Notebook (Foobar) - zvukova karta ESI 24XL - DAC Audio Aero
Re: Notebook (Foobar) - zvukova karta ESI 24XL - DAC Audio Aero
Tak to holt dopadá, když se pcmani montují do vrcholového audia, jásají nad vším jen proto, že z toho ten zvuk leze, jedno jakej :-)
Stejně je to zde akademická debata, nic highendového nikdo z tunajších pcaudiofilů nesestavil, ani na obrazovce, natožpak v reálu. Pokusy zkušených highendistů napovídají, že to bude trnitá - a možná i slepá - cesta. Vývoj směřuje jinam ...
Stejně je to zde akademická debata, nic highendového nikdo z tunajších pcaudiofilů nesestavil, ani na obrazovce, natožpak v reálu. Pokusy zkušených highendistů napovídají, že to bude trnitá - a možná i slepá - cesta. Vývoj směřuje jinam ...
Poridim si prevodnik s moznosti locku (chtel bych poridit reymio 777) zatim schanim moznost , jak ho koupit za rozumnou cenu , pak asi ten linx22 , az to budu mit vyzkousim a uvidim , poreferuji . 

AlienCZ
Ty to asi nechápeš že ? Ten palec ukazuje dolů. Seš moc provařenej na fórech, pamatuji tvoje plány na kino poskládané ze samotných ,,nej,, komponentů a najednou je PC a stará šunka ta správná cesta
Žasnu 
Ty to asi nechápeš že ? Ten palec ukazuje dolů. Seš moc provařenej na fórech, pamatuji tvoje plány na kino poskládané ze samotných ,,nej,, komponentů a najednou je PC a stará šunka ta správná cesta

Hrozně se tu vytahuješ, jako bys ten test dělal ty nebo měl doma Čibův CDp.
Ze Zlína to nemáš daleko do Blavy, tam nejen nahrává ale i hraje Cough z PC (ne notebook) snad přes Lynx (ne USB), nahradil tím Sony snad SCD1. Podobně Rob místo es 79něco a Hlava za Audionet.
Buď je problém v USB nebo má Čiba lepší CDp než tyto stroje, případně obojí.
Ze Zlína to nemáš daleko do Blavy, tam nejen nahrává ale i hraje Cough z PC (ne notebook) snad přes Lynx (ne USB), nahradil tím Sony snad SCD1. Podobně Rob místo es 79něco a Hlava za Audionet.
Buď je problém v USB nebo má Čiba lepší CDp než tyto stroje, případně obojí.
To bylo na Merhauta (nemůžu žel doplnit do původního příspěvku), Čiba poctivě referuje vlastní zkušenosti s velmi nadstandardním vybavením a za to dík.
Ano, je-li pokusem zkušených highendistů propojení notebooku s externí USB zvukovkou za 100 USD, tak opravdu tyto pokusy napovídají, že to je cesta nejen trnitá, ale opravdu i slepá, o tom tedy není pochybmerhaut píše:Tak to holt dopadá, když se pcmani montují do vrcholového audia, jásají nad vším jen proto, že z toho ten zvuk leze, jedno jakej![]()

Ústup od multikanálu považuji za správnou cestu k dobrému zvuku. Jít cestou použitých komponent postaršího data výroby také, obecně totiž stále platí, že v drtivé většině hrály i hrají pořád velmi dobře, ale snad i většinou lépe, než ty současné "novinky". Co se týče PC, několik z nás jej razí jako alternativu k CD nosiči, nic víc. Žasneš-li nad tímto postojem, je to tvůj problém.Dan píše:AlienCZ
Ty to asi nechápeš že ? Ten palec ukazuje dolů. Seš moc provařenej na fórech, pamatuji tvoje plány na kino poskládané ze samotných ,,nej,, komponentů a najednou je PC a stará šunka ta správná cestaŽasnu
Nutí mě k tomu dodat totéž, já si Cibovy aktivity nesmírně vážím, protože v ní vidím naprosto pozitivní výsledek a to je popis KUDY CESTA NEVEDE. A za to mu patří jednoznačně moje díky za všechny, kteří se problematikou náhrady optických nosičů intenzivně zabývají.manicka píše:To bylo na Merhauta (nemůžu žel doplnit do původního příspěvku), Čiba poctivě referuje vlastní zkušenosti s velmi nadstandardním vybavením a za to dík.
Kdyby to nekoho zajimalo , vcera jsem urputne hledal moznost , kde koupit ten reyimyo DAC , mimo jine jsem napsal primo vyrobci a zaroven se ho zeptal co si mysli o PC (PC, Lynx22 ) jako transportu , jeho odpoved je tady -
Dear Mr.Cibulka,
Thank you for your mail.
Unfortunately, DAP-777 has been sold out and we have now new DAC model DAP-999EX.
You can look at this model on our web.
In answer to your question, we do not recommend DAP-999EX for use PC. DAP-999EX is high end
DAC not for PC.
Best regards,
K. Kiuchi
Harmonix(R) Combak Corporation
4-20, Ikego 2-chome, Zushi-shi Kanagawa 249-0003, Japan
Tel. 046-872-1119 Fax. 046-872-1125
harmonix@combak.co.jp http://www.combak.co.jp/
harmonix@combak.net http://www.combak.net/
Mam pocit , ze PC s jakoukoliv zvukovkou nelze pouzit pro spickovou kvalitu poslechu a tak nejak me to odradilo od dalsiho hledani v tomto smeru .Pokud si stale nekdo mysli , ze to neni pravda je to jeho vec , mozna do urcite kategorie to muze fungovat , ale pro nejyvyssi naroky to fakt neni .
Dear Mr.Cibulka,
Thank you for your mail.
Unfortunately, DAP-777 has been sold out and we have now new DAC model DAP-999EX.
In answer to your question, we do not recommend DAP-999EX for use PC. DAP-999EX is high end
DAC not for PC.
Best regards,
K. Kiuchi
Mam pocit , ze PC s jakoukoliv zvukovkou nelze pouzit pro spickovou kvalitu poslechu a tak nejak me to odradilo od dalsiho hledani v tomto smeru .Pokud si stale nekdo mysli , ze to neni pravda je to jeho vec , mozna do urcite kategorie to muze fungovat , ale pro nejyvyssi naroky to fakt neni .
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
ciba píše:Kdyby to nekoho zajimalo , vcera jsem urputne hledal moznost , kde koupit ten reyimyo DAC , mimo jine jsem napsal primo vyrobci a zaroven se ho zeptal co si mysli o PC (PC, Lynx22 ) jako transportu , jeho odpoved je tady -
Dear Mr.Cibulka,
Thank you for your mail.
DAC not for PC.
Best regards,
K. Kiuchi

Ale jo, Cibo, to je samozřejmě moc pěkný názor toho člověka. Koneckonců, nějakej pan Mark Levinson, bůh ví kdo to je, že, zase nedávno začal tvrdit, že hitgh-end je úplně na nic a LG to všechno zabije.
Za posledních 10let jsem nečetl větší absurditu. A přesto byla vyřčena.
Na základě takovýchto komentářů bych si já osobně tak kategorické závěry nedovolil udělat. Vlasntě si ani nedovedu představit, že bych jako výrobce HiFi hovořil "sám proti sobě" resp. proti svému podnikatelskému záměru. To snad ani nikdo nečekal.
Vsadil bych boty, že takovej výrobce Linn, nebo Lynx, by na to měl zcela jiný názor. Fakt to raději necháme na osobní zkušenosti Nás/Vás, vždycky to bylo nejlepší řešení.
OK, já tedy rezignuji, nemám to zapotřebí.

Na základě takovýchto komentářů bych si já osobně tak kategorické závěry nedovolil udělat. Vlasntě si ani nedovedu představit, že bych jako výrobce HiFi hovořil "sám proti sobě" resp. proti svému podnikatelskému záměru. To snad ani nikdo nečekal.
Vsadil bych boty, že takovej výrobce Linn, nebo Lynx, by na to měl zcela jiný názor. Fakt to raději necháme na osobní zkušenosti Nás/Vás, vždycky to bylo nejlepší řešení.
OK, já tedy rezignuji, nemám to zapotřebí.
To je jak zpráva Rádia Jerevan :-)
Já taky nevěřím tomu emailu!!!Je to prodavač a ten chce prodat.To je podstatná záležitost a tam bych se neptal.Možná nějaký test v stereophile nebo nejlépe co píšou lidi.Ale ti co to vlastní budou těžko psát,že je to padák a nedá se to poslouchat.Takže co s tím?Nezbývá než to vyzkoušet a udělat si vlastní obrázek.
Ještě tento týden vyzkouším podobnou věc co Ciba a udělám si obrázek sám.Jsem moc zvědav.Dám vědět.
Ještě tento týden vyzkouším podobnou věc co Ciba a udělám si obrázek sám.Jsem moc zvědav.Dám vědět.
Pánové, pokud jde o rozhraní USB, podívejte se na Benchmark DAC1 USB nebo na nový Benchmark DAC1 PRE, které mají komunikaci skrze usb vyřešenu dokonale. Nevím o jiném dacu, který by přes usb uměl přijímat 24-bit audio/96kHz. http://www.dac1pre.com/
To je věc za pár kaček.Tohle by mně už ani nenapadlo zkoušet takovouhle věc.Chci jen dostat digitální signál z PC(laptop+Sound Blaster X-fi Express Card) a to nejspíš optikou do high-end převodníku.