Jinak koukám, co se to tu dnes zase dělo. Problém je, že J.Merhaut má sice často pravdu, ale neumí ji prezentovat tak, aby ji druzí přijali. A bohužel někdy nejen on. Místo toho rozdává rány svou boxerkou kudy chodí, místo porozumění a vstřícnosti jen zesměšňování a tím posilování vlastního ega. To opravdu není cesta k tomu cíli, kterého chce JM dosáhnout, aby lidé mysleli logicky, dokázali rozpoznat věrohodné info od blábolů apod. Jestli Jardo Merhaute chceš, aby tě lidé brali a vážili si tě pro tvé elektro vědomosti a přijímali je, musíš to dělat jinak. Takhle tě budou lidé nakonec jen lynčovat a není se co divit.
Ty bys řekl : Akce a reakce. Já to zparafrázuji: Akce, reakce, akce, reakce, akce, reakce atd. nekonečný řetěz. Třeba takový Boxer je někdy strohý, ale alespoň nijak zvlášť myslím neuráží a nezesměšňuje, a tudíž nemá zásadnější konflikty. Lidé ho určitě berou více.
No a že se tu občas objeví bláboly - no a co, to se děje všude, svět se kvůli tomu nezboří, a časem se každý zorientuje, vše má svůj postupný vývoj, a kdo ne, tomu stejně pomoci nikdy nebude.
Moje osobní zkušenost, kdysi jsem se začal zajímat o nějaký jiný obor, na nějakých fórech jsem kladl otázky které by odborníkovi připadaly příšerné. Po nějaké né moc dlouhé době jsem se na tom fóru stal tím odborníkem naopak já, lidé se ptali naopak mne, byl jsem požádán o spolupráci komerční firmou. Já odpovídal na dotazy stejně slušně jako jiní předtím odpovídali na ty mé trapné omyly. Prostě tam vládla slušnost. Po čase jsem na to už neměl čas a sílu a fóru jsem se nevěnoval. A nemusel jsem, přišli totiž mezitím další, kteří na dotazy či názory začali odpovídat, byli to ti, kteří se předtím ptali mne. Taky se vyškolili, a vše ve slušnosti. A teď už je tam těch lidí hodně, je to řetězová reakce. A nikdy tam nikdo neurážel za to, že říká bludy, a ony tam byly. Vždy se to vysvětlovalo. A komu se vysvětlovat už pak nechtělo, jako třeba mi, tak prostě mlčel, a našel se někdo jiný. Ono to vždy nějak vykrystalizuje.
To, že se někdo snaží něčemu přijít na kloub a přitom má mylné závěry je mnohem lepší varianta než aby jen seděl pasivně jak puk. Nikde není psáno, že za nějakou dobu nepokročí ve vývoji a nebude mít závěry správné třeba díky nasměrování jinými.