Počítač v roli ultimativního zdroje
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
Eh, tak to vůbec netuším .......... kašlu na to, hraje to dobře...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Porovnání sw přehrávačů: https://audiophilestyle.com/forums/topi ... ic-player/.
Ten AIMP s nastavením od fb_bronislav jsem chvíli zkoušel porovnat s Foobar KS a zní to podobně.
Ten AIMP s nastavením od fb_bronislav jsem chvíli zkoušel porovnat s Foobar KS a zní to podobně.
to je zajímavý odkaz Svartenatt. Zkusím některé další playery. 

Sa mi zdá že ten chlapík v teste nepíše nič o tom že WASAPI môže by shared alebo exlusive. Pokiaľ toto nerieši tak nemá zmysel niečo testovať. Ale pletie tam RAMky čo nemajú s kvalitou nič spoločné.
Objednal som kartu s optickým vstupom. Odmeriam si AIMP player čo z neho akutocne lezie 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
V tom testu to porovnává v ASIO mimo pár bez podpory.
Toto je zajímavé, je to z toho textu: https://imgur.com/gallery/50P4hRJ. Tak by to chtělo protestovat všechny přehrávače.
Toto je zajímavé, je to z toho textu: https://imgur.com/gallery/50P4hRJ. Tak by to chtělo protestovat všechny přehrávače.
Ale obdĺžnikový 1 khz signál nikdy v audiu neexistuje.
Skladá sa z jednosmernej zložky a z najrýchlejšej zmeny akú generátor dokáže urobiť. Tento test povie aký je rychly aktuálny DA prevod ale o kvalite pre ludske ucho nepovie nič.
Skladá sa z jednosmernej zložky a z najrýchlejšej zmeny akú generátor dokáže urobiť. Tento test povie aký je rychly aktuálny DA prevod ale o kvalite pre ludske ucho nepovie nič.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přesto, že je to nevhodný signál, tak ukazuje určité chování přehrávačů.
Zkoušel jsem Winyl ASIO a proti Foobar ASIO je patrná změna. Winyl má vyšší rozlišení a tím i více detailů. Pokud jde o Winyl ASIO a Foobar KS, tak Winyl má stále lepší rozlišení, ale Foobar má lepší dynamiku.
Tak jsem se dostal opět do smyčky, kdy nevím, který přehrávač je věrnější v reprodukci. To měření odkazuje na lepší Winyl.
Vše jsem zkoušel bez upsamplingu.
Zkoušel jsem Winyl ASIO a proti Foobar ASIO je patrná změna. Winyl má vyšší rozlišení a tím i více detailů. Pokud jde o Winyl ASIO a Foobar KS, tak Winyl má stále lepší rozlišení, ale Foobar má lepší dynamiku.
Tak jsem se dostal opět do smyčky, kdy nevím, který přehrávač je věrnější v reprodukci. To měření odkazuje na lepší Winyl.
Vše jsem zkoušel bez upsamplingu.
Keď budem mať tu kartu s optickým vstupom tak ti môžem odmerať prehrávač a nastavenie aké budes potrebovať.
Od včera si púšťam 192 kHz namiesto 96 kHz a výšky sú ešte výraznejšie a miestami fakt až pilia uši keď je nekvalitná nahravka.
Musím zistiť prečo to tak je a ako je to mozne že sa to takto správa že výšky sú ešte výraznejšie.
Od včera si púšťam 192 kHz namiesto 96 kHz a výšky sú ešte výraznejšie a miestami fakt až pilia uši keď je nekvalitná nahravka.
Musím zistiť prečo to tak je a ako je to mozne že sa to takto správa že výšky sú ešte výraznejšie.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mě by všeobecně zajímalo měření přehrávačů v kombinaci s jejich výstupy. A myslím, že nejen mě.
Pokud se ti to podaří, tak velké díky.
Pokud se ti to podaří, tak velké díky.
Schema ako to vo windows funguje ohladom audia:
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ja jen ... opustme win ...
Mam uz kartu s digitalnym optickym vstupom a uz som aj nahral subor na porovnavanie bit na bit a je tu taka haluz ze nahodne asi kazdy 20 sampel (2bajty= 16bit) je posunuty vzdy len o jeden bit bud hore alebo dolu.
Tj namiesto A6 je napriklad A5 alebo namiesto 32 je 31 (vsetko v hexa).
Ked to pozriete v audio editore kde su zobrazene sinusovky tak sa to zda identicke a aj analyza amplitudy vypoctom je identicka.
Ked to pozriete v hexa editore tak vidiet rozdiel ale vzdy len na poslednom bit-e z 16tich.
Vie niekto cim to moze byt sposobene ? Myslite ze takto jemne to meni SW prehravac tj u mna AIMP player ?
https://photos.app.goo.gl/uqCAhsYsL8AbXAoC9
Tj namiesto A6 je napriklad A5 alebo namiesto 32 je 31 (vsetko v hexa).
Ked to pozriete v audio editore kde su zobrazene sinusovky tak sa to zda identicke a aj analyza amplitudy vypoctom je identicka.
Ked to pozriete v hexa editore tak vidiet rozdiel ale vzdy len na poslednom bit-e z 16tich.
Vie niekto cim to moze byt sposobene ? Myslite ze takto jemne to meni SW prehravac tj u mna AIMP player ?
https://photos.app.goo.gl/uqCAhsYsL8AbXAoC9
Takze problem je asi v tom ze SW prehravac prevedie signal hned do 32 bit floating point a potom ide z neho naspat na klasickych 16-bit.
Tych 32 bit-FP sa neda nicim vypnut.
Preto asi chyba vznika len na poslednom bit-e (najmensia vaha) a aj to nahodne.
Spatny prepocet z 32 bit FP na 16 bit asi nie je identicky alebo sa niekde v algoritme pri 32 bit FP zaokruhluje a potom naspat na 16 bit to generuje "rozlicne" vysledky.
Posledny bit v kvalite pri 16 bit je 0,0nic takze pohoda: (1/(2^15)=0.0031%
Kazdopadne vracat sa do 16-bit je aj tak somarina ked DAC je 24-bit a dochadza aj tak k resamplu na 96 alebo 192 kHz. Ale robil som to len kvoli testu aby som sam vedel.
AIMP to standardne teda nedokaze, v podstate realne to ani netreba.
Otestujem ale iny SW player aby som mal 100% istotu ze karta sampluje presne
Tych 32 bit-FP sa neda nicim vypnut.
Preto asi chyba vznika len na poslednom bit-e (najmensia vaha) a aj to nahodne.
Spatny prepocet z 32 bit FP na 16 bit asi nie je identicky alebo sa niekde v algoritme pri 32 bit FP zaokruhluje a potom naspat na 16 bit to generuje "rozlicne" vysledky.
Posledny bit v kvalite pri 16 bit je 0,0nic takze pohoda: (1/(2^15)=0.0031%
Kazdopadne vracat sa do 16-bit je aj tak somarina ked DAC je 24-bit a dochadza aj tak k resamplu na 96 alebo 192 kHz. Ale robil som to len kvoli testu aby som sam vedel.
AIMP to standardne teda nedokaze, v podstate realne to ani netreba.
Otestujem ale iny SW player aby som mal 100% istotu ze karta sampluje presne

Presne rovnako som vyskusal "foobar2000" s doinstalovanym WASAPI komponentom a nepresnost presne ta ista. Zas posledny bit nahodne meneny. Uplne identicke spravanie.
Musim vyskusat asi druhy audio editor
Musim vyskusat asi druhy audio editor