DAC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC

Příspěvek od PítrsPraha »

Tomáš píše:
29 led 2022 16:35
Já jsem ty DACy neslyšel,ale podívej se na grafy - nejhorší zkreslení pod -120 dB.To by slyšel jen netopýr :D
Omlouvam se, mne graf na displeji nehraje, neumim tedy posoudit zvuk neceho, co neslysim.
A kdo rika, ze z grafu miry zkresleni pozna zvuk pristroje, si lze do kapsy a rika tim, ze o problematice nevi zhola nic.

I pristroje s vetsinou zkresleni pod -120 dB jsou sluchem pomerne dobre rozpoznatelne. Kdo rozumi aspon zakladum, vi proc.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Leony5 píše:
29 led 2022 17:21
Myslím Pincek analog oproti tomu Dacu.
Taky jsem zvedav, jaky rozdil kolega Oplt zaznamena. Kdyby se ti treba po tydnu chtelo prehodit na analog Pincka a napsat, bylo by to fajn ;-) .

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Tak pincek po rca do zesíku ... řekl bych stejně jako přes topping po koaxu.. měl jsem tam něco blbě nastavený. Teď stejná skladba z tidalu a z cd je to hodně podobné ale rozdíl tam je slyšitelný jakoby jinak zabarvený nebo tak nějak. Poslouchatelný je to oboje. Musím to naposlouchat abych mohl dělat závěry. Zatím se to učím ovládat...ten tidal. Jazyková výbava nulová. Dac i bez českýho návodu celkem pohoda.
Kluci fakt moc děkuju za trpělivost, nasměrování a pomoc s výběrem.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Omlouvam se, mne graf na displeji nehraje
Žvásty z HighEnd fóra
I pristroje s vetsinou zkresleni pod -120 dB jsou sluchem pomerne dobre rozpoznatelne. Kdo rozumi aspon zakladum, vi proc.
Pitrsi,rád se od tebe nechám poučit,jak je to s tou 2.harmonickou :D

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

slepemu barvy nevysvetlis

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Hele kluci jak se nastavuje přenosová rychlost v tidalu??? Jede mi to 48. Chvíli to beželo 96 asi jsem něco někde posral.
Tidal mám tu nejvyšší verzi hifi plus
Mám win 10

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Kdyby jste byl někdo ochotnej mi zavolat a nastavit to se mnou blbem po telefonu tak pošlu moje tel. na SZ
Byl bych moc vděčnej....jsem z toho blbá máňa.

matt33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matt33 »

tých 96 je MQA a v tom tam všetko nie je

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Mga mi jede 44.1

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tomáš píše:
29 led 2022 18:53
Žvásty z HighEnd fóra
Bezobsažná negace. Ale můžeš své ezoterické schopnosti (někdo věří, že někteří lidí jimi disponují) prokázat tím, že popíšeš konkrétní rozdíly ve zvuku tohohle obrázku vůči třeba RMA ADI-2 DAC FS, jehož měření (=zvuk :D ) jsou volně k dispozici. Čím se liší v basech, středech, výškách, stereo obrazu, dynamice, tranzientech, ambienci atd. Oba DACy dobře znám, tak jsem na tebe zvědav... :mrgreen: . Rychle se ukáže, kdo jen žvástá...
fft.jpg
Tomáš píše:
Obávám se, že to si nemůžeš dovolit. V práci prodávám své konzultační hodiny za 92 Eur/hod. při rozsahu do 10 hodin a za 86 Eur při rozsahu 11-50 hodin, vše bez DPH. V soukromém čase je standardní přirážka +50 %.
Ale vždy se vyžaduje alespoň základní orientace v tématu, takže se zatím nekvalifikuješ. Promiň. Správnou odpovědí na zadání výše si ale kvalifikaci vysloužíš ;) .

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 PíP
Jedine kontrolovaný ABX test.. Potom "
Rychle se ukáže, kdo jen žvástá..
ako pán, čo tvrdí
Kecy z HEF, tam to možno zbaštia..To, že si DACy počul, nedokazuje, že ich sluchom rozlíšiš. Ale podľa meraní sa na100% rozlíšiť dajú, aj sa dá povedať ( na základe výsledkov " dostatočne dobrých" meraní), že sú sluchom nerozlíšiteľné ;) . A svoje konzultačné hodiny si môžeš........, hlavne ak majú rovnaký odborný background ako tvoje reči tu. Ani ak by si sám platil, aby niekto počúval. :)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

👌😊

mentt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mentt »

PavelDosko píše:
28 led 2022 15:24
mentt píše:
28 led 2022 13:27
Oplt píše:
27 led 2022 20:50
Jo a pánové mějte se mnou trpělivost to streamování mě úplně minulo a asi v tom budu tápat až do konce života.
A až koupím nějakou tu krabičku tak vás budu otravovat s výběrem co nejmenšího noťase a nastavením.
Pro vás spíše streamer s integrovaným DAC. Třeba Bluesound Node. Určitě bych se vyhnul PC jako transportu. Počítače značně degraduji kvalitu zvuku DAC.
vsechna PC ?
Ano všechna PC. Degradaci zvuku způsobenou PC jde mírně eliminovat například pořízením lineárního zdroje(sbooster a podobně ) k NUC a instalaci euphony operačního systému(například, je velké množství podobných OS), ale i tak se nepřibližite kvalitě zvuku kterého docílíte v případě kvalitního dedikovaného transportu(ať už v podobě streameru či CD transportu)

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

PítrsPraha píše:
30 led 2022 12:08
Tomáš píše:
Žvásty z HighEnd fóra
Bezobsažná negace. Ale můžeš své ezoterické schopnosti (někdo věří, že někteří lidí jimi disponují) prokázat tím, že popíšeš konkrétní rozdíly ve zvuku tohohle obrázku vůči třeba RMA ADI-2 DAC FS, jehož měření (=zvuk :D ) jsou volně k dispozici. Čím se liší v basech, středech, výškách, stereo obrazu, dynamice, tranzientech, ambienci atd. Oba DACy dobře znám, tak jsem na tebe zvědav... :mrgreen: . Rychle se ukáže, kdo jen žvástá...
fft.jpg
Tomáš píše:
Obávám se, že to si nemůžeš dovolit. V práci prodávám své konzultační hodiny za 92 Eur/hod. při rozsahu do 10 hodin a za 86 Eur při rozsahu 11-50 hodin, vše bez DPH. V soukromém čase je standardní přirážka +50 %.
Ale vždy se vyžaduje alespoň základní orientace v tématu, takže se zatím nekvalifikuješ. Promiň. Správnou odpovědí na zadání výše si ale kvalifikaci vysloužíš ;) .
Se divím, že tu plýtváš časem zadarmo...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ano všechna PC. Degradaci zvuku způsobenou PC jde mírně eliminovat například pořízením lineárního zdroje(sbooster a podobně ) k NUC a instalaci euphony operačního systému(například, je velké množství podobných OS), ale i tak se nepřibližite kvalitě zvuku kterého docílíte v případě kvalitního dedikovaného transportu(ať už v podobě streameru či CD transportu)
Čistý predsudok.. A čo "dedikovaný" PC?? Ak DAC dostane rovnaké bitperfect data (jedno z akého zdroja dig. dát..), tak na jeho výstupe bude presne identický analógový signál-zvuk. Nehovorím o zemných slučkách (zavlečenie rušení do analógového signálu)a podobných elementárnych nedostatkoch..

Odpovědět