PCM alebo DSD

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
boxer

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od boxer »

*offtopic*

Kucí, mám dotaz a prosbu. Když už se zde bavíte o DSD, potřeboval bych poradit free soft, kde bych mohl "zcelit" několik tracků v DSD (DSF) do jednoho. Neřešte proč a podobně.

Prostě mám jednotlivý dsd (dsf) z ISO SACD,ale už nemám ISO, protože jsem blbej. A potřebuji ty tracky šoupnout zusammen.

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od pompo »

bh69 píše:
pompo píše:A když mluví o nedokonalém způsobu přenosu paketů skrze USB tak prakticky opakuje co jsem uváděl já.
ale taky jasne pise, ze to resi asynchronni prenos ! takze nevytrhavejte z kontextu jen to co se hodi ... A to co pise kolem nastaveni PC je tak nekonkretni, ze tim muze myslet cokoliv. Nejspis tim myslel treba nastaveni ASIO/WASAPI apod. Ale sem tahle diskuze fakt nepatri.
Ale také iasně píše že netak docela ! (že jsou vhodná externí neWin. drivery USB atd) takže vytrhávání z kontextu je spíše tvá parketa. A konkrétnější nastavení ( i když jen zcela základní a na Win.7 ) nédávného data a v češtině máš třeba zde :

http://www.svetaudia.cz/recenze-foobar2 ... osti/164-2

Je mi jasné že tobě to (ani jako malá ukázka) stačit nebude ,ale ber to prostě tak že můj článek to není.Takže pokud k tomu máš nějaké výhrady a námitky napiš prosím tě přímo autorům článku na svět audia a mě NEOTRAVUJ. Já už k tomu řekl dost a byl označen tolika výrazi že nemám nejmenší chuť se k tomu vracet. Jak vidíš nejdu do toho ani s pítrsem (kde je jakási šance že něco přijme a argumentuje logicky) tím méně s tobě podobnými.Najdi si jinou pro tebe atraktivní debatu ,nebo se alespoň v této neobracej na mě. Dík a měj se.

Ani se nepokoušej reagovat tím tvým stylem např.(že jde přece o článek týkající se nastavení Foobaru). Odkaz by měl vést přímo ke stati nastavení Win.7

bh69
Příspěvky: 2030
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od bh69 »

pompo - nemam chut reagovat vubec, jak uz jsme konstatovali, ani to sem nepatri

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3890
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od PítrsPraha »

pompo píše:...že nemám nejmenší chuť se k tomu vracet
Ale děláš to tady.
pompo píše:Jak vidíš nejdu do toho ani s pítrsem (kde je jakási šance že něco přijme a argumentuje logicky)
No, nejdu do toho já (tys výše chuť měl), protože ty mé logické argumenty v předešlých vláknech narážely na nekončící sérii odboček, polopravd, vytržení z kontextu atd. (nejen od tebe, abych byl fér).

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3890
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od PítrsPraha »

pompo píše:A konkrétnější nastavení ( i když jen zcela základní a na Win.7 ) nédávného data a v češtině máš třeba zde
...přičemž se hned v prvním odstavci správně uvádí, že "(nastavení) nemají přímý vztah ke kvalitě nebo funkčnosti samotného přehrávání audia". Tzn. že to jsou zcela preventivní overkill nastavení pro někoho, kdo má buďto slabounké železo nebo si prostě chce jen hrát.

A tohle je přesně ten typ nesmyslný uhejbačný argumentace, díky kterýmu debata s lidma, kteří ji používají, nemůže být ryze věcná a přímočará.

Pro mě osobně je zásadním měřítkem významu manipulace OS s hudebními daty fakt, že jedna a tatáž skladba mi pokaždé hraje zcela shodně a že se v hudebním signálu nevyskytují žádné artefakty typu lupance nebo výpadky.


K tomuto tématu v tomhle vlákně za mne HOWGH.

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od pompo »

PítrsPraha píše:
pompo píše:A konkrétnější nastavení ( i když jen zcela základní a na Win.7 ) nédávného data a v češtině máš třeba zde
...přičemž se hned v prvním odstavci správně uvádí, že "(nastavení) nemají přímý vztah ke kvalitě nebo funkčnosti samotného přehrávání audia". Tzn. že to jsou zcela preventivní overkill nastavení pro někoho, kdo má buďto slabounké železo nebo si prostě chce jen hrát.

A tohle je přesně ten typ nesmyslný uhejbačný argumentace, díky kterýmu debata s lidma, kteří ji používají, nemůže být ryze věcná a přímočará.

Pro mě osobně je zásadním měřítkem významu manipulace OS s hudebními daty fakt, že jedna a tatáž skladba mi pokaždé hraje zcela shodně a že se v hudebním signálu nevyskytují žádné artefakty typu lupance nebo výpadky.


K tomuto tématu v tomhle vlákně za mne HOWGH.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Přičemž ALE ten první odstavec pojednává o nastaveni BIOS-u :D což samosebou nemůže mít přímý vztah ke kvalitě nebo funk. přehrávání audia - propána jak by mohlo. Což neznamená nic jiného než nastavení základní desky pro komunikaci s OS - Basic Input/Output System . Jen pro tvou informaci není to nic na hraní * :D je to naprostý základ a nezbytnost ,proboha bez vtupu do bios ani nenainstaluješ systém! Patří k dobrým mravům a solidnosti každého kdo nějak pracuje s PC hardw. a není naprostý PC analfabet aby toto nastavil ,ne vždy je totiž vhodné (default,standardní nastavení) .

A tohle milý pítrsy je přesně ten typ nesmyslný a demagogický argumentace kdy záměrně nebo z nepozornosti ,nepochopení ,či neschopnosti odlišit si jednoduše zaměníš dvě různé věci.jako v tomto případě nastavení bios-u zákl. desky namísto Oper.Sys. *headbang* Přičemž nepochopíš význam ani dopad chybného nastavení ať už jde o to první či druhé.

A pro mě osobně je zase tato debata (zejména s tebou) zralá na ukončení a to dříve než někdo začne poprávu řvát ,že to sem nepatří.


* bios je pro toho kdo si chce hrát (další perla typu: nastavení latence systému a zvuk.karty nemá žádný význam a na nic vliv) *bravo*

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od Odar »

Pani, uspesne krmite tro(t)la :mrgreen:

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od kychtax »

Zalezi na vsem, i na konkretnim pocitaci, z ktereho to jde (HW PC, SW, nastaveni, filtru atd.)
Jeden nejmenovany vyrobce audio komponentu si interne udelal poslechovy test svych top DAC, zesilovacu s ruznymi PC (Notebook Dell, starsi notebook IBM, Apple) se stejnym nastavenim.
Rozdíly byly velmi malé. Ale zajímavé je, že srovnáváním došel k zaveru, že nejhorsi zvuk byl z Dellu (neklidný zvuk), IBM lepší a vyrovnanejsi, Apple pak nejlepší.
Zkoušel jsem to a něco na tom mozna bude.. (u mne Notebook Lenovo z baterie VS. klasicke PC upravene na HTPC)
:shock: :oops:

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3890
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od PítrsPraha »

Určitě.
Záleží totiž i na značce pevného disku, na kterém jsou data uložena. Třeba WD má krásný předozadní prostor, ale rozmázlejší basy, Seagate je sušší a Samsungy mají jednoznačně britský zvuk...

A nejsytější barvy na fotce dostaneme když fototiskárnu připojíme k notebooku Lenovo. To je bez debat!

bh69
Příspěvky: 2030
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od bh69 »

Nejmenovany vyrobce provedl blize nespecifikovane testy a z minimalnich rozdilu, ktere jeho zamestnanci slyseli, jednoznacne vyplynulo, ze nejlepsi pocitac pro hifi je apple a proto ho zaradili do sveho e-shopu :D

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od pompo »

kychtax píše:Zalezi na vsem, i na konkretnim pocitaci, z ktereho to jde (HW PC, SW, nastaveni, filtru atd.)
Jeden nejmenovany vyrobce audio komponentu si interne udelal poslechovy test svych top DAC, zesilovacu s ruznymi PC (Notebook Dell, starsi notebook IBM, Apple) se stejnym nastavenim.
Rozdíly byly velmi malé. Ale zajímavé je, že srovnáváním došel k zaveru, že nejhorsi zvuk byl z Dellu (neklidný zvuk), IBM lepší a vyrovnanejsi, Apple pak nejlepší.
Zkoušel jsem to a něco na tom mozna bude.. (u mne Notebook Lenovo z baterie VS. klasicke PC upravene na HTPC)
:shock: :oops:
To nastavení doporučují jako vhodné přinejmenším pro bezproblémový provoz audia na PC s Win. Jen pro některé zde (Ogum a spol.) to (po předchozích debatách a jejich rezolutních závěrech) bude problém uznat ,přičemž je jedno kde a kým to bude zveřejněno. Na značce těch testovaných notebook samozřejmě může záležet stačí si uvědomit že některý (Apple) má jiný než Windows sys. a výsledek jen potvrzuje to o čem tu je řeč. Vliv na zvuk ve (smyslu) NESMYSLU jak ho prezentuje pítrs raději bez komentáře.

Pokud vlastníš i klas. PC je podle mě lepší celý USB přenos vynechat a jít taktéž klasickou cestou zvuková karta-dig.výstup-dac. Ale vyzkoušej sám ,pokud ani po delším poslechu nepoznáš sám rozdíl tak je to fuk.

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od pompo »

boxer píše:*offtopic*

Kucí, mám dotaz a prosbu. Když už se zde bavíte o DSD, potřeboval bych poradit free soft, kde bych mohl "zcelit" několik tracků v DSD (DSF) do jednoho. Neřešte proč a podobně.

Prostě mám jednotlivý dsd (dsf) z ISO SACD,ale už nemám ISO, protože jsem blbej. A potřebuji ty tracky šoupnout zusammen.


Neznám výraz zusammen :) ,a popisovaný disk SACD jsem popravdě nikdy nepálil. Pokud ale nemá nikdo lepší nápad ,zkusil bych ze Slunečnice.cz nebo jinde nějaké free nebo zkušební verze programů jako např ( AnyToISO 3.2 , nebo Free Create-Burn ISO 2.0 či jiné) v naději že se některý chytne a vytvoří korektně původní iso obraz. Bohužel to je ten zdlouhavější způsob "pokus omyl" než když to znáš ,nebo možná i najdeš na síti (ty soubory) v kompl. podobě.

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1154
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od Pytel »

Já si iso. SACD vypálím na DVD a můj kombajn Primare to v pohodě přehraje jako SACD 2.CH . Nechci zde vyvolat flame , ale hraje to lépe než z PC.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od Odar »

Je to mozne. Vobec totiz netusime, ako to mas z PC prepojene 8-)

bh69
Příspěvky: 2030
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PCM alebo DSD

Příspěvek od bh69 »

pompo píše:Pokud vlastníš i klas. PC je podle mě lepší celý USB přenos vynechat a jít taktéž klasickou cestou zvuková karta-dig.výstup-dac.
a dosahnes horsich vysledku - u SPDIF totiz, na rozdil od dobre implementovaneho asynchronniho USB skutecne zacne zalezet na pocitaci, objevi se jitter a zavislost na plynulem toku dat z PC ...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti