Nový gramofon - poraďte...

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
LPS11
Kontaktovat uživatele:

Nový gramofon - poraďte...

Příspěvek od LPS11 »

Rodinka mi chce k narozkam poridit novy gramec. Mam doma par vypiplanych TESLA gramcu a chtel bych neco noveho. Ma to cenu jit napr. do Pro-Jectu carbon? Nebo to bude vicemene stejne poslouchani a v teto kategorii se vubec nevyplati investovat? Prechazel jste nekdo primo z TESLY na Projecty? Dost mne napr. odrazuje u novych gramcu absence vypinani na konci placky....

Co napr. SONY, DENON, LENCO???

Diky za typy gramcu, zkusenosti a rozebrani dotazu...

LPS

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový gramofon - poraďte...

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Co napr. SONY, DENON, LENCO??? :shock: A cenová hladina je jaká? A co tohle -Pro-Ject 1-Xpression III Comfort

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

No musím povadať že nevypínanie na konci serie aj mňa. Osobne ak by som momentálne mal možnosť vymeniť môj Project za nový gramec, tak by som asi siahol po nejakom automatickom Thorense, alebo Dualy, prípadne niečom podobnom. Len mám obavu že nič iné za rozumný peniaz sa v našich končinách nepredáva. Tuším ešte Denon má celkom dobre hodnotený automat. No a ak by si chcel ostať predsa len v domácich vodách, tak myslím že aj Project má v ponuke nejaký poloautomat. Len neviem či ma tu teraz pravoverný vinyláci neukameňujú s tým že Thorens a Dual sú v súčastnosti iba sračky a že každá automatika kurví zvuk a pod... Proste že to nie je dosť hifistické :lol: .
No a samozrejme z druhej ruky je tých možností neúrekom.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To bude víceméně stejné poslouchání. Pokud toužíš po změně co tak vyzkoušet nějaký tangenciální ? Sony, Technics z 80-90 let...SL-V5 má talíř s deskou nastojato - vertikální, neobvyklé, atraktívní, upoutá pozornost...

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Lechos-Tesla a Pro-Ject stejné poslouchání??? Tesla je naprosto někde jinde,měl jsem tři gramofony od nich,z toho dva NC450 a Pro-Ject je poslal všechny di zvukového hrobu,vůbec bych to nesrovnaval,prostě úplně jiná liga...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

NC450 je odstrašující, megalomansky obludně a zbytečně složitý, bezpříkladně poruchový stroj. Pro-ject jsem hrát, pravda neslyšel, ale když říkáte...Miluji vintage aparáty kosmického designu, Yamaha PF-800, Akai AP-004 a tak.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Pokud nový gramofon za rozumné peníze, tak nejlepší poměr cena/výkon nabízí Pro-Ject. K tomu vezmi v úvahu snadno dostupný servis.

Pokud to s posloucháním vinylu myslíš vážně, tak automatické vypínání je opravdu zbytečné.

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

Vubec nechapu proc by se mel vylucovat vazny poslech LP vs gramofon s automatickym vypinanim??! To proste nema logiku...

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

ivanb_cko píše:Vubec nechapu proc by se mel vylucovat vazny poslech LP vs gramofon s automatickym vypinanim??! To proste nema logiku...
To by zaujímalo aj mňa. Tak isto pochybujem že by bol nejaký velký rozdiel (velký v zmysle že by ho bežný konzument postrehol, prípadne ho mal potrebu nejak riešiť) vo zvuku manuálneho gramca a poloautomatu (prípadne automatu) podobnej (neošidenej) konštrukcie s rovnakou prenoskou. Robil vôbec niekto takéto porovnanie?

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Jasně že ve zvuku se nic nepozná.Tujatuja tím asi myslel celkový obřad při přehrávání vinylů *thumbs up*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Autor měl spíš na mysli že absence auto stopu a auto-return ramínka je atributem gramofonů vyšších tříd,
mechanismus vypínání nevnáší do reprodukce parazitní poruchové hluky. Tesla NC440 (v některých ohledech lepší než NC450)
neměla taky. No a mám ten dojem že excellent class Technics SL-1200 a odvozené SL-1210, MK2, MK5...rovněž tento
postrádají ale nevím určitě.

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

JV píše:
ivanb_cko píše:Vubec nechapu proc by se mel vylucovat vazny poslech LP vs gramofon s automatickym vypinanim??! To proste nema logiku...
To by zaujímalo aj mňa. Tak isto pochybujem že by bol nejaký velký rozdiel (velký v zmysle že by ho bežný konzument postrehol, prípadne ho mal potrebu nejak riešiť) vo zvuku manuálneho gramca a poloautomatu (prípadne automatu) podobnej (neošidenej) konštrukcie s rovnakou prenoskou. Robil vôbec niekto takéto porovnanie?
V podstatě to porovnat nejde, gramofony vyšších tříd jsou manuální. Např některé levnější Thorensy jsou automaty nebo poloautomaty, všechny dražší jsou už manuální. Osobně bych si vybral některý Project (měl jsem dva), mají jak už bylo řečeno velmi dobrý poměr ceny/výkon.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Lechos a Drvoštěp odpověděli za mě *2thumbsup*

LPS11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPS11 »

Moc dekuji za vsechny Vase reakce. Jeste jsem zapomnel uvezt predpokladanou cenu, ktera je cca 7-10.000,- Mne ani tak nejde o nejaky poloautomat, ci automat. Spise mi jde o vypnuti na konci desky. Dost casto si vecer lehneme a zahrneme pokoj libeznou analogovou hudbou, az clovek po par stranach usne... Nemusim vstavat, hlidat gramec. Desi mne predstava, ze se rano probudim a budu mit na konci desky ryhu a ma Ortofonka bude mit sve odjeto.
Mam sasi HC30 (v podstate NC300), vypiplano, vyladeno, vytuneno, odstineno, vycpano zatezi cele pak v mramoru a jen mne u neho zlobi uplna absence antiskatingu. Proto jsem chtel jit do neceho s lepsim ramenkem, apod. Bohuzel cele mne to spise pripada dost podstatny krok zpet a neadekvatni pomer cena vykon. Spise zadne posunuti vpred (snad jen ve zvuku). Asi zkusim spise zainvestovat do vymeny ramenka za kvalitnejsi a tim bude cela sarada a me dilema u konce.

Dekuji

LPS

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Kolik těch gramofonů vlastně máš ? A používáš je všechny ? Samá Tesla...do sbírky se Ti mohou hodit MC 400 a MC600Q...automaty s vypínáním, auto-return ramínka, přenoska pasuje jakákoli kvalitní, Ortofon, Shure, AT, Nagaoka.

Odpovědět