po několika letech nadávání na loudness war a stahování vinylových ripů z všemožných zdrojů jsem se konečně rozhodl, že bych si rád začal dělat vlastní digitální kopie vinylů. Co se týká výběru audiotechniky, tak u většiny už mám nejspíš jasno a podle toho, jak se mi podaří šetřit peníze, to začnu postupně nakupovat:
Gramofon: Technics Sl-1210 GR2
Přenoska: Lyra Delos
Předzesilovač: Musical Fidelity V90-LPS
AD/DA převodník: RME ADI-2 Pro FS Black Edition
(možná si k tomu jednou dokoupím i Pro-Ject Vinyl Cleaner)
Akorát si moc nevím rady s kabely, kterými to všechno propojím až k počítači – co jsem se díval, tak budu potřebovat 1× pár RCA male → RCA male, 1× pár RCA → XLR, 1× USB kabel k připojení k počítači. Nerad bych koupil poměrně drahou audiotechniku a degradoval kvalitu zvuku koupí nekvalitních kabelů, ale zase za ně nechci utratit majland (řekněme tak do 2000 za pár). Jestli to chápu dobře, tak bych se měl dívat spíš po kabelech s nízkou kapacitou a co nejkratší délkou (řekl bych, že takových 60 cm je asi taková ideální maximální délka, co myslíte?). Poradil by mi někdo s výběrem konkrétní značky (Mogami? Vincent? Audioquest?) Má s tím někdo zkušenosti? Děkuji za jakékoliv rady a tipy.