Módy, módy a stále módy....

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Módy, módy a stále módy....

Příspěvek od noaid »

Dadafte, boužel mám dojem, že jsme tehdy o tom patrně mluvili trochu jinak, nebo alespoň já, protože já bych to takhle asi těžko řekl. Jestli se ti nespojily po té době dohromady 2 různé informace, konkrétně s tou, jak byla diskuse o lokalizaci basů a já říkal, že mozek lokalizuje bas spíše podle jeho vyšších harmonických, které jsou u reálných zvuků třeba kontrabasu apod. vždy přítomny. Tak jestli se ti to nespojilo, nebo jsi to říkal ty a já ti nijak vehenmentně neoponoval. Nikdy bych snad neřekl, že kabel přidává k basům vyšší alikvotní tóny, nejsem si toho vědom. Nebo jestli to nebylo ve spojitosti s těmi malými KEFy, ale s kablem? Asi ne.
*offtopic*
Jinak koukám, co se to tu dnes zase dělo. Problém je, že J.Merhaut má sice často pravdu, ale neumí ji prezentovat tak, aby ji druzí přijali. A bohužel někdy nejen on. Místo toho rozdává rány svou boxerkou kudy chodí, místo porozumění a vstřícnosti jen zesměšňování a tím posilování vlastního ega. To opravdu není cesta k tomu cíli, kterého chce JM dosáhnout, aby lidé mysleli logicky, dokázali rozpoznat věrohodné info od blábolů apod. Jestli Jardo Merhaute chceš, aby tě lidé brali a vážili si tě pro tvé elektro vědomosti a přijímali je, musíš to dělat jinak. Takhle tě budou lidé nakonec jen lynčovat a není se co divit.
Ty bys řekl : Akce a reakce. Já to zparafrázuji: Akce, reakce, akce, reakce, akce, reakce atd. nekonečný řetěz. Třeba takový Boxer je někdy strohý, ale alespoň nijak zvlášť myslím neuráží a nezesměšňuje, a tudíž nemá zásadnější konflikty. Lidé ho určitě berou více.

No a že se tu občas objeví bláboly - no a co, to se děje všude, svět se kvůli tomu nezboří, a časem se každý zorientuje, vše má svůj postupný vývoj, a kdo ne, tomu stejně pomoci nikdy nebude.
Moje osobní zkušenost, kdysi jsem se začal zajímat o nějaký jiný obor, na nějakých fórech jsem kladl otázky které by odborníkovi připadaly příšerné. Po nějaké né moc dlouhé době jsem se na tom fóru stal tím odborníkem naopak já, lidé se ptali naopak mne, byl jsem požádán o spolupráci komerční firmou. Já odpovídal na dotazy stejně slušně jako jiní předtím odpovídali na ty mé trapné omyly. Prostě tam vládla slušnost. Po čase jsem na to už neměl čas a sílu a fóru jsem se nevěnoval. A nemusel jsem, přišli totiž mezitím další, kteří na dotazy či názory začali odpovídat, byli to ti, kteří se předtím ptali mne. Taky se vyškolili, a vše ve slušnosti. A teď už je tam těch lidí hodně, je to řetězová reakce. A nikdy tam nikdo neurážel za to, že říká bludy, a ony tam byly. Vždy se to vysvětlovalo. A komu se vysvětlovat už pak nechtělo, jako třeba mi, tak prostě mlčel, a našel se někdo jiný. Ono to vždy nějak vykrystalizuje.

To, že se někdo snaží něčemu přijít na kloub a přitom má mylné závěry je mnohem lepší varianta než aby jen seděl pasivně jak puk. Nikde není psáno, že za nějakou dobu nepokročí ve vývoji a nebude mít závěry správné třeba díky nasměrování jinými.

boxer

Příspěvek od boxer »

a tudíž nemá zásadnější konflikty

*offtopic*
*taktone*
Až na banánové ocenění a nenávist některých "ukřivděných.Viz SZ a pod.
Sorry. Nedalo mi to.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

To bylo, a byla to výjimka, krizová situace, teď už je to jinak, ne?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak dík za podporu. babička mi to dycky říkala... :(

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

noaid díky, výborný příspěvek.
Baječné by byly názory, však váda a spor, závist se šíří lépe, než slušnost, pomoc a jiné vyhynulé altruismy.

Dovolte malý příspěvek k módům.
Opět skandinávci, dělají vynikající levnou past s vysokým WAF. Prakticky cokoli od Ikea, je u nás v podstatě průchodné.
Ikea Hol Table, je děravý stolek - basová past - rozbíječ módů.

Obrázek

http://www.tnt-audio.com/accessories/ik ... ble_e.html

Obrázek

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

boxer píše:............. nakonec z toho zbude hučení v klacku,což jak známo,je jediný zvuk,který je vidět.

:roll: :idea:
*hura* Huůůůůúúúúúú, huůůůůúúúúúú, já bych mohl dělat vlka, tenhle zvuk jsem už dlouho neviděl !

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Dovolte malý příspěvek k módům.
Opět skandinávci, dělají vynikající levnou past s vysokým WAF. Prakticky cokoli od Ikea, je u nás v podstatě průchodné.
Ikea Hol Table, je děravý stolek - basová past - rozbíječ módů.

Krucinál to jsem ani nevěděl, když jsem vyráběl před 35 lety repro a pak stojan pod repro co jsem vyrobil. Jak jsem psal bedny byly ze stavební překližky dva cm silné velmi dobrý materiál pro repro. No a pak i podstavce, rám z tvrdého dřeva a bylo to jako štokrle, nepěkné na pohled. Tak mi nějaký stolař ve firmě nařezal z nějakého dirkového materiálu (dva odstíny) a já to na štokrle nalepil klihem. škoda , že nebyly digitální foťáky to by byla dnes řeš.

Hau monte

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Monte, ty to tady vždy osvěžíš nějakým humorem. Před Vánocemi se rád zasměji.

Odpovědět