DAC?

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

DAC?

Příspěvek od Zappadaddy »

Začínám se zajímat o špičkový převodník.Převodník je pro mne zcela nová věc.Doposud hraji na převodník,který je již obsažen v zesilovači Sroll a donedávna jsem s ním byl naprosto spokojený.Pak jsem v testu slyšel Bryston Bd1 a ten hrál podstatně jinak,neříkám lépe nebo hůře,na to bylo dost málo času a nebylo tehdy účelem porovnávat zdroje signálu,ale jak hrajou Tannoy Canterbury s jinými audio komponenty.Nedávno jsem slyšel další převodník a transport Counterpoint a taky to byl výborný,zvuk byl sytější a barevnější,bas dostal více objemu,ale naopak ztratil trochu na údernosti.Tato situace mne opravdu nabudila k hledání dobrého převodníku,který nemusí stát statisíce a dodá zvuku zase jiné parametry při zachování zbývajícího řetězce.Říkal jsem si,když i takové méně vychvalované převodníky hrají tak dobře,jakpak budou hrát ty špičkové od Meitneru,Weissu,Esotericu apod?Po pročítání zahraničních hifi for a recenzí jsem ale zjistil,že orientovat se v tísících různých řešení není zrovna jednoduché,opravdu převodník vyrábí dnes již kde kdo!!!Také se diskutuje o firmách,které stojí podstatně méně než Esoteric a přitom ho pak zvukově poráží,např Prism(také to není žádná levná hračička $7000 ?) a pak i jiné ač čínské přesto kvalitni D/A jako třeba Mhdt Laboratory DAC HAVANA http://www.ebay.ca/itm/Mhdt-Labs-PCM56P ... 389wt_1139Ale jak to tedy s těmi opravdu špičkovými je opravdu?Jediná možná cesta se to dovědět je zkoušet a zkoušet.Láká mne představa,že v podstatě za malý peníz se dá pořídit převodník,který vaší sestavu může posunout o další level popř. přepínat převodník dle chutě a hudebního stylu,který zrovna hrajete.Hifi je pro mnohé hrou tak proč se zamykat pouze v jednom řešení!? 8-) Pokud tedy máte nějaký tip na dobrý převodník dejte vědět.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC?

Příspěvek od skypi »

Sice ti moc nerozumim po tom,co jsem to tady cetl, ale pokud chces spickovej prevodnik, pravdepodobne s nejlepsim prevodnikem sacd, tak Meitner-Emmlabs

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Mozno mas zaujem o muzikalnejsi prejav. Urcite by si sa mal mrknut po SACD Marant SA11 s3. SACD sa da pouzit ako externy dac a Marantz svojou muzikalitou dokaze velmi zaujat. Sam stojim pred velkou dilemou ist k osvedcenej kvalite ktora mi vyhovuje a tou je Marantz, ale referencna trieda, alebo riskovat skusit nieco ine mnou spominane. Z lacnejsich je velmi dobre hodnoteny hudobnym charakterom Hegel HD20, ako som spominal v mikrodetailoch je fantasticky NAD M51. Vela štastia.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

... dCS Vivaldi DAC ....., záleží, kolik v tom chceš utopit peněz.

element

Příspěvek od element »

co se týče převodníku, tak jako bývalý majitel zesilovače SROLL musím říci, že nyní mám zesilovač AUDIA FLIGHT Strumento 1 a 4. K tomu MEITNER MA-2. Převodníky v Meitner jsou špička ve světopvém, měřítku a nedají se srovnat s pževodníkama z SROLLa....jsou o 3 třídy jindy..Ještě firma DCS vyrábí absolutní špičku v převodnících..

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

http://www.6moons.com/audioreviews/meitner/7.html to je možné,dac ve Srollu je asi za 30t a Meitner minimálně 8x tolik.Srollův dac byl porovnáván s Weiss dac asi za 75t a byl to nerozhodně,téměř stejný zvuk,to je velmi dobré pro Srolla.Někteří Meitner berou jako příliš technicistní zvuk,osobně jsem ho však neslyšel.

element

Příspěvek od element »

Jako bývalý majitel SROLLa a současný MEITNERa MA-2 (samotný převodník MA-1 stojí cca 140 000 kč ceníková cena) mohu jednoznačně porovnat, je tam rozdíl 3 tříd...absolutně neporovnatelný zvuk, je to samozřejmě o tom kolik chce člověk do toho investovat..ale převodník dělá 60% kvality v řetězci, to vím dneska zcala jistě

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Element.To máš 100% pravdu,je to tak,špatným převodníkem můžeš zazdít super audio řetězec,neboli svatá hifistická pravda: sestava hraje podle nejslabšího článku řetězce.Jen zjistit,který to je,že?

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink panter »

Výborný a za rozumnú cenu : http://www.audioresearch.com/DAC8.html

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Většinou ty Meitnery a Emm Labsy nejsou až tak populární,znějí analyticky a ne každý preferuje takový zvuk,to naproti tomu Sroll takový není, přesto se mnohým lidem zdá suchý a příliš čistý.Rozdíl mezi Strumentem a SL je hlavně ve výkonu a v ceně,o tom jak je čistý si nejsem jistý,musel bych ho slyšet.Sroll nemá takový výkon,aby uřídil BW800,dle majitele Sroll hrál výborně s BW804,po získání nových repro už jim SL nestíhal a rozhodl se ho prodat,když slyšel Strumento,který ty bedničky rozpohyboval.Spočítej si co pan majitel musí nyní postoupit, nový koncový zesilovač 700 000,předzesilovač cca 100000,převodník 150000,kabely cca 50000,možná pračku 100000!Sroll prodal za 200t. Nedej bože,že by se mu to za nějaký čas rozleželo v hlavě a chtěl něco jiného a musel prodávat, ztrácel by minimálně 30 až 50% z ceny.Tato úvaha je bezpředmětná pokud majitel bude na dlouhý čas spokojený a nebude ho již žádný obchodník masírovat,že něco je lepší. :roll: V tom vidím největší nebezpečí pro všechny hifisty,pokud si užíváte hudbu nenechte vstoupit obchodníky do vašeho domu jinak vaše peněženka zapláče,vždycky je něco lepší než to co zrovna máte doma(at chceme nebo ne).Ten kdo si myslí,že má např. Srolla, Strumento nebo jiné stroje a myslí si,že má vyhráno tak se mýlí.Je však potřeba mít nějakou sebereflexi a neztratit tu cestu,kterou se rozhodnete jít,já se té cesty snažím držet!Lítat od jednoho k druhém nemá příliš cenu,ale někdy je to nutné,aby si člověk uvědomil co se mu opravdu líbí a co je pro to ochoten udělat(cena je vždy faktorem,který určuje kam až můžeme jít v tom co se nám líbí).Druhá cesta je cesta do pekel,bud budete neštastný,že nemáte na váš vysněný cíl nebo se zničíte život zadlužením nebo hádkami s manželkou :lol:

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Pink Panter.DAC7 od AR je dle TAS lepší než ten novější DAC8. Cena je příznivá v ojetinách http://www.audio-markt.de/_markt/item.p ... 931173224&

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Michal mas vo vsetkom pravdu, ale da sa to poskladat i za normalne peniaze, pokial si das poradit a nakupis pouzite komponenty z druhej ruky.

V roku 2008 som mal moznost kupit deleny set EMM Labs - transport CDSD a prevodnik DAC6e a poviem len tolko, ze ten zvuk je pravom doporucovany do nahravacich studii.

Doporucit vhodny prevodnik k Srollu a na pocuvanie rockovej muziky bude z hladiska vyberu a odskusania u teba doma priam nemozne, ale urcite by som sa zameral na lampove pristroje ( Aesthetix Romulus, alebo DAC Pandora, AMR CD77, Ayon CD5s, alebo DAC Skylla, Einstein The Source, Manley WAVE DAC, Pathos Endorphin ...) pripadne pristroje s teplejsim charakterom zvuku ( Audio Aero, Nagra CDP ...) .

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Lubos.Zvláštní,že mi doporučuješ teplejší zvuk. :? Já tu potřebu nemám,zvuk nemám studený.Zastav se až pojedeš,těžko se vysvětluje jak to u mne hraje a i kdyby stejně bys neuvěřil. ;) Emm Labsy se prodávají dost často a mnohdy ho právě vyměnuji za teplejší zvuk.Mám u mne Ancient Audio Lector Prime 8000 euro(lampový výstup) a nezdá se mi zvuk nějak zvlášt teplý,dokonce mám problém rozlišit zvuk Srollova transportu s AA Lector Prime.http://www.6moons.com/audioreviews/anci ... prime.html

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

No nevím, podle mne je AR DAC-7 nejméně povedený přístroj od Audio Research. Jinak tu firmu miluji, ale DAC-7 se moc nepovedl.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Ve čtvrtek jsme provnávali Weiss Da2 cca za 75000kč a oba jsme rozdíl téměř nepostřehli,to znamená že Srollův převodník je ve velmi slušné kvalitě,ale ne nejlepší,protože co je dnes nejlepší,že?Meitnera bych si rád poslechl,snad budu někdy mít tu možnost porovnání.Také jsem dostal report,že pan Sroll pracuje na vylepšení převodníku a to je pro mne zajímavá zpráva.

Odpovědět