STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Basstl
Kontaktovat uživatele:

Re: STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..

Příspěvek od Basstl »

Já streamer nepotřebuju.
Za nejlepší řešení považuju kvalitní DAC, s USB vstupem.
Hudbu mám uloženou na HDD a je jedno, jestli k tomu připojím PC, nebo notbook.
Kvalita se nemění.
Od tý doby, co to takhle mám, jsem nepoužil CD player a asi ho brzo uložím do krabice a dám na půdu.
Jen se tu na něj práší. :)

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Basstl píše:Já streamer nepotřebuju.
Za nejlepší řešení považuju kvalitní DAC, s USB vstupem.
Hudbu mám uloženou na HDD a je jedno, jestli k tomu připojím PC, nebo notbook.
Kvalita se nemění.
Od tý doby, co to takhle mám, jsem nepoužil CD player a asi ho brzo uložím do krabice a dám na půdu.
Jen se tu na něj práší. :)

Proč myslíš, že USB je pro audio lepší rozhraní než síťová komunikace skrze TCP?

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

Zeptám se obráceně - proč by mělo být horší?
Navíc má několik předností, díky kterým u mě vyhrává.
1.Univerzálnost - USB má dneska kde co, není problém s připojením jakýhokoliv přístroje.
Tím, že obejdu zvukovku, je celkem jedno, co používám jako zdroj.
2.Cena - za cenu kvalitního streameru, třeba zmiňované T+A, mám kompletní sestavu i s úpravou akustiky a ještě mi zbyde na bazén. :-)
Nemyslím si, že by řetězec - PC, USB DAC, preamp s reléovou regulací, 2x stereo koncák, velký bedny s 15"basákem a OSWG, měla být v čemkoliv horší. :)

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Palipol *palec*
..."osobne si myslím, že mať na "niečo" čas je väčšia výhra, ako mať "všetko, ihneď a komplexne", čo nám pre zmenu umožňujú moderné technológie a nemať čas nielen to prežiť, ale vôbec sa v tom aspoň zorientovať. Mnohí budú namietať, že definovať sa dá aj v súčasnosti - s digitálnymi technológiami - ale je to predsa len iné, práve ten komfort a rýchlosť je najúčinnejšia droga, ktorá nám, kontroverzne, ten reálny čas nakoniec ukradne"...

Tak toto si napísal super. Presne tak to cítim aj ja.

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pininfarino »

Neviem to vysvetliť, ale mám pocit, že čím ľahšie sa k hudbe samotnej vieme dostať a čím väčšie množstvo tej hudby je, tým menej si ju vážime. A tým menej si ju vieme vychutnať. Staršie ročníky mi dajú za pravdu, aký sviatok to bol, keď sa nám dostala do rúk nová LP platňa napríklad takých Genesis. Jančilo sa aj týždeň.
Nástupom CD sa to riadne rozbehlo. Koľkokrát dnes ani neviem, čo si mám z toho množstva placiek vypočuť.
A čo potom prístup k tisícom CD kdesi na úložisku? Nemôže to mať nakoniec ten efekt, že človek ostane časom k hudbe otupený? Budeme si vedieť sadnúť k „veži“ s takou istou radosťou, ako kedysi v 80´tich rokoch, alebo aspoň tak ako dnes?
Isteže. Čas ukáže. Ja si myslím, že tých, ktorí sa dokážu zbaviť vlastníctva CD /SACD, LP.../nebude väčšina. Typujem to na 20 -30%. Skutoční hudobní nadšenci k životu potrebujú šiahnuť jak na svoje placky, tak aj na tie svoje mašinky s káblami..
Ale ako vravím, čas nakoniec ukáže..
:ugeek:

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

To jsem si taky myslel a dlouho jsem se tomu bránil, ale to pohodlí a nakonec i kvalita, jsou neporovnatelný.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

pininfarino píše:Kvalita lepšia? Akosi nechápem.
Nuž lebo je to povačšine zadarmo,ukradnuté , stiahnuté zo siete internetu. :lol:
Nepoznáš ten film , co je doma to sa počíta... https://www.youtube.com/watch?v=RNNAfXpZ0fQ
volné pokračovanie predchadzajuceho https://www.youtube.com/watch?v=i6YfUvFjJ-Q

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

Mám DAC Casea Orion, spousty uložené hudby, hraje to nádherně, ale mám také gramofon, Tape deck a kotoučák AKAI. Nakonec si raději pustím LP, nebo zapnu kotoučák, hudba mě potom nějak víc baví. Nahrávám LP na pásek, je to časově náročnější, ale baví mě to o hodně víc než jen kliknout na soubor v pc.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

jimmi píše:Nuž lebo je to povačšine zadarmo,ukradnuté , stiahnuté zo siete internetu. :lol:
Jimmi presne tak

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

Myslel jsem to tak, že kvalita PC/USB DAC je neporovnatelná oproti přehrávání z CD playeru, který jsem měl před tím, i když se propojil přes externí DAC.
Navíc mám možnost poslouchat ve vysokém rozlišení, porovnávat různé verze stejného alba atd, atd.
O krádeži jsem nikde nic nepsal, ale potrefaná husa se vždycky ozve. :D

samcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od samcus »

Už jsi slyšel kvalitní rip 24/192 ?
Nic podobného žádné medium neumí ( nebrábno pár existujících plnohodnotných DVDA a o vinylu - nebudu vířit vodu )

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Pokud pustím na svem přehrávači SACD a přes převodník tohoto přehrávače stejný flac 24/96 nebo 192 tak to hraje naprosto stejně! Je potřeba pustit stejný master! Obě nahrávky hrají fantasticky, už to tak poslouchám dost dlouho.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Vidíš, já mám zase zkušenost, že z média hrají obyčejně u poměrně drahých přístrojů stejné mastery někdy lépe z média. Zkoušel jsem takto několik streamerů a poměrně drahých CD/SACD. Ale pro mě je prozatím jediná slušná alternativa streamer připojený přes RJ45 (TCP) beroucí z NAS. Zajímavé je, že stačí jiná NAS a výsledek je jiný, což mi hlava jako polovičnímu ajťákovi moc nebere. Stejnak všichni skončíme u vinylu se všemi jeho nedostatky :lol:

Odpovědět