Počítač v roli ultimativního zdroje

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Počítač v roli ultimativního zdroje

Příspěvek od svartenatt »

Zjišťoval jsem informace o zdroji Aune, který má nezvykle napájení pětikolíkem a má to být lineární zdroj. Taky nezvykle působí bytelným dojmem.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

BVa, Skipy
Naštěstí jsem si to prakticky ověřil, místo abych hledal teoretické výmluvy proč to ani nezkoušet.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Iste... ;) A ten super lineárny zdroj bude niečo ako na obrázku vyššie, nie?

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

BVa
Ne, to opravdu není.
Z tvých příspěvků v tomto vláknu se tedy všichni dozvěděli, že stačí obyčejný počítač s W10 a Foobarem. Bravo. Ultimátní zdroj.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

A prečo nie? Jediný faktický dôvod (mimo "pocitu" a vyčítaných PR rečí)? *sunglases*

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Jiri píše:
17 črc 2020 16:38
...
Z tvých příspěvků v tomto vláknu se tedy všichni dozvěděli, že stačí obyčejný počítač s W10 a Foobarem. Bravo. Ultimátní zdroj.
Vieš povedať dôvody, prečo by nemal stačiť, ak pripojený DAC je dostatočne kvalitný?

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

BVa píše:
17 črc 2020 14:53
Lineární zdroj k PC transportu (u mě Intel NUC) rozhodně ano. Káblík mezi lineárním zdrojem a NUCem musí být stíněný aby byl přínos zdroje co největší.
Skús sa zamyslieť..V tom PC máš za bodom, kam privedieš "čisté" napájanie z lineárneho zdroja viac spínaných zdrojov, ktoré vyrábajú napätia pre obvody počítača. To, že sú napájané z "čistého" zdroja, čistote napätia za internými zdrojmi v počítači nijako nepomôže (už to tu bolo..), tie sú rozhodujúce, ich vlastnosti a rušenia ktoré produkujú. Ale tie interné zdroje šíria rušenia aj na svoju vstupnú stranu a vyžarujú ich do kábla a toho lineárneho zdroja, ďalej do siete (cez kapacity toho externého zdroja). Taký lineárny zdroj (obvykle trafo, usmernenie, filtrácia , stabilizácia..) má parazitnú kapacitu medzi vstupom a výstupom výrazne vyššiu (trafo), ako rovnako výkonný spínaný (obvykle používaný) adaptér pre ten NUC. Takže kľudne sa môže stať, že s tým lineárnym zdrojom bude objektívny výsledok horší..A keď je subjektívny pocit opačný.
Toto jsou problémy, které jako amatér budu těžko řešit. Proto jsem zavčas computer zavrhnul jako zdroj pro hudbu a pořídil streamer Antipodes EX, kde se dá předpokládat, že se konstruktéři s touto problematikou víceméně úspěšně poprali. Pořád je to počítač, s lineárním zdrojem, jak mají ošetřená jednotlivá potřebná napětí, to nevím. Jsem už moc starý, abych si vyráběl comp, měnil základní desky, paměti a vůbec jednotlivé prvky.
Streamer a slušný, stojí víc peněz ... na straně druhé vylepšování počítače by stálo časem peníze a nejisté výsledky. Proto jsem ani nešel do NUCu.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

příklad USB transportu (počítače) bez spínaných prvků je tento: https://allo.com/sparky/usbridge-signature-pcb.html
pokud víte o něčem podobném od jiných výrobců popř. máte osobní zkušenost s uvedeným tak se prosím podělte o své zkušenosti. Já osobně aktuálně používám jako transport RPI 4 s operačním systémem Moode audio, kdy toto je dále upraveno podle tohoto odkazu: http://moodeaudio.org/forum/showthread.php?tid=2774. Otestováno bylo i na poměrně kvalitní sestavě a hrálo to bez výhrad, ikdyž tam byl ještě USB výstup ošetřen iFi iUSB3.0.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Jiri píše:
17 črc 2020 16:38
BVa
Ne, to opravdu není.
Není.. Hmm...
A je to teda který - ten zdroj - že jsem tak smělý... ? A laskavě se zase nesnaž arogantně dehonestovat domnělejma "poznatkama", že W10 a Foobar "nestačí" a odvádět pozornost jinam...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

mám taky W10 (spokojeně). Tím asi končí podobnost našich sestav s měřiči. :-)

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

No, to sis teda ale teď naběhl na vidle.. :-) Jiří ti určitě briskně vysvětlí, že nic jiného jako Nuc od Habarty nemá šanci. On sice neví, co to vlastně dělá a co mu z něj leze do převodníku (bit-perfect ?) ,ale má neotřesitelnou jistotu, že je jedině tak je to správně, protože to on slyší... Je to něco jako s tím lineárním zdrojem - Jiří řekl-sic žádnej hmatatelnej důkaz nemá, tak to tak bude... Protože Jiří řekl...
A podobnost - asi tím opravdu končí, protože sestavu podobnou tvé bych opravdu nechtěl, ani vzdáleně... :-) I když teda to RME *palec*
I když teda taky nevím, no, Pítrs by ti taky vysvětlil, že i když objektivně horší Ayon, tak vlastně "lepší"...

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

skypi píše:
17 črc 2020 17:33
A laskavě se zase nesnaž arogantně dehonestovat domnělejma "poznatkama", že W10 a Foobar "nestačí" a odvádět pozornost jinam...
Ale já souhlasím s tvrzením, že W10 a Foobar stačí - leze z toho zvuk. Stejně jako někomu stačí CA DacMagic nebo BVa zesilovač.
Zajdi si ke Coughovi (když už se chlubíš jeho in-wall řešením jako bys ho taky měl doma) ať ti u sebe ukáže rozdíl mezi Foobar a HQ player a zeptej se ho proč mu Foobar nestačí. Asi "halucinácie", ne?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

skypi píše:
17 črc 2020 20:18
A podobnost - asi tím opravdu končí, protože sestavu podobnou tvé bych opravdu nechtěl, ani vzdáleně... :-) I když teda to RME *palec*
A co bys mi poradil skypi. (bez jakekoliv jizlivosti, zajima mne to). Kde spatrujes chybu u mne. Diky.
Mimochodem, do RME jsem nedavno zapojil nejvyssi L.zdroj Pro-jectu, tovarne upraven na 12V (power Box RS Uni 1way). Zmena byla slyset ihned, upgrade DACu jako hrom. Kabel k LZ I od nej mam samozrejme svuj. Precizne stineny Upocc s Oyaide, Furutech koncovkami, a se "svou" proverenou double helix geometrii, atd.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Zkusil jsem RAM-disk s full range buffer na 800 MB a Foobar spuštěný s vysokou prioritou jako správce. Působí to více kontrastně, ale opět se nechci mýlit prvními testy.

Sám jsem vyzval k LatencyMon, tak můj výsledek. Pod Wn 10 2004 je to trochu lepší.
LM.jpg

Odpovědět