Kazety chrome a metal ,přehráni nahrané kazety
Re: Kazety chrome a metal ,přehráni nahrané kazety
stále čekám kdo se vytasí se značkou nakamiči drahouš - ošklivý deck kosmických vlastnosti
-
- Kontaktovat uživatele:
Já měl Dragona, asi před 20ti lety... Bohužel, já blbec jsem ho prodal panu Běhounkovi...
Měl jsem spoustu tape decků, od Sony K970 až po GX-R88, GX-F91, Revox B251....bla, bla bla... a spoustu dalších a dalších... Všechno jsem prodal, bohužel...
Měl jsem spoustu tape decků, od Sony K970 až po GX-R88, GX-F91, Revox B251....bla, bla bla... a spoustu dalších a dalších... Všechno jsem prodal, bohužel...
Oldear: preco by to ale robilo len na dvoch paskach a len na urcitej casti pasky? Vsetky kazaty som mal nahral len na troch deckoch, ktore som mal od nova a nasledny problem sa prejavil na Akai aj Sony rovnako, pricom Akai presiel profesionalnym servisom a Sony bol v povodnom stave a robili to oba rovnako, len na dvoch paskach a na tom istom useku. Takze z toho usudzujem ze nie je mozne aby to bolo nastavenim ale prekopirovanim
autoreverz (pohyblivá komb.hlava) pro stolní deck není vůbec vhodný
(Aiwa AD-R450, 460, 470 aj) ještě tak pro walkman či autopřehrávač
kde jakost je druhořadá, s výhradami obstoji ale jinak...zbytečný
(Aiwa AD-R450, 460, 470 aj) ještě tak pro walkman či autopřehrávač
kde jakost je druhořadá, s výhradami obstoji ale jinak...zbytečný
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jedna věc je přeslech stop při špatně (odlišně) seřízených hlavách na různých strojích jak o tom píše Oldear.
Druhá možnost prokopírování záznamu z jedné části pásku na druhou, pokud dlouhodobě leží nad sebou, jak píší blesk666 a lechos.
V tom druhém případě opravdu záleží na typu záznamové vrstvy, tloušťce nosné vrstvy, ... ( viz. příspěvek od lechos). Občasné převinutí by tomu mělo zabránit a vždy se doporučovalo.
Druhá možnost prokopírování záznamu z jedné části pásku na druhou, pokud dlouhodobě leží nad sebou, jak píší blesk666 a lechos.
V tom druhém případě opravdu záleží na typu záznamové vrstvy, tloušťce nosné vrstvy, ... ( viz. příspěvek od lechos). Občasné převinutí by tomu mělo zabránit a vždy se doporučovalo.
blesk666
S tím jsem se nikdy nesetkal, pokud bych si to zkusil jen odhadnout, tak bych to viděl na ty CC. Musela být nějak nepřesná, nebo např. teplem rozhozená jejich mechanická cesta, ale zase ten Soňák už měl dual capstan a ten by to měl srovnat. Fakt nevím, nikdy se mi to nestalo. Podotýkám, že CC 120 min. byly do tape decků velmi nevhodné a to i u super strojů s dual capstanem a mikroprocesorovým řízením, protože se prostě a jednoduše vytahovaly - byly příliš tenké a ta folie to nevydržela.
BTW: Draka jsem prodal na počátku 90. pro jasnou neperspektivu ( a také v tom byl balík ), ale co se tape decků týká, tak byl "best of the best".
S tím jsem se nikdy nesetkal, pokud bych si to zkusil jen odhadnout, tak bych to viděl na ty CC. Musela být nějak nepřesná, nebo např. teplem rozhozená jejich mechanická cesta, ale zase ten Soňák už měl dual capstan a ten by to měl srovnat. Fakt nevím, nikdy se mi to nestalo. Podotýkám, že CC 120 min. byly do tape decků velmi nevhodné a to i u super strojů s dual capstanem a mikroprocesorovým řízením, protože se prostě a jednoduše vytahovaly - byly příliš tenké a ta folie to nevydržela.
BTW: Draka jsem prodal na počátku 90. pro jasnou neperspektivu ( a také v tom byl balík ), ale co se tape decků týká, tak byl "best of the best".
Taky jsem všechny magnetofony prodal, bohudík...jardalukas píše: ↑23 kvě 2021 22:07Já měl Dragona, asi před 20ti lety... Bohužel, já blbec jsem ho prodal panu Běhounkovi...
měl jsem JVC - nejlevnější hi-fi z tuzexu, walkman Tesla KM340 na vojně a potom tři generace Aiwa, posledníje trvale rozkuchaná (řemínky !) a šroubky se postupně ztrácejí
PS. kazety převíjím na rádiojezevčiku Grundig ze SD
PS. kazety převíjím na rádiojezevčiku Grundig ze SD
Presne tak, to se me tyka v plnem rozsahu.

samotný princip audio kazety nebyl špatný bohužel, od konce 60.let se prakticky nezdokonalil (mechanika teda)
ELcaset (Sony) tržně propadla, 9.5 cm/s (Marantz, Dual) u běžných kazet CC byl pokus
o inovaci který se nerozšířil, DAT přišla pozdě když prodej ovládly dostupné CD, CD-R
ELcaset (Sony) tržně propadla, 9.5 cm/s (Marantz, Dual) u běžných kazet CC byl pokus
o inovaci který se nerozšířil, DAT přišla pozdě když prodej ovládly dostupné CD, CD-R
tak bolo to CC - Compact Cassette, uzky pas a pomals rychlost, aby to malo nejaku minutaz, kedze to muselo byt male. S tym vela nenacarujes, v tom su R2R magnetofony kvalitativne lepsie