LINN SONDEK LP12

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: LINN SONDEK LP12

Příspěvek od Zappadaddy »

Dnes jsem slyšel opět něco z vinylu na Clear Audio,nevím co to bylo za model,ale nějaký top model z veledrahou jehlou,zbytek řžetězce nebudu komentovat,není to můj šálek kávy,ale lidský hlas je mj. prostě na analogu naprostá lahoda,slyšet Franka Zappu mluvit na koncertě je prostě návrat v čase,úžasné,také Beatles zcela někde jinde než cd,prostě parádní,atmosféra,jako za mlada.Creedence,The Guess Who taky výborný,musel jsem utéci,všeho moc škodí,i té krásy :D *thumbs up*

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Už "TO" slyšíš !
"To" jak analog umí středy a v náročných nahrávkách činelů, klarinetu smyčců jejich původní témbr ...

Vyvaroval bych se příliš detailní přenosky se suchým přednesem. Rock zní blbě, jakoby rozkouskovaně.
Už víc kolegů si všimlo, jak na dobrém gramci hrajou obyčejné levné přenosky.

Digitál je oproti vynilu mladý, ještě nám ukáže co se s timingem a věrností dá dělat z cédéčka nebo z dat v nějaké paměti.
Ale nebude to tak masové, jako když byl zvuk doménou formátu s vysokým rozlišením, ale i zkreslením - vinylu.
Obrovské série nahrávek populární o klasické hudby přineslo hudbu do každé domácnosti a byl to nákladný koníček. I nejobyčejnější gramce bez šasi stály hodně.

Odpružené konstrukce bych se držel, nemáš-li v poslechovce opravdu bytelná stojan pod gramo - ale opravdu bytelný - nebo možnost police na zdi, je odpružené šasi nebo jen talíř velká pomoc pro klid nahrávky.

Další značky s odpruženým šasi jsou Thorens, Dual, jeden model PJ a vintage kousky různých výrobců z zlatých osumdesátých let.

Obrázek

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

eficak píše:
...Další značky s odpruženým šasi jsou Thorens, Dual, jeden model PJ a vintage kousky různých výrobců z zlatých osumdesátých let.

Nevím jak to pánové z Thorensu udělali,ale i modely co nemají plovoucí šasí,ale jen odpružené jako třeba ten muj,jsou neskutečně odolné proti okolním vibracím.Mám gramofon "tak blbě" umístěný ve skřínce ,na které stojí stojany od repro,tak jsem měl strach,aby to nechytalo "zpětnou vazbu" ,ale nic.Dokonce i když z vrchu do skříňky udeřím rukou,tak se v reprodukci nic neprojeví...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

vonvichousch: Ono je obecně známo, že Linn se při konstrukci LP 12 značně Thorensem inspiroval.
Mám jejich levný model TD 115, bakeliťák, ale hraje to naprosto neskutečně.
A zajímavé je i to, že jejich tehdy nejnižší model TD 105, který sice má odpružené subchassis ale má na něm uchycený i motor, vykazuje naprosto neskutečné hodnoty odstupu.
A TD 126 považuji za vůbec nejlepší gramofon, kam se hrabou vrtné věže :D .

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

kámoš mi nabízí Clear audio,nějaký vrcholný model,ale mně se líbí právě ten Linn,jsou určitě i jiné alternativy,ale coby začátečník se budu od vás všech učit a poslouchat kde se dá,nejdříve musím pořídit preamp pro připojení phona,vidím to zatím na C2300,to vlastně má slušné phono zakomponované

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Zappadaddy píše:kámoš mi nabízí Clear audio,nějaký vrcholný model,ale mně se líbí právě ten Linn,jsou určitě i jiné alternativy,ale coby začátečník se budu od vás všech učit a poslouchat kde se dá,nejdříve musím pořídit preamp pro připojení phona,vidím to zatím na C2300,to vlastně má slušné phono zakomponované
Jasně že je to taková strojařina bez kouzla nábytkovýho Linnu. Ale ložiska a ramínka mají prvotřídní.
Přenosky vyloženě žeru. Měl sem jednu jen za 20. ale ta byla.
Linn je styl.
*thumbs up*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Vinyl je prima, ale je třeba počítat i s tou horší stránkou: vysoké procento nekvalitních výlisků v současné produkci. Lisováním LP se v současnosti snad zabývají prasata.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

když nová produkce pak prej jedině japan

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Zappadaddy píše:kámoš mi nabízí Clear audio,nějaký vrcholný model,ale mně se líbí právě ten Linn,jsou určitě i jiné alternativy,ale coby začátečník se budu od vás všech učit a poslouchat kde se dá,nejdříve musím pořídit preamp pro připojení phona,vidím to zatím na C2300,to vlastně má slušné phono zakomponované
C2300 je to co sem slyšel s mojí MC LO přenoskou přes Step Up trafko Ortofon Verto do MMkového phona na triodách.
Když to vemeš starší v dobrým stavu, paráda !
Tannoy chce lampy !

Tohle bude dobrý !

Nové LP je fakt nevděčný, nejlepší je stará Amerika, tu jezdí nakupovat Japonci.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Zappadaddy píše:kámoš mi nabízí Clear audio,nějaký vrcholný model,ale mně se líbí právě ten Linn,jsou určitě i jiné alternativy...
Linn je skutecne klasika. Ten „maly“ Majik s „projektackym“ ramenkem hraje uz temer na urovni serioveho „Performance“. Vyssi modely od Clearaudia jsou, i pres obcasnou kritiku kvality jejich zpracovani, jeste lepsi. Pokud bys mel moznost kamaradem nabizeny stroj (presny model nevis?) pujcit, rozhodne to udelej.
Tech kvalitnich znacek je ale urcite vice. (Napr. Acoustic Solid, Dr. Feickert, Transrotor, Simon Yorke, Rui Borges a spousta dalsich. ;) )
tujatuja píše:Vinyl je prima, ale je třeba počítat i s tou horší stránkou: vysoké procento nekvalitních výlisků v současné produkci. Lisováním LP se v současnosti snad zabývají prasata.
Ja osobne to s kvalitou novych vylisku az zas tak cerne nevidim, podle meho na dobrem aparatu hraje valna vetsina velmi uspokojive, i kdyz vyjimky opravdu jsou.
Take z tohoto duvodu uz leta kupuji casopis “LP Magazin”. V recenzich na nove vydane desky je totiz, krome kvality hudby, pokazde hodnocena take kvalita nahravky a vylisku. A funguje to vyborne. *thumbs up*
Ani u starsch vydani nejsem uplne presvedcen o vypovedich typu: „Vsichni Japonci a Amici dobry, na zbytek pozor! “. Drive se LP lisovala ve spouste zemi, castecne v milionovych nakladech a vsude, uz i tenkrat, jejich kvalita take kolisala. Mam nektere nahravky napriklad z Italie, na lehkych, ohebnych plackach a jsou uzasne, ale take “tluste” Japonce, kteri mne zklamali. A “od jiste doby” nedam dopustit dokonce ani na mnohe “Supraphonky”. :D
Pausalizovat, alespon podle mych zkusenosti, se opravdu neda.
A pokud chci mit nejakou muziku kvuli jeji hodnote, ustupuje u mne kvalita nahravky do pozadi.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Prospero, jenom za poslední rok jsem zakoupil minimálně 90 ks nových LP, převážně jazz. Z toho je odhadem asi třetina pochybné kvality (praskání, různé pazvuky, které nemizí ani po vyprání kvalitní pračkou). Většinou kupuji v Bontonlandu, něco od Arty. Často jsem šel LP vrátit, když výrobní vada byla viditelná pouhým okem. Dokonce i poslední reedice ECM jsou mizerné kvality. S aparátem to nemá co dělat. Pro tvou informaci přehrávám na VPI Classic 3 s přenoskou Soundsmith Zephyr 2 (předtim Benz Glider L), občas i na Clearaudio Performance SE + Lyra Delos (na čemž shodou okolností hraješ i ty), vše pečlivě seřízené (Dr Feickert Protractor NG, Fozgometer, aj.). Naposledy jsem obdržel od svého tuzemského dodavatele 12 ks LP (asi původem z Holandska). Postupně jsem rozpečetil 3 kusy a když jsem zjistil okem viditelné výrobní vady u všech tří, vše jsem vrátil a zařekl se, že budu kupovat jen starší desky v bazarech.

Je dost možné, že zahraniční dodavatelé (jak mají často ve zvyku) považují český trh za odpadkový koš a posílají sem to, co se neodvažují v Německu prodávat. V tomto ohledu pak můžeš mít jinou zkušenost s nákupem vinylu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tak to jsi mne docela zaskocil.
Je ale pravda, ze ja zdaleka tolik novych desek nekupuji, dokupuji uz jen nektere chybejici do diskografii a obcas neco z novych tipu, vetsinou prave z “LP Magazinu“. I tak ale nemam pocit, ze by se to v obchodech hemzilo reklamacemi. Zatim jsem, z cca. 100 novych vydani za posledni 3 roky, posilal zpet jen jedinou opravdu znacne praskajici a jednu jsem si nechal “prezehlit”.
S temi "zapecetenymi" deskami musi byt clovek ale opatrny, nekteri prodejci vesele "zapecetuji" i nektere puvodne nebalene a tak se klidne muze stat, ze jsou mezi nimi uz pred tim zjistene "smejdy".
Jestli je CR vyuzivana jako odpadkovy kos pro nezdarene vylisky nevim, kdyz ale v TV vidam reportaze o kvalite nekterych potravin, ani by mne to prilis neudivilo. *thumbs down*
Ja se take radeji “zasobuji” z "blesakovych" zasob, ktere se ale, bohuzel, uz znacne ztencuji. :cry:
Dodnes si blahorecim, ze jsem se s LP nikdy nerozloucil a lidem, kteri s vinylem teprve (nebo znovu) zacinaji, jejich situaci vubec nezavidim.

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Michale,
věděl jsem, že se k tomu gramci nakonec dokopeš. :-) No já za sebe musím doporučit Avid Acutus Reference SP. Nádherný kus a hraje fantasticky. Dej si načas a dobře vyber. *2thumbsup*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Roman.Wow,super gramec [img]http://highfidelity.pl/@main-124&lang=en[/img],Anglie umí.Určitě spěchat nebudu a dík za tip.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Michale. A co Orbe?

Obrázek

Odpovědět