Počítač v roli ultimativního zdroje
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
Zjišťoval jsem informace o zdroji Aune, který má nezvykle napájení pětikolíkem a má to být lineární zdroj. Taky nezvykle působí bytelným dojmem.
BVa, Skipy
Naštěstí jsem si to prakticky ověřil, místo abych hledal teoretické výmluvy proč to ani nezkoušet.
Naštěstí jsem si to prakticky ověřil, místo abych hledal teoretické výmluvy proč to ani nezkoušet.
Iste...
A ten super lineárny zdroj bude niečo ako na obrázku vyššie, nie?

BVa
Ne, to opravdu není.
Z tvých příspěvků v tomto vláknu se tedy všichni dozvěděli, že stačí obyčejný počítač s W10 a Foobarem. Bravo. Ultimátní zdroj.
Ne, to opravdu není.
Z tvých příspěvků v tomto vláknu se tedy všichni dozvěděli, že stačí obyčejný počítač s W10 a Foobarem. Bravo. Ultimátní zdroj.
A prečo nie? Jediný faktický dôvod (mimo "pocitu" a vyčítaných PR rečí)? 

Toto jsou problémy, které jako amatér budu těžko řešit. Proto jsem zavčas computer zavrhnul jako zdroj pro hudbu a pořídil streamer Antipodes EX, kde se dá předpokládat, že se konstruktéři s touto problematikou víceméně úspěšně poprali. Pořád je to počítač, s lineárním zdrojem, jak mají ošetřená jednotlivá potřebná napětí, to nevím. Jsem už moc starý, abych si vyráběl comp, měnil základní desky, paměti a vůbec jednotlivé prvky.BVa píše: ↑17 črc 2020 14:53Skús sa zamyslieť..V tom PC máš za bodom, kam privedieš "čisté" napájanie z lineárneho zdroja viac spínaných zdrojov, ktoré vyrábajú napätia pre obvody počítača. To, že sú napájané z "čistého" zdroja, čistote napätia za internými zdrojmi v počítači nijako nepomôže (už to tu bolo..), tie sú rozhodujúce, ich vlastnosti a rušenia ktoré produkujú. Ale tie interné zdroje šíria rušenia aj na svoju vstupnú stranu a vyžarujú ich do kábla a toho lineárneho zdroja, ďalej do siete (cez kapacity toho externého zdroja). Taký lineárny zdroj (obvykle trafo, usmernenie, filtrácia , stabilizácia..) má parazitnú kapacitu medzi vstupom a výstupom výrazne vyššiu (trafo), ako rovnako výkonný spínaný (obvykle používaný) adaptér pre ten NUC. Takže kľudne sa môže stať, že s tým lineárnym zdrojom bude objektívny výsledok horší..A keď je subjektívny pocit opačný.Lineární zdroj k PC transportu (u mě Intel NUC) rozhodně ano. Káblík mezi lineárním zdrojem a NUCem musí být stíněný aby byl přínos zdroje co největší.
Streamer a slušný, stojí víc peněz ... na straně druhé vylepšování počítače by stálo časem peníze a nejisté výsledky. Proto jsem ani nešel do NUCu.
příklad USB transportu (počítače) bez spínaných prvků je tento: https://allo.com/sparky/usbridge-signature-pcb.html
pokud víte o něčem podobném od jiných výrobců popř. máte osobní zkušenost s uvedeným tak se prosím podělte o své zkušenosti. Já osobně aktuálně používám jako transport RPI 4 s operačním systémem Moode audio, kdy toto je dále upraveno podle tohoto odkazu: http://moodeaudio.org/forum/showthread.php?tid=2774. Otestováno bylo i na poměrně kvalitní sestavě a hrálo to bez výhrad, ikdyž tam byl ještě USB výstup ošetřen iFi iUSB3.0.
pokud víte o něčem podobném od jiných výrobců popř. máte osobní zkušenost s uvedeným tak se prosím podělte o své zkušenosti. Já osobně aktuálně používám jako transport RPI 4 s operačním systémem Moode audio, kdy toto je dále upraveno podle tohoto odkazu: http://moodeaudio.org/forum/showthread.php?tid=2774. Otestováno bylo i na poměrně kvalitní sestavě a hrálo to bez výhrad, ikdyž tam byl ještě USB výstup ošetřen iFi iUSB3.0.
Není.. Hmm...
A je to teda který - ten zdroj - že jsem tak smělý... ? A laskavě se zase nesnaž arogantně dehonestovat domnělejma "poznatkama", že W10 a Foobar "nestačí" a odvádět pozornost jinam...
mám taky W10 (spokojeně). Tím asi končí podobnost našich sestav s měřiči. 

No, to sis teda ale teď naběhl na vidle..
Jiří ti určitě briskně vysvětlí, že nic jiného jako Nuc od Habarty nemá šanci. On sice neví, co to vlastně dělá a co mu z něj leze do převodníku (bit-perfect ?) ,ale má neotřesitelnou jistotu, že je jedině tak je to správně, protože to on slyší... Je to něco jako s tím lineárním zdrojem - Jiří řekl-sic žádnej hmatatelnej důkaz nemá, tak to tak bude... Protože Jiří řekl...
A podobnost - asi tím opravdu končí, protože sestavu podobnou tvé bych opravdu nechtěl, ani vzdáleně...
I když teda to RME
I když teda taky nevím, no, Pítrs by ti taky vysvětlil, že i když objektivně horší Ayon, tak vlastně "lepší"...

A podobnost - asi tím opravdu končí, protože sestavu podobnou tvé bych opravdu nechtěl, ani vzdáleně...

I když teda taky nevím, no, Pítrs by ti taky vysvětlil, že i když objektivně horší Ayon, tak vlastně "lepší"...
Ale já souhlasím s tvrzením, že W10 a Foobar stačí - leze z toho zvuk. Stejně jako někomu stačí CA DacMagic nebo BVa zesilovač.
Zajdi si ke Coughovi (když už se chlubíš jeho in-wall řešením jako bys ho taky měl doma) ať ti u sebe ukáže rozdíl mezi Foobar a HQ player a zeptej se ho proč mu Foobar nestačí. Asi "halucinácie", ne?
A co bys mi poradil skypi. (bez jakekoliv jizlivosti, zajima mne to). Kde spatrujes chybu u mne. Diky.
Mimochodem, do RME jsem nedavno zapojil nejvyssi L.zdroj Pro-jectu, tovarne upraven na 12V (power Box RS Uni 1way). Zmena byla slyset ihned, upgrade DACu jako hrom. Kabel k LZ I od nej mam samozrejme svuj. Precizne stineny Upocc s Oyaide, Furutech koncovkami, a se "svou" proverenou double helix geometrii, atd.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zkusil jsem RAM-disk s full range buffer na 800 MB a Foobar spuštěný s vysokou prioritou jako správce. Působí to více kontrastně, ale opět se nechci mýlit prvními testy.
Sám jsem vyzval k LatencyMon, tak můj výsledek. Pod Wn 10 2004 je to trochu lepší.
Sám jsem vyzval k LatencyMon, tak můj výsledek. Pod Wn 10 2004 je to trochu lepší.