LINN SONDEK LP12

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: LINN SONDEK LP12

Příspěvek od fox »

Já mám pouze Gyrodec s upgradem Orbe a jsem celkem spokojený. :D

Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Závidím vám všem vinylistům :cry:

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Chlapci držme se téma Linn LP12.
Co otevřít vlákno gramofonů Michell ?

Michal klasickou neposlouchá, ale já se nedokážu přinutit k poslechu téhle muziky bez gramce, kotoučák nemám.
I Rock mi přijde lepší z LP, ale není to až tak hrozné.

Na Linnu se mi nejvíc líbí jejich ramínko. A pak klasické šasi ze dřeva. To má sílu...
Buď je cena značně mastná, nebo já nemám dostatečný příjem.
:twisted:

Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Efi,souhlasím s vytvořením nového vlákna jak doporučuješ.Ten Linn je krásný,ač jednoduchý,má v sobě jakousi noblesu(anglickou). *thumbs up*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

No fuj. ta modrá dioda! Snad to nemají všechny LP12. Jinak se mi klasický vzhled LP12 také líbí, na rozdíl od moderny, a až/ jestli půjdu s gramem výš, bude to vážný kandidát. Navíc spousta náhradních dílů a upgradů.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Aleši, dá se pořídit starší na Ebayi za docela "příjemmný" peníz -

http://www.ebay.de/itm/LINN-LP-12-SONDE ... 2c7eb3cd8f

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

petrL píše:No fuj. ta modrá dioda! Snad to nemají všechny LP12. Jinak se mi klasický vzhled LP12 také líbí, na rozdíl od moderny, a až/ jestli půjdu s gramem výš, bude to vážný kandidát. Navíc spousta náhradních dílů a upgradů.
Docela běžná obchodnická vyčůranost: kup si základní levnou verzi, abys později zjistil, že výkon nic moc. A jelikož správný hifi kšeftař ví, že duše hifistova prahne po neustálém vylepšování, tak mu nabídneme řadu upgradů. Jelikož každý z nich je pořádně mastný, tak hifista si pořídí nějaký nejdostupnější, jenom aby po čase opět zjistil, že to pořád není ono a že potřebuje dalši "upgrade". A tak to jde stále dokola. Když nakonec hifista sečte, kolik do toho vrazil celkem, tak zjistí, že by za tu cenu měl gramofony srovnatelného výkonu dva.

Ať žije hihi highend!

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Jen tak pro zajímavost se zeptám znalých věcí.Skotská firma Ariston vyrábí (nebo vyráběla) grama pod značkou Ariston.Chci se jen zeptat protože mám v hlavě malého červíčka,konkrétně modely RD 11 a RD 80 jsou opravdu klony Linna? Nemám to z mé hlavy,ale něco málo jsem o tom vyčetl na Vinylengine apod forech.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

@ dekac:

Tady je myslim vysvetleno, jak to vsechno vlastne bylo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Linn_Products

(pod -> origins ;) )

A nyni k soucastnosti:

Korom limitovane verze “Anniversary” uvedl Linn ke svemu 40-temu vyroci na trh take verzi “Akurate“ (krom jineho) i s novym subchassis “Kore” (7.635€)
Jeji test byl zverejnen v nemeckem “LP Magazinu” (3/2014) a jeho vysledek samozrejme asi nikoho neprekvapi:
Spickova technika, provedeni i zvuk, zkratka dalsi ze spousty moznosti doladovani a zvukoveho posunu legendy jmenem “Sondek”.

Velmi zajimave je ale take petistrankove porovnani “Akurate” s jeho podstatne levnejsim “bratrickem” z rady “Majik” (2.995€) a to zde:
http://www.av.com.pl/gramofony/622-linn ... 12?start=1

*bravo*

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Vzhľadom na to, že Kuzma je v Bratislave u mojej sestry som sa rozhodol omrknúť pár gramcov, ktoré by ju dočasne zastúpilo, padla mi do oka krásna čierna LP12,
Mňa skor zaujíma, či sa dá odhadnúť z ktorého obdobia asi tak je. Nejak sa k tomu nemožem dopátrať, s/n je 067370, No a takisto, či to ramienko Linn Basik Plus, je použiteľné. Pokiaľ by som ho mal iba ako náhradný , tak to riešit nebudem, ale zvykol som si na masívnejšiu Kuzmu Stogi. Ten RCA kábel nevzbudzuje u mna zrovna doveru, ale prežil by som to s ním, bohužial nie je odpojiteľny.
Cena je 12900SEK, cca 38 700Kč, namontovaná prenoska je Benz Micro Gold (už zase...) a záruka 3 mesiace.

http://www.rehifi.se/linn-sondek-lp12-p ... c-250.aspx

A ešte jedna otázka je či by potom ešte malo zmysel ťahat Kuzmu sem.

PS: Ale keby niekto náhodou šiel autom zo Slovenska alebo z Čiech do Stockholmu, dajte vedieť potrebujem sem Kuzmu previezť *fnuk* , musím tu furt obiehať známych a počúvať u nich, u jedneho už mám nastálo predzosilovač...

Odpovědět