AUDIO RESEARCH DAC 7
Re: AUDIO RESEARCH DAC 7
Nemate nekdo odkaz na recenzi kde je to popsano alespon trochu i zevnitr ?
Marně hledám, nekuchal to asi nikdo.TomasT píše:Nemate nekdo odkaz na recenzi kde je to popsano alespon trochu i zevnitr ?
DAC7 podle stránek AR nemá elektronky! Já si to spletl s Rad_hifi elektronkovým předzesilovačem AR, který ukazuje dobu v provozu a je zánovní. DAC7 byl po rozbalení trochu "rezervovaný". Snad mi odpustíte víru, v zahořování tranzistorové audiotechniky této kategorie. GTP-1 mi přišlo lepší po desítkách hodin provozu. Jestli to je pravda, nebo ne nevím, ale svůj názor jsem si udělal.

Rad_hifiho elektronkový předzesilovač Audio Research s monobloky Musical Fidelity 750K mě přesvědčil o jediné konečné cestě pro můj vkus. Je dobré, mít sen.

Tomáši, uvedený dac vlastním, a klidně se můžem domluvit na jeho pitvě. Jinak jsme se už několikrát domlouvali na návštěvě, a vždycky mě do toho něco přišlo.TomasT píše:Nemate nekdo odkaz na recenzi kde je to popsano alespon trochu i zevnitr ?
Příští týden by jsme se mohli střetnout, pošli mi SZ.
radim
Něco málo o konstrukci DAC 7 lze nalézt tady - http://www.audioresearch.com/ARCDAC7HFN1208.pdf
Tak teda uprimne receno, cekal jsem vic. To co bylo v tom pdfku uplne stacilo k tomu, abych si udelal predstavu.
to TomasT : Mohl bys být konkrétnější v tom co tě zklamalo ?
Zdravá soutěživost?TomasT píše:Tak teda uprimne receno, cekal jsem vic. To co bylo v tom pdfku uplne stacilo k tomu, abych si udelal predstavu.

Pavel Macura Audio
Pisou na webu ze maji vsechny vystupy reclocknute, zajimalo mne jak to maji provedene, no a asi si kazdy si pod tim terminem predstavujem neco jineho
. PMA - zdrava soutezivost je OK, nic se nema prehanet a jak sam vic, nic neni dogma. Jelikoz se vyskytuje tento pristroj v me blizkosti, verim tomu ze nekdy nejake zdrave srovnani bude. A vubec si nemyslim ze mne rozdrti. Jelikoz mam s tema obvodama zkusenosti, alespon male, vim co od nich muzu cekat a diskretni analogova cast to nezachrani.

Trochu se musím usmát nad tím, proč by mělo pořád něco někoho drtit
. Charakter viz AR SP15, Trutnov.

Pavel Macura Audio
To nebylo vhodne zvolene slovo. To mas pravdu. Trutnov nema az tolik vypovidaci hodnotu, moc lidi, vysoky okolni hluk a nedostatek idealnich poslechovych mist, akustika mistnosti, na dnesni dobu nedokonaly zdroj signalu atd. V "komornejsim" prostredi by to bylo jine. Alespon si myslim. Skoda zes nevydrzel do pozdni noci.
V Trutnově to ze začátku a tudíž i v průběhu srovnávacích testů byla se zdrojem signálu opravdu nečekaná bída, bohužel výměnu za jiný jsem už neslyšel. AR SP15 jsem slyšel na více sestavách, a i doma, proto jsem jej použil jako přiblížení zvukového charakteru DAC7. Bude to dané firemní filozofií řešení analogových obvodů, samozřejmě digitální část bude mít svou signaturu také, jako vždy. Chtělo by to aby sis to poslechl doma, ve srovnání se svým novým převodníkem.
Pavel Macura Audio
Pekne obrazky.
Brutalni jsou ty wimy na 160V 

A proč?? Vždy je lepší použít kondenzátor určený pro vyšší jmenovité DC napětí, zejména je-li na něm střídavá složka. Snášejí vyšší strmosti napětí, a i další "nectnosti" kondenzátoru se projeví méně pro typ na vyšší DC.
Pavel Macura Audio
Vzhledem k tomu ze je tam 3,3V a 5V v napajeni bych to tak nedramatizoval, bavim se jen o te digitalni casti. V napajeci ceste jsou taky na 100V, coz urcite prispeje ke spolehlivosti. Zato tam nikde nevidim ten zminovany reclock co maji na strankach. Evidentne jsem si nerozumeli, ja mel na mysli jen ten digital.
Taky mi zustava ukryty vyznam proc nemaji nepajivou masku pres cely spoj.
Taky mi zustava ukryty vyznam proc nemaji nepajivou masku pres cely spoj.