nějaký sub půjčit a zkoušet.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

sub do 250Hz treba starostlivo vybrat, ako som uz pisal nepocuta sa ibvykle ze budu hak vysoko delene a moze mat ten sub v pasme 100-250Hz uz svoje problemy ktore do zvuku zanesie

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

V jeho případě bude stačit když pomůže do 150hz. Pak mají pozvolný pád a trochu to pomůže i kolem těch 200hz. Jen je potřeba vybrat s charakterem co nejbližším bednám. Ano není to dokonalé, ale jinak se s tím nedá nic dalšího dělat. Když nechce přidat pevnou hmotu za bedny.

walin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od walin »

Mám 2xSVS SB 1000 Pro, co myslíte? Vím, že je to slaboučké....

walin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od walin »

Mám 2xSVS SB 1000 Pro, co myslíte? Vím, že je to slaboučké....

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tak když už je máš tak proč je to nevyzkoušet. Dal bych každý někam blízko bedny. Spíš dovnitř. A zároveň s přední hranou bedny. Mikrofonem ladit každou stranu zvlášť a samozřejmě to zkontrolovat i dohromady. Horní propust bych dal někam ke 150 pak nastavit fázi. Nejlépe změřit v bodech 0,90,180 a 270. Myslím že mají plynulou regulací. Poté se dívat na zkreslení a zpoždění a ve kterém bodě to bylo nejhlasitěji. Například u 90 a zkoušet ještě posouvat nahoru a dolů kde to bude nejblíže bednám. Klidně až 45-150. Po tomto to chce srovnat hlavní hlasitost s bednou a nakonec si pohrát s eqalizaci. Do těch děr to chce přidat jen trochu cca +6db. A kolem té 50tky bych to úplně stáhl ať to ještě nezhoršuješ.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

walin
To, že jsou suby dva je na poslech sterea dobré, ale jinak máš pravdu - nic moc. Chtělo by to 2 x SVS PB-3000 ( dnes už se dá koupit pod 50 litrů ), ten je velice dobrý. Před časem jsem jej instaloval u kámoše a pokojenost veliká. Má DSP po telefonu přes Bluetooth, tak ten nejspodnější propad a hrb můžeš opravit ( alespoň částečně ), ale nikoliv už ten další, to je na sub pro strereo vysoko a navíc pokud bude jen jeden sub, tak ty basy budou směrové k místu umístění toho subu.
Bohužel u Tebe sub ten problém s basy nevyřeší - máš to v širokém pásmu a to je problém. Sub na poslech sterea můžeš pustit tak do 50 - 60 Hz, vyjímečně do 80 Hz pokud máš suby dva ( ohledně směrovosti ) a stejně tak oříznout na spodku hlavní bedny. Nemůžeš to pustit "přes sebe" - to je na hudbu k neposlouchání. U filmu to nevadí. Kombinace beden a subu pro poslech hudby, je velký kompromis a výrazně lepší je jít cestou lepších a kvalitnějších sloupů. Vím, ale to neřeší ten Tvůj akustický problém.

Měl bys pracovat na akustice a tam také směrovat investici. Případné řešení beden, až v další fázi.
Z hlediska poslechového protoru, bohužel není nad cihlovou zeď a betonovou podlahu.

Odpovědět