Dálkový ovladač k SONY SCD-1
-
- Kontaktovat uživatele:
Dálkový ovladač k SONY SCD-1
Ahoj všichni,
mám dotaz ohledně SONY SCD-1. Přestal mi fungovat SACD laser, koupil jsem tedy nový, vyměnil ho, ale je potřeba zkalibrovat. Kalibrace podle manuálu probíhá pomocí dálkového ovladače, který bohužel nemám. Chtěl jsem se zeptat, jestli tu náhodou někdo SCD-1 s ovladačem nemá a nemohl bych ho poprosit, že bych se třeba zastavil s přehrávačem a zkalibroval si ho (klidně za nějaký poplatek).
Díky
mám dotaz ohledně SONY SCD-1. Přestal mi fungovat SACD laser, koupil jsem tedy nový, vyměnil ho, ale je potřeba zkalibrovat. Kalibrace podle manuálu probíhá pomocí dálkového ovladače, který bohužel nemám. Chtěl jsem se zeptat, jestli tu náhodou někdo SCD-1 s ovladačem nemá a nemohl bych ho poprosit, že bych se třeba zastavil s přehrávačem a zkalibroval si ho (klidně za nějaký poplatek).
Díky
Re: Dálkový ovladač k SONY SCD-1
zial uz nie, ale mam stale kontakt na cloveka ktoremu som ho predal. Mozem ho skusit kontaktovat (je z CR)
Menil si len laser a vies urcite ze to bolo len laserom? Lebo su tam este tie navadzacie linearne servomotory, ktore vraj tiez odchadzaju a viac krat bola chyba skor tam. Aj preto som ho predal, lebo som sa desil to muset v buducnosti reiesit. Inak nadherny stroj a slusne hrajuci aj na dnesnu dobu
Menil si len laser a vies urcite ze to bolo len laserom? Lebo su tam este tie navadzacie linearne servomotory, ktore vraj tiez odchadzaju a viac krat bola chyba skor tam. Aj preto som ho predal, lebo som sa desil to muset v buducnosti reiesit. Inak nadherny stroj a slusne hrajuci aj na dnesnu dobu
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověď. Ten laser je combo, jedna čočka na CD druhá SACD, CD to čte bez problémů, SACD ne, takže předpokládám, že je to jen tou SACD čočkou. Po výměně nefunguje vůbec nic a na netu jsem se dozvěděl, že je to právě potřeba zkalibrovat, tak doufám, že je to pravda 
Pokud by to nebyl problém, bylo by to super a ještě víc super, kdyby souhlasil.

Pokud by to nebyl problém, bylo by to super a ještě víc super, kdyby souhlasil.
skusim preverit. Technicke riesenie SCD1 poznam, mam aj servisny manual k nemu (co mas iste aj ty) Ta optika s mechanikou je tam vymakana ale aj dost zlozita. Kuoval si novy laser? (da sa najst len stoji nieco viac trochu) alebo uz pouzity?
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc. Byl nový, takže by fungovat měl.
mas v sz kontakt.drzim palce
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc, tak jsem dostal odpověď, že v tom nevidí problém. Teď jen najít čas dojet z Prahy do Brna 

-
- Kontaktovat uživatele:
Sony SCD-1 je parádní stroj... Měl jsem doma na servis Marantz SA-1, ale Sony mi přijde zvukově lepší...
-
- Kontaktovat uživatele:
Má na dnešní poměry vynikající DAC.
Pokud jede přes S/PDIF, je to samozřejmě stejné, jako každý jiný CD transport.
Pokud jede přes S/PDIF, je to samozřejmě stejné, jako každý jiný CD transport.
-
- Kontaktovat uživatele:
V žádném případě to není "jen" o DAC a už v žádném případě není jako každý jiný CD transport...
Sony SCD1 ma kazdopadne aj na dnesnu dobu ako tak solidne merania : https://www.stereophile.com/content/son ... d-player-3
Pre toho kto ma vacsiu zbierku SACD nosicov je to vyborna volba ak opomenieme mozne rizika vyplyvajuce z toho ze ma 22-23 rokov a draha a zlozita optika je tam velmi obtiazne uz servisovatelna (cim netvrdim ze sa to neda)
Moja skusenost je ze rozdiel medzi transportmi je porovnatelny k rozdielom medzi DAC-mi
Pre toho kto ma vacsiu zbierku SACD nosicov je to vyborna volba ak opomenieme mozne rizika vyplyvajuce z toho ze ma 22-23 rokov a draha a zlozita optika je tam velmi obtiazne uz servisovatelna (cim netvrdim ze sa to neda)
Moja skusenost je ze rozdiel medzi transportmi je porovnatelny k rozdielom medzi DAC-mi
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak transport dělá jen to, že transportuje jedničky a nuly z CD do DACu. Tudíž všechny transporty "znějí" stejně. Pokud ne, tak tam přidává něco, co tam být nemá.
to tvrdili zaciatkom 80-tych rokov o nastupujucom digitalom formate (CD) obecne. Potom im niekto rozkopal babivcicky ked zacal tvrdit ze ohoho a co napr taky Jitter…
Ono si treba rozmenit na drobne co je vlastne transport. Na zaciatku je to citanie dat z nosica. Tam mozu nastat rozdiely kvalitou laserovej optiky, jej navadzania, ale aj pohonu a ulozenia samotneho disku lebo to ovplyvnuje potom nadvazujucu optiku ale aj korekcne mechanizmy (opravu chyb, buffrovanie/nebuffrovanie dat…). Nuly a jednicky sa stratia asi len ked uz nedokazu opravne mechanizmy chyby opravovat, ale to neznamena ze sa to na vyslednom zvuku nepodpise. Dost zavisi asi aj na DAC-e ako sy s tym poradi a ako je prepojeny
Ono si treba rozmenit na drobne co je vlastne transport. Na zaciatku je to citanie dat z nosica. Tam mozu nastat rozdiely kvalitou laserovej optiky, jej navadzania, ale aj pohonu a ulozenia samotneho disku lebo to ovplyvnuje potom nadvazujucu optiku ale aj korekcne mechanizmy (opravu chyb, buffrovanie/nebuffrovanie dat…). Nuly a jednicky sa stratia asi len ked uz nedokazu opravne mechanizmy chyby opravovat, ale to neznamena ze sa to na vyslednom zvuku nepodpise. Dost zavisi asi aj na DAC-e ako sy s tym poradi a ako je prepojeny
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je pravda, chyby tam nastat samozřejmě můžou a pokud se ztratí jedničky a nuly, tak se to na zvuku samozřejmě podepíše, ale ne že se magicky zhorší nebo zlepší detaily nebo bassy nebo prostor. Zvuk se nebude zhoršovat postupně, ale prostě to ten DAC přeloží jako cvakání nebo prskání.
Hlavně když je to SACD přehrávač, tak není tak docela možný používat ho jen jako transport, to lze jen pro CD, ale SACD lze přehrávat/poslouchat jen z analogovejch výstupů.
A ani za použití digitálních výstupů pro CD ani přibližně neplatí, že všechny CD transporty hrajou stejně.
A ani za použití digitálních výstupů pro CD ani přibližně neplatí, že všechny CD transporty hrajou stejně.