nákup CD, SACD- tipy, návody, kontakty
Re: nákup CD, SACD- tipy, návody, kontakty
Do ČR bez cla do 30$ bez problémů, nad doplatek DPH + služby pošty (180 kč). Takže objednávám po 1 CD, poštovné 5$ mně nezabije a ušetřím si DPH a 180 kč = cca 9$ za služby pošty v celním řízení. To se mi vyplatí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pani, ma niekto skusenosti s tymito formatmi:
Blu - spec CD2
Blu - spec CD
HQCD
PLATINUM SHM - CD
vseobecne info
Dakujem
Blu - spec CD2
Blu - spec CD
HQCD
PLATINUM SHM - CD
vseobecne info
Dakujem
http://www.tophudba.sk/clanok/blu-spec-cdsoundgarden píše:Pani, ma niekto skusenosti s tymito formatmi:
Blu - spec CD2
Blu - spec CD
HQCD
PLATINUM SHM - CD
vseobecne info
Dakujem
http://www.tophudba.sk/clanok/hqcd
http://www.tophudba.sk/clanok/shm-cd
V nedávné době jsem zjistil zásadní změnu na Amazonu, a to německém i britském. Možná to už všichni víte a já jsem poslední, ale pro mne naprostá novinka a bomba
Amazon odmítal zasílat mimo domovskou zemi zboží z druhé ruky. Jen to co bylo nové šlo objednat. Teď jsem si poprvé zkusil objednat bazarovky jak v Anglii, tak i v Německu. Došlo to v pohodě. CD tak lze koupit i za 0,70 EURO plus 3 EURO poštovné (v Německu). Sehnal jsem tak léta vyprodané a nesehnatelné věci přes jejich smluvní partnery (míněno partnery Amazonu) Teď mi jde zrovna balik z Německa se 14ti CD- polovina ceny je sice poštovné, ale pořád je průměrná cena kolem šesti EUR, nehledě k tomu, že jsem zrovna tato CD sháněl víc jak pět let...

První zásilka starých ojetých CD dnes přišla. Krabičky i booklety zjevné známky používání, vlastní CD všechny pečlivě vyčištěné, takže spokojenost.... 

Docela zajímavá věc- na německém amazonu se dají sehnat taky česká cédéčka. Řada z nich je u nás doma těžko sehnatelná
. Teď jsem zrovna objednával dvě CD kapely Khoiba-Nice Traps a Mellow drama. Obě desky sháním už několik let.... 

Nevíte někdo o výměnném/bazaru fungujícím pro ČR/SR online? Leží mi doma plno Cédéček žánrově od klasiky přes rock (oldies/aktuální) až po elektroniku a rád bych je nabídl třeba i k výměně.
Například u ČSFD.cz lze u každého filmu zadat, jestli jej mám/na prodej (resp. výměnu), takže případný zájemce mě může kontaktovat. Na internetu něco takového pro hudbu funguje snad jen na http://www.discogs.com.
Předem díky za info!
Například u ČSFD.cz lze u každého filmu zadat, jestli jej mám/na prodej (resp. výměnu), takže případný zájemce mě může kontaktovat. Na internetu něco takového pro hudbu funguje snad jen na http://www.discogs.com.
Předem díky za info!

Ponukni ich tu alebo na aukro.cz
Máte někdo zkušenosti s nákupem přes discogs? Poslední dobou jsem zjistil, že v případě některých nesehnatelných věcí bych možná zkusil právě discogs, kde jedině lze ta CD najít. Co clení a takové ty věci? Nebo to závisí jen od prodejce? Platí se přes Paypal? Jsem zvyklý nakupovat jen v eshopech, toto je pro mne nové. Něco jsem přečetl i v návodu na discogs, takže registrace, nákup do košíku plus vyrovnání s prodejcem. Spíš jsou-li nějaké úskalí na která dát pozor...
Přes Discogs běžně nakupuji, budeš-li cokoliv potřebovat, ozvi se 

Nákup je jednoduchý, nakupuji tam relativně často a snadno, většinou právě položky co jinde nejsou. Pokud něco hledáš a aktuálně to není dostupné, popř. jen za cenu kterou neakceptuješ, dáš si to do na WANTLIST a pak ti chodí upozornění, když se něco dalšího objeví. Takže aktuálně tam mám skoro 100 položek, co bych chtěl koupit a čekám, až se objeví, popř. až se objeví v potřebné kvalitě, za zajímavou cenu a taky od pozitivně hodnoceného prodejce (viz doporučení níže).drfish píše: ↑17 lis 2017 11:41Máte někdo zkušenosti s nákupem přes discogs? Poslední dobou jsem zjistil, že v případě některých nesehnatelných věcí bych možná zkusil právě discogs, kde jedině lze ta CD najít. Co clení a takové ty věci? Nebo to závisí jen od prodejce? Platí se přes Paypal? Jsem zvyklý nakupovat jen v eshopech, toto je pro mne nové. Něco jsem přečetl i v návodu na discogs, takže registrace, nákup do košíku plus vyrovnání s prodejcem. Spíš jsou-li nějaké úskalí na která dát pozor...
Výhoda tohoto je, že když třeba nějaký prodejce má raritu co chci, rovnou se u jeho profilu objeví, že má na prodej další položky co hledám a nemusím tak složitě prohledávat jeho seznamy na prodej. Takto pak nakoupím u jednoho více položek a šetřím za náklady.
Vlastní nákup je jednoduchý - hodíš do košíku, někdy jde platit hned, jindy musíš počkat, až finální cenu vč. dopravy stanoví prodejce. Tu si ale můžeš orientačně zkontrolovat hned tak, že v pravém sloupečku klikněš na "View Shipping and Payment Information" a ukáží se ti podmínky dopravy a orientační ceny.
Za mne pár doporučení:
- nakupuji jen od dodavatelů, co mají 100% pozitivních reakcí, popř. se tomuto číslu blíží. A také by měl mít tak alespoň několik desítek uskutečněných obchodů - čím více, tím je důvěryhodnější)
- vyhýbám se prodejcům z Ruska, Ukrajiny, Balkánu, opatrný jsem u Řecka, Španělska...
- platba jedině PayPal - už se mi za těch pár let a několik desítek realizovaných obchodů 2x stalo, že zboží nedorazilo. Vždy jsem prostřednictvím PayPal zahájil spor a peníze se vždy vrátili
- přednost dávám nákupům z EU právě díky bezcelnímu dodání. Z ostatních států jen rarity, které jinde nejsou. Je však potřeba počítat s dalšími poplatky - DPH+clo+poplatek za vyřízení (u pošty cca 180Kč). Ale někdy se to vyplatí (např. bluray Patricie Barber mne vyšlo i s dopravou, clem a všemi poplatky z Austrálie na necelých 2tis Kč, prodejní cena v Evropě 130 Euro a více...)
- nakupuji jen položky, označené jako M(mint) nebo Near Mint (NM or M-)
- pokud chci více položek od jednoho prodejce, zkusím o ceně jednat a většinou se domluvíme na nějaké plošné slevě, dopravě zdarma atd...
Víc mne teď nenapadá, pokud by Tě ještě něco zajímalo, piš nebo zavolej

P.S.: hodně nakupuji i z Amazonu - tam seženu také většinu položek. Nevýhoda je, že tam málokdy prodejce uvádí přesné vydání, takže je to nepřehledné. Stejně tak je nepřehledný i skutečný stav - obaly bývají někdy hodně jeté, popraskané atd. Ale to pak stačí vyměnit... Na druhou stranu se tam dají koupit CD/SACD, BluRay za 2-3 libry včetně dopravy, které na discogs stojí několikanásobek... Pro mne je to třeba skvělý zdroj na bluray koncerty

Jojo, Amazon a JPC zatím pokrývá většinu mých požadavků. Od těch discogs možná jen nějakou tu raritku, jinak asi nic. Britský Amazon je teď docela výhodný, kurz je dobrý 

Per Discogs především rarity, třebas jedničku Tubes CD verzi od MFSL jsem jinde nesehnal. Anebo polevnu CD/LP z druhé ruky.
Pánové, chtěl bych zakoupit technicky, zvukově a interpretačně kvalitní nahrávku Vivaldiho - Čtvero ročních dob.
Před časem někde zde na foru proběhlo, že takovou nahrávku si "pro radost" nahráli tuzemští vynikající hudebníci - může mi prosím někdo poradit, jaká nahrávka - label - to je?
Před časem někde zde na foru proběhlo, že takovou nahrávku si "pro radost" nahráli tuzemští vynikající hudebníci - může mi prosím někdo poradit, jaká nahrávka - label - to je?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jéé, to je najednou slušnosti, skypi...
.