AUDIO RESEARCH DAC 7

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
ciba
Kontaktovat uživatele:

AUDIO RESEARCH DAC 7

Příspěvek od ciba »

Ahoj všem , dnes odpoledne sem si udělal trochu více času a konečně se dostal k serioznímu poslechu mého nejnovějšího hifi přírůstku - AR DAC 7 . Jen letmo k propojení , AudioAero Capitole Reference SE jako transport , digitální kabel 1m BNC-BNC Stereovox XV Ultra (http://209.85.135.132/search?q=cache:xR ... =firefox-a)
do AR DAC 7 (BNC Input) , dále pak cinch kabel Andrew Heliax s WBT nextgen do PMA Pre Standard II a pomocí XLR Viablue poté do aktivních Ikon Avall (sítová kabeláž Oyiade Tunami + NBS) . K poslechu posloužily obligátní nahrávky MA recordings a také několik CD z produkce ECM .
Po vybalení , ustavení a zapojení jsem přístroj plný očekávání zapnul a pro "jistotu" nechal několik desítek minut zahřívat pomocí zahořovacího signálu XLO burning CD . Potom bylo co nejrychleji vloženo normální CD s hudbou - MAR - Begona Olavid , Mudejar a mohl jsem tak konečně vychutnat první tony skvělé akustické hudby , rozdíly bylo možné bezpečně rozeznat po pár sekundách poslechu , samozřejmě v porovnání s Audio Aero a jeho převodníkem - nebojím se to napsat hned , Audio Research je jiná liga , zvuk je ve všech ohledech či parametrech o dost lepší . Zdaleka největší pokrok je však slyšet v podání středů a také nižších výšek , toto pásmo opravdu "procitlo" . Jen jsem dost dlouhou dobu nevěřícně kroutil hlavou a v duchu se radoval jak dobře jsem s nákupem DAC7 udělal . Prakticky můžu říci , ze do dnes mi byla zatajena polovina informací minimálně právě na středech v dnes přehrávaných CD , na basech je rozdíl podobný , ale ne tak markatní - informace , informace to je to co lze na basech nyní slyšet a které předtím tak trochu chyběly . Další věc , která mě zaujala je precizní lokalizace ve všech směrech , vykreslení prostoru v nahrávce , mikrodynamika , dynamika samotná , neuvěřitelné .. , opět se ted divím jak je to možné .. Nakonec výmluvné bylo to , že jsem DAC 7 napoprvé zapojil a pak už další porovnání s AA nedělal , vše jednoznačné a zřetelně slyšitelné , nebyl důvod k dalšímu přepojování ..
Nakonec , bych chtěl zmínit dva komponenty , díky kterým bylo možné tyto rozdíly slyšet a pak i popsat - Ikon Avall neskutečná bedna a také PRE Standard II od PMA , přál bych tyto komponenty každému se zájmem o HIFI (high fidelity) . Po dnešku si jsem jistý , že toto může být pro mne v digitálu konečná ( alespon na nějakou dobu *2thumbsup* )

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AUDIO RESEAECH DAC 7

Příspěvek od efičák »

Nižší výšky a prostor. Přehledné bodové umístění do prostoru, neslévající se forte ani v největším zvukovém chumlu.
Nižší výšky mají výraznou plnost. Myslím, že se DAC 7, bude ještě rozehrávat.Mám velikou radost, že jsi spokojen.
*thumbs up*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Bravo Zdeňku !

upgrade do nejvyšší ligy !
Audio Research uvádí, že se zvuk bude zlepšovat během prvních 600 hodin !

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ahoj Lubore , tomu naprosto věřím , s tou ligou i s tím rozehráváním , po vybalení ještě studeného přístroje a chvilkového hraní , byl zvuk opravdu trochu jiný .. , dojmy jsem tedy psal až asi po pěti hodinách pilného střídaní CD . *2thumbsup* , dnes tedy budu pokračovat a v sobotu nakonec přijede ke mně Pavel zhodnotit přínos DAC 7 .

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to ciba:
to ti gratuluji. Ten DAC je nádherný a určitě vysoká liga. *thumbs up*
Já mám ale raději černou barvu... Ale každý to má jinak.
Obrázek

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Peer píše:to ciba:
to ti gratuluji. Ten DAC je nádherný a určitě vysoká liga. *thumbs up*
Já mám ale raději černou barvu... Ale každý to má jinak.
Ahoj Petře , díky za gratulaci , vzal sem tu stříbrnou pouze s ohledem na mé zbylé přístroje , jinak černá verze je prudce elegatní .

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Jsou to nádherné hračky.
Tak si to užij.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AUDIO RESEARCH DAC 7

Příspěvek od PMA »

Ahoj Zdenku,

gratuluju a už se těším.
Pavel Macura Audio

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Ciba
gratuluji k dobré koupi. Je to opravdu hodně vysoká liga a podle tvého nadšení to hraje skvěle, navíc se bude ještě rozhrávat, takže je se na co těšit.
To už bude i koncert z CD znít jako na živo.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Všem vřelé díky , hodně si také slibuji od od HFX transportu s Hi- Res formáty (např. LINN , Naim , Reference Recordings atd.) Zatím ještě čekám na příslušné komponenty .. Viz tady - http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =11&t=3653

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Zdenku velká gratulace. Dnes jsem měl možnost si poslechnout od téhož výrobce předzesilovač na dospělé sestavě, a zvuk *palec* .Ano toto je fakt už vysoká liga.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Dnes jsem si to byl u Zdeňka poslechnout. Na albu, které dobře znám a používám jako testovací

http://www.linnrecords.com/recording-mo ... onies.aspx

a které jsem u Zdeňka už 2x dříve pouštěl na jeho původním přehravači, byl rozdíl evidentní. Zvukově typický kvalitní tranzistorový Audio Research, s mnohem lepším prokreslením středů (smyčce), než to bylo dříve na Audioaéro.
Pavel Macura Audio

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Vždy si velmi vážím názorů Pavla na zvuk hifi sestavy , protože je to především o poslechových zkušenostech se špičkovými přístroji v oblasti hifi a v tomto ohledu jich má on opravdu dost a nejen těch subjektivních .. . Mě imponuje jeho absolutní nadhled v otázce preferencí té které značky v oblasti hifi , on se zajímá vždy a pouze o výsledný zvuk té které sestavy , proto jsem velmi rád za jeho velmi pozitivní komentář ke zvuku DAC 7 od Audio Research . *thumbs up* .

rad_hifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rad_hifi »

ciba píše:Vždy si velmi vážím názorů Pavla na zvuk hifi sestavy , protože je to především o poslechových zkušenostech se špičkovými přístroji v oblasti hifi a v tomto ohledu jich má on opravdu dost a nejen těch subjektivních .. . Mě imponuje jeho absolutní nadhled v otázce preferencí té které značky v oblasti hifi , on se zajímá vždy a pouze o výsledný zvuk té které sestavy , proto jsem velmi rád za jeho velmi pozitivní komentář ke zvuku DAC 7 od Audio Research . *thumbs up* .
Ahoj cibo.
Sám vlastním uvedený dac, ale spíš by mne zajímalo, jak se staví PMA k tvému rozhodnutí si pořídit lepší gramofón. Víš, připadá mi to jako voda a oheň.
Promiň za off topic, ale nedalo mi to.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

rad_hifi píše:
ciba píše:Vždy si velmi vážím názorů Pavla na zvuk hifi sestavy , protože je to především o poslechových zkušenostech se špičkovými přístroji v oblasti hifi a v tomto ohledu jich má on opravdu dost a nejen těch subjektivních .. . Mě imponuje jeho absolutní nadhled v otázce preferencí té které značky v oblasti hifi , on se zajímá vždy a pouze o výsledný zvuk té které sestavy , proto jsem velmi rád za jeho velmi pozitivní komentář ke zvuku DAC 7 od Audio Research . *thumbs up* .
Ahoj cibo.
Sám vlastním uvedený dac, ale spíš by mne zajímalo, jak se staví PMA k tvému rozhodnutí si pořídit lepší gramofón. Víš, připadá mi to jako voda a oheň.
Promiň za off topic, ale nedalo mi to.
Ahoj , no to je spíše otázka na Pavla :D , já osobně jsem přesvědčen , že je možné jít v analogu velmi vysoko , co se týče kvalitou zvuku . Jen je potřeba vybrat ty správné kompnenty , vím samozřejmě , které to jsou - tak se na ně moc těším .

Odpovědět