Forssell D/A (pry lepsi nez EMM LABS a DAD) vs. TomasT DAC
Re: Forssell D/A (pry lepsi nez EMM LABS a DAD) vs. TomasT DAC
tento skvost vypada skvele.... pekna prace
jen uvazuji co a jak k nemu pripojit... a jak to propojit s mym zesikem, aby to neslo z cinche pac by mi to zdegradoval zvukove.
teda zkusim jeste pohledat v manualu zda ten zesik to digitalne zvladne jinak.
Nejak narvat na nej cd/dvd mechaniku pro cteni dat to prebagrovat prave tvorenym DACem a pak na zesik...
bodla by optika vstup a vystup (pokud jsem to neprehledl, ze uz tam je)
jen uvazuji co a jak k nemu pripojit... a jak to propojit s mym zesikem, aby to neslo z cinche pac by mi to zdegradoval zvukove.
teda zkusim jeste pohledat v manualu zda ten zesik to digitalne zvladne jinak.
Nejak narvat na nej cd/dvd mechaniku pro cteni dat to prebagrovat prave tvorenym DACem a pak na zesik...
bodla by optika vstup a vystup (pokud jsem to neprehledl, ze uz tam je)
Asket - Nechci ti do toho tedy kecat, ale pokud potřebuješ optiku vstup a optiku výstup, tak si myslím, že DA převodník pro tebe nebude vhodné zařízení. Víš co to je DA převodník?
Pasul - nehori to, iluze si zadne nedelam, spis mne moc zajima jak na tom ta absolutni spicka je.
Asket, bylo by to naprosto zbytecne "przneni", pokud je zesilovac opravdu digitalni, nema toto zadny smysl. Pokud je ale klasicky analogovy s digitalnim vstupem, smysl by to mit mohlo pokud toto reseni bude kvalitnejsi nez to vestavene.
Asket, bylo by to naprosto zbytecne "przneni", pokud je zesilovac opravdu digitalni, nema toto zadny smysl. Pokud je ale klasicky analogovy s digitalnim vstupem, smysl by to mit mohlo pokud toto reseni bude kvalitnejsi nez to vestavene.
Súdiac podľa Asketovho podpisu by mu BB TT DAC pomohol. Ale asi by potom menil zvyšok aparátu 

No, převodník je to poslední co by nyní měl řešit.
Ted njsem si vsinmul taky podpisu... Je to opravdu zbytecne k takovym komponentum mit takovy zdroj signalu, ten prevodnik k sobe potrebuje adekvatni partnery, jinak se samozrejme neukaze co v nem je.
ne ze bych toto... ale rad bych vedel kde je narazka.... spise na co ?
Tim chci jen rict ze pres cd - denona sice jedu, jedu take obcas i z notasu a na repra cantony - jestli teda myslite ze ty repra jsou srotove tak sorry koukal jsem jake tu mate nekteri a mohu jen rici ze vedle v obyvacce co mam 5.1 jsou v lepsi kvalite (tim chci se nekterym omluvit pokud jsem se nekoho dotkl)
pokud narazite na posledni komponent zesik Marantz... tak na nej hraji jedine kdyz nedo kutim a mam to jako kulisu....ale jinak to posloucham vse pres avc a1 coz az takovej srot neni.
Tak se omlouvam, ze jsem uvazoval o necem. Mit to nemusim.
Tim chci jen rict ze pres cd - denona sice jedu, jedu take obcas i z notasu a na repra cantony - jestli teda myslite ze ty repra jsou srotove tak sorry koukal jsem jake tu mate nekteri a mohu jen rici ze vedle v obyvacce co mam 5.1 jsou v lepsi kvalite (tim chci se nekterym omluvit pokud jsem se nekoho dotkl)
pokud narazite na posledni komponent zesik Marantz... tak na nej hraji jedine kdyz nedo kutim a mam to jako kulisu....ale jinak to posloucham vse pres avc a1 coz az takovej srot neni.
Tak se omlouvam, ze jsem uvazoval o necem. Mit to nemusim.
Asket - V klidu. Neber to jako narážku. Jen v tvém systému je tento přístroj podle všech zbytečný. Jeho kvality je třeba vyzkoušet na systému, kde jeho kvality budou řádně slyšet. A takový tady mají možná 2 lidi co já vím. Osobně jsem ještě neměl to štěstí a tak opravdu nemohu soudit. Pokud ale na takovém přístroji trváš, tak si to prostě domluv s výrobcem. Zapůjčit a vyzkoušet. Jednoduchá věc. Jen to chce minimálně na 2 dny. A ne 2 hodinový poslech a je hotovo. Přístroj může hodně zlepšit, ale taky zhoršit. Je to o zbytku systému a tvých preferencích.
Pokud výrobce nechce zapůjčit nebo něco podobného, tak vůbec nezoufej. Na trhu je tolik výrobků, že na jeden život máš co dělat. To je to poslední, čeho bych se bál.
Podle toho co jsi popisoval, tak uvažuješ o přehrávání hudby ze všech možných zdrojů. Na toto by tento D/A převodník byl OK. Ale poté jsi uvažoval o optickém propojení do tvého reciveru. A to je určeno výhradně pro digitální data. Tudíž tento převodník by postrádal jakýkoli smysl v tvém systému. Tento přístroj použiješ a následně propojíš analogovým propojením (Na 99% RCA propojením) a to do analogového vstupu na tvém reciveru. Navolíš vstup kam jsi tento převodník připojíš a je to hotovo. Osobně proti špičkovému domácímu kinu vůbec nic nemám. Volil bych ale nějaký procesor ověřeného výrobce a následně 5xmonobloky. A poté by tento systém mohl být i naprostý mazec i ve stereu. Něco podobného má zdejší člen Fous. Má s tím zkušenosti. A hraje to neskutečně.
Pokud výrobce nechce zapůjčit nebo něco podobného, tak vůbec nezoufej. Na trhu je tolik výrobků, že na jeden život máš co dělat. To je to poslední, čeho bych se bál.
Podle toho co jsi popisoval, tak uvažuješ o přehrávání hudby ze všech možných zdrojů. Na toto by tento D/A převodník byl OK. Ale poté jsi uvažoval o optickém propojení do tvého reciveru. A to je určeno výhradně pro digitální data. Tudíž tento převodník by postrádal jakýkoli smysl v tvém systému. Tento přístroj použiješ a následně propojíš analogovým propojením (Na 99% RCA propojením) a to do analogového vstupu na tvém reciveru. Navolíš vstup kam jsi tento převodník připojíš a je to hotovo. Osobně proti špičkovému domácímu kinu vůbec nic nemám. Volil bych ale nějaký procesor ověřeného výrobce a následně 5xmonobloky. A poté by tento systém mohl být i naprostý mazec i ve stereu. Něco podobného má zdejší člen Fous. Má s tím zkušenosti. A hraje to neskutečně.

Pujcit a vyzkouset je to nejrozumnejsi.
Vidíš to. Tomáš se s tebou určitě domluví. Takže nic ti v tom nebrání. To, že tě někdo od tohoto přístroje odrazuje, vůbec neber vážně. Jeho kvality třeba mnohonásobně předčí tvůj zbytek aparátu. Pokud se ti to ale bude líbit, tak proč si to nepořídit? Zlepšování a ladění svého systému je přece u všech postiženců-hifistů každodení záležitost. A někde se prostě musí začít. Proč ne zrovna u převodníku.
Jedna důležitá věc u tohoto přístroje. A to cena. Obávám se, že pokud budeš hledat ve stejné kvalitativní úrovni, tak číselka u cenovky budou trochu někde jinde. A to hodně jinde. Ovšem více o tomto až po porovnání s něčím opravdovým.
Jedna důležitá věc u tohoto přístroje. A to cena. Obávám se, že pokud budeš hledat ve stejné kvalitativní úrovni, tak číselka u cenovky budou trochu někde jinde. A to hodně jinde. Ovšem více o tomto až po porovnání s něčím opravdovým.
Od včera mám doma pošolíchaný Tomášov DAC a externé hodiny. Hrá to fakt dobre, čo dobre výborne. Kto má záujem, neváhajte a choďte si to vypočuť. Za tú cenu je to kúpa desaťročia 

Můžeš nám sdělit info o tvém systému a podrobnosti?
CD prehrávač Marantz, BB DAC + hodiny, v PC ESI Juli@, aktívna výhybka Behringer CX-3400, 2x DPA 222, 3 pásmové repro Visaton. Pár foto tu http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=8440
Oproti variante s dispre pribudlo detailov na stredoch, zlepšilo sa podanie basov a zväčšil priestor. Po zapojení hodín pribudli nové nástroje v orchestri
Oproti variante s dispre pribudlo detailov na stredoch, zlepšilo sa podanie basov a zväčšil priestor. Po zapojení hodín pribudli nové nástroje v orchestri

Neuveritelne
Ja bych jenom rekl ze tam nic nepribylo co tam pred tim nebylo, ale tim ze uz neni potreba ridit hlasitost pres dispre ale ridim ji primo v DACu, neni nutno hnat signal pres neco co neni adekvatnim partnerem.

Ale pribudlo, dole v tieni poslednej police tíško tikajú nové hodinky. A dispre je tak trochu navyše.