do AR DAC 7 (BNC Input) , dále pak cinch kabel Andrew Heliax s WBT nextgen do PMA Pre Standard II a pomocí XLR Viablue poté do aktivních Ikon Avall (sítová kabeláž Oyiade Tunami + NBS) . K poslechu posloužily obligátní nahrávky MA recordings a také několik CD z produkce ECM .
Po vybalení , ustavení a zapojení jsem přístroj plný očekávání zapnul a pro "jistotu" nechal několik desítek minut zahřívat pomocí zahořovacího signálu XLO burning CD . Potom bylo co nejrychleji vloženo normální CD s hudbou - MAR - Begona Olavid , Mudejar a mohl jsem tak konečně vychutnat první tony skvělé akustické hudby , rozdíly bylo možné bezpečně rozeznat po pár sekundách poslechu , samozřejmě v porovnání s Audio Aero a jeho převodníkem - nebojím se to napsat hned , Audio Research je jiná liga , zvuk je ve všech ohledech či parametrech o dost lepší . Zdaleka největší pokrok je však slyšet v podání středů a také nižších výšek , toto pásmo opravdu "procitlo" . Jen jsem dost dlouhou dobu nevěřícně kroutil hlavou a v duchu se radoval jak dobře jsem s nákupem DAC7 udělal . Prakticky můžu říci , ze do dnes mi byla zatajena polovina informací minimálně právě na středech v dnes přehrávaných CD , na basech je rozdíl podobný , ale ne tak markatní - informace , informace to je to co lze na basech nyní slyšet a které předtím tak trochu chyběly . Další věc , která mě zaujala je precizní lokalizace ve všech směrech , vykreslení prostoru v nahrávce , mikrodynamika , dynamika samotná , neuvěřitelné .. , opět se ted divím jak je to možné .. Nakonec výmluvné bylo to , že jsem DAC 7 napoprvé zapojil a pak už další porovnání s AA nedělal , vše jednoznačné a zřetelně slyšitelné , nebyl důvod k dalšímu přepojování ..
Nakonec , bych chtěl zmínit dva komponenty , díky kterým bylo možné tyto rozdíly slyšet a pak i popsat - Ikon Avall neskutečná bedna a také PRE Standard II od PMA , přál bych tyto komponenty každému se zájmem o HIFI (high fidelity) . Po dnešku si jsem jistý , že toto může být pro mne v digitálu konečná ( alespon na nějakou dobu