Počítač v roli ultimativního zdroje
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
To je pěkné, snad někdy.
Teď mi to tak stačí, na zvuk si nemohu stěžovat. Mám to prostě jinak než ostatní, takový lepší zvuk u PC. Doslova.
Teď mi to tak stačí, na zvuk si nemohu stěžovat. Mám to prostě jinak než ostatní, takový lepší zvuk u PC. Doslova.
To je bída...jsme v tématu ultimativního PC určenýho na hudbu, ale dozvíme se...mám jeden počítač na všechno...nebo...mám takový lepší zvuk u PC.
Ale hlavně, že seš takovej chytrák, co tady na fóru hodnotí, jestli maj hifi kabely vliv na zvuk, nebo ne.Už ani nevím, jestli tě mám politovat tady, nebo ve tvým zahnojeným vláknu...
Ale hlavně, že seš takovej chytrák, co tady na fóru hodnotí, jestli maj hifi kabely vliv na zvuk, nebo ne.Už ani nevím, jestli tě mám politovat tady, nebo ve tvým zahnojeným vláknu...
kabelguru.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Polituj hlavně sebe, že to tady zanášíš svou arogancí a k tématu nic nemáš.
Já jsem toho k tématu v tomhle vlákně už napsal docela dost a na rozdíl od tebe, jsem majitel ultimativního PC určenýho jenom k přehrávání hudby.
kabelguru.cz
Ultimativní PC sice nemám, ale také se snažím aby to hrálo trochu lépe. Nyní přehrávám na Audirvaně ze Synology s pomocí wi-fi, a podle toho co jsem se tu dočetl to není ideální a bylo by lepší použít SSD disk připojený napřímo k PC ? Pokud je to pro zvuk přijatelnější spojení a v SSD discích se moc nevyznám, rád bych si nechal poradit jaký SSD bych měl pořídit. Požaduji cca 1 TB + díky. Pro mě užitečné téma, a dost mi to přineslo.
Téma ve vlákně je zajímavé, hezky to Kocmeister rozepsal. Na přehrávání Hi-res, nebo ripů, používám mini PC Zotac (i7, 8GB RAM), které je vybaveno i SD slotem pro karty, systém W10 (lite) mi běží na SSD. Napájení lineárním zdrojem 24V/4A čínské provenience (3,5 kg) výrazně vylepšilo zvuk. Přehrávače používám jak foobar2000, tak i Album Player a HQ Player. K PC můžu mít připojen i datový HDD. Výhodou "okleštěného" systému nemusím řešit skoro žádné nastavení, protože je vše nepodstatné odstraněno. Internet i bluetooth jsem zakázal už na zákl.desce, mám bohatou knihovnu, PC slouží výhradně k přehrávání hudby z vlastních zdrojů.
https://ibb.co/Rzx6mbh
https://ibb.co/Rzx6mbh
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj, schválně zkus pustit stejnou skladbu přes SSD a pak přes SD kartu ve slotu. Může a nemusí být u tebe rozdíl, ale za zkoušku nic nedáš.
kabelguru.cz
Zatím rozdíl moc nevnímám, lineární zdroj se zahořuje a taky jsem vyměnil pojistky v zesilovači a jednotce Galaxys za Orange Fuse (využil jsem akce 2+1 zdarma) a tam se taky doporučuje asi 400 h na zahoření. Všechno dohromady mi vytvořilo poslech, jaký jsem dosud nezažil. Nechci na dál rozepisovat jak to hraje, o tom vlákno není. Už teď to hraje výborně a bude to ještě lepší.
Jedno vím už dávno, že počítače mají své pevné místo v audio řetězci. Pokud se vyladí všechny nectnosti, které s tím souvisí, nabízí se dokonalý zážitek z poslechu hudby se vším všudy.
Jedno vím už dávno, že počítače mají své pevné místo v audio řetězci. Pokud se vyladí všechny nectnosti, které s tím souvisí, nabízí se dokonalý zážitek z poslechu hudby se vším všudy.
Pouzivat treba iba WASAPI rozhranie s nastavenim "Exclusive". Nie "Shared". Uz je jedno ci "Event" alebo "Push" mod pokial neblbne hardware (nepada buffer).
Up-sampling treba volit podla toho ako sa sprava konkretny DAC chip. Tj. musite presne vediet ake pouziva digitalne a analogove filtre na vystupe a aku maju frekvencnu charakteristiku. Niekedy je lepsie pustit signal do DAC-u cez optiku 100% nezmeneny tj. napr. CD klasika "44,1 KHz-16bit-stereo" a kvalitny DAC si ho uz resampluje.
A inokedy je lepsie ho v SW prehravaci resamplovat a az potom ho pustit do DAC-u.
Ked idete optikou do DAC-u tak jediny podstatny elektricky parameter pre pocitac je ake ma presne "HW hodiny impulzov" koli "jitter-u" optickeho signalu.
Niektore externe DACy maju vlastne "suprove" hodiny a pri tychto uz nie podstatna ani kvalita HW hodin impulzov pocitaca.
Tieto DACy si nacitaju do bufra dostatok dat a potom ich same na zaklade svojich suprovych hodin prevadzaju na analog.
V tomto pripade uz moze byt PC totalny shit
Up-sampling treba volit podla toho ako sa sprava konkretny DAC chip. Tj. musite presne vediet ake pouziva digitalne a analogove filtre na vystupe a aku maju frekvencnu charakteristiku. Niekedy je lepsie pustit signal do DAC-u cez optiku 100% nezmeneny tj. napr. CD klasika "44,1 KHz-16bit-stereo" a kvalitny DAC si ho uz resampluje.
A inokedy je lepsie ho v SW prehravaci resamplovat a az potom ho pustit do DAC-u.
Ked idete optikou do DAC-u tak jediny podstatny elektricky parameter pre pocitac je ake ma presne "HW hodiny impulzov" koli "jitter-u" optickeho signalu.
Niektore externe DACy maju vlastne "suprove" hodiny a pri tychto uz nie podstatna ani kvalita HW hodin impulzov pocitaca.
Tieto DACy si nacitaju do bufra dostatok dat a potom ich same na zaklade svojich suprovych hodin prevadzaju na analog.
V tomto pripade uz moze byt PC totalny shit

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
pojdme se oprostit od win ...
Win je v pohode len treba mať správny SW a použiť správne nastavenia.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
jestli jsou ta nastaveni ta cos popsal vyse tak nezbyva nez opakovat - pojdme se oprostit od win ... drbal jsem se s nimi nekolik let, tusim o cem mluvim
ano. Vidim to stejne. S linuxem jsem si taky hral. A jsu zpet u win.fb_branislav píše: ↑16 lis 2020 09:48Win je v pohode len treba mať správny SW a použiť správne nastavenia.

Win - HQP - RME. Nemam duvod do toho sahat menit. A par sestav jsem jiz slysel vcetne ruznych "referenci". Cili srovnani je.
Windows 10, trochu ořezaný, přehrávání z SD karty + Audirvana a zvuk je O.K. ale ještě jsem neslyšel žádné audio PC.