Phono box RS slouží na Highend fóru k gramu od ClearAudia pro značku Marantz.
Jejich MM ka s dřevěným tělíčkem, vynikajícím plně uhlíkovým ramínkem hraje do PB RS tak dobře, že majitel považuje zvuk lepší, než multipřehrávač sestavy Maŕantz.
Včera jsem s Pecuchem poslouchal dobře seřízený gramofon RPM10.2 s Ortofon Rondo Bronze (18t.) právě s děleným Luxmanem M02 - C02.
Bedny jsou velmi přesné monitorově soustředěné a výsledek byl pro mne příjemný.
Jenže roky jdou a kontakty v přepínači Luxmana C02 zlobí a tak se nám odporoučel pravý kanál.
Místo doporučeného MC Low, jsme přepli na MC Mind a pak na MC High, ale i tam nás dostihla porucha tohoto předku.
Patman tu má podobný předek který koupil na popud Taba, Yamahu C4 právě po prodeji dělených Luxmanů C+M 02 a kdo hledá v příspěvcích najde, maximální spokojenost.
I tento preamp potřebuje nějakou údržbu, a když ne je to fajn.
A pak je zbrusu nový Pro-Ject Audio systems Phono Box RS se symetrickým vstupem a výstupem pro ještě lepší kvalitu přirozeně symetrického zdroje jímž je gramofonová přenoska.
Moje osobní zkušenost byla na výstavě Highend 2013, kdy mi Project pustil báječný gramofon Pro-Ject Xtension 10 s novým EAT ramínkem od amerického výrobce Graham a japonskou MC HO přenoskou Sumiko.
Ačkoli se použitý lampový zesilovač bránil použití symetrického výstupu svými vstupy výhradně v RCA, zvuk mne svým rozlišením, dynamikou a prostorovým zobrazením nadchnul.
S jinými komponenty bude znít jinak, ale má osobní zkušenost doma na DIY gramu Emperor a MC LO přenosce ClearAudio Sigma byla ve znamení suverénní dynamiky a rozlišení, na něž mé DIY lampové phono se šesti triodami, jež mám zapůjčeno od přítele Peera nemělo odpověď.
Ramínko EAT, v provedení 12".