STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..
- pininfarino
- Kontaktovat uživatele:
STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..
Niekedy v marci som sa vybral do Kolína n. Rýnom pre inzerovaný tuner. Predávajúci mi vysvetlil aj dôvod predaja. Kúpil totiž STREAMER T+A a Koncák T+A. Nikdy pred tým som sa s tým výrazom nestretol a pustil som to z hlavy. Bral som to ako nejaký technologický výstrelok v rukách IT nadšenca. Keď som sa ale vybral pre iný prístroj do Berlína, čakalo ma prekvapenie. Predávajúci sa zbavoval CD-playera preto, lebo kúpil ....STREAMER...
To už som zbystril pozornosť. Deje sa niečo? Alebo som len náhodou natrafil na dvoch zblúdilcov....?
Veľa o týchto zariadeniach toho neviem. To málo čo som pochopil sa jedná o akési centrály, ktoré združujú CD, predzosilňovač, tuner, vstup na USB a neviem či je možné ich dokonca pripojiť na internet.......
Je tu niekto, kto má vedomosti alebo priamo skúsenosti o zariadení STREAMER? A napokon vyvstáva otázka: je možné, že STREAMER vážne zasiahne do mnoho rokov zabehnutej skladby chronicky známych komponentov ?
To už som zbystril pozornosť. Deje sa niečo? Alebo som len náhodou natrafil na dvoch zblúdilcov....?
Veľa o týchto zariadeniach toho neviem. To málo čo som pochopil sa jedná o akési centrály, ktoré združujú CD, predzosilňovač, tuner, vstup na USB a neviem či je možné ich dokonca pripojiť na internet.......
Je tu niekto, kto má vedomosti alebo priamo skúsenosti o zariadení STREAMER? A napokon vyvstáva otázka: je možné, že STREAMER vážne zasiahne do mnoho rokov zabehnutej skladby chronicky známych komponentov ?
Re: STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..
Zaspal si dobu. Už dávno zasiahol.
Postupne vytláča (a vytlačí vďaka jeho konfortu úplne)hi-fistom kombajny z ich zostáv. Vďaka tomu sa dnes dajú kúpiť CD nosiče a dobré zdroje z druhej ruky za dobrú cenu,
Postupne vytláča (a vytlačí vďaka jeho konfortu úplne)hi-fistom kombajny z ich zostáv. Vďaka tomu sa dnes dajú kúpiť CD nosiče a dobré zdroje z druhej ruky za dobrú cenu,

- pininfarino
- Kontaktovat uživatele:

------------------------------------------------
Myslím, že mňa sa už to čudo netýka.

Ak si konzervatývny hi-fista tak nie. 

Aspoň na teraz. V blízkej budúcnosti -To je už iná pesnička.
- pininfarino
- Kontaktovat uživatele:
Halóóó.... Má tu niekto na predaj streamer Accuphase?!
........ nie, bol to len vtip .........
ale ak to takto pôjde ďalej, tak za 10 rokov to budeme nosiť všetci natlačené v SMARTFÓÓÓCH ........

........ nie, bol to len vtip .........
ale ak to takto pôjde ďalej, tak za 10 rokov to budeme nosiť všetci natlačené v SMARTFÓÓÓCH ........

Je zábavné pozorovat, jak všichni rychle pohřbívají CD. Donedávna řešili propojovací kabely za desítky tisíc korun a nyní budou poslouchat MP3 přes streamer. 

pininfarino píše:Niekedy v marci som sa vybral do Kolína n. Rýnom pre inzerovaný tuner. Predávajúci mi vysvetlil aj dôvod predaja. Kúpil totiž STREAMER T+A a Koncák T+A. Nikdy pred tým som sa s tým výrazom nestretol a pustil som to z hlavy. Bral som to ako nejaký technologický výstrelok v rukách IT nadšenca. Keď som sa ale vybral pre iný prístroj do Berlína, čakalo ma prekvapenie. Predávajúci sa zbavoval CD-playera preto, lebo kúpil ....STREAMER...
http://www.linn.co.uk/all-products/netw ... ic-players
http://www.audionet.de/main/elektronik/ ... .html?L=en
Mňa streamery a úložišťa hudby nechávajú chladným aj napriek ich konfortu obsluhy.
Iba v kútiku duše dúfam že CD nosiče nevykapú, aspoň do tej doby kým tu budem.(Už majú na mále - je to len otázka času, kým nebudeme kupovať z NETU len dáta). Teda niektorí. Väčšina ich bude kradnúť. Je to pohodlné a rýchle.
V mladosti som bol smutný z toho že CD playere vytlačili z trhu gramofóny, a ono ajhľa gramofóny stále žijú, čo žijú zažívajú renesanciu a pravdepodobne prežijú CD playere. Chvala bohu som v minulosti svoju zbierku LP platní nevyhodil, a teraz akoby som ju našiel hehe.
Iba v kútiku duše dúfam že CD nosiče nevykapú, aspoň do tej doby kým tu budem.(Už majú na mále - je to len otázka času, kým nebudeme kupovať z NETU len dáta). Teda niektorí. Väčšina ich bude kradnúť. Je to pohodlné a rýchle.
V mladosti som bol smutný z toho že CD playere vytlačili z trhu gramofóny, a ono ajhľa gramofóny stále žijú, čo žijú zažívajú renesanciu a pravdepodobne prežijú CD playere. Chvala bohu som v minulosti svoju zbierku LP platní nevyhodil, a teraz akoby som ju našiel hehe.

Občas sa už aj streamer predáva...http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=33&t=3156
vlado222 píše:Mňa streamery a úložišťa hudby nechávajú chladným aj napriek ich konfortu obsluhy.

Ale abych tady jen nevtipkoval......
http://www.destiny-audio.com/cms3/audio-streamer
http://www.destiny-audio.com/cms3/audio-streamer
Celé je to o praktickom pohľade na vec. Svet digitálnych technológií sa vyvíja, ale myslím, že aj analóg ešte stále stíha. Ak chceme mať absolútne pohodlie (absolútna kvalita zvuku je relatívna), určite súčasná generácia digitálnych audiofilov už nebude riešiť nič iné, len hires, streamovanie a s tým spojené uplatnenie najnovších technológií z hľadiska komfortu obsluhy. Nie je odchovaná, ani ničím viazaná k analógu, nemá čas, ani chuť piplať a hrať sa s vinylmi, kazetami, pásmi, a už aj fyzickými dátovými nosičmi - je to jednoducho zdržovačka a - navyše - drahá záležitosť - hlavne pre tých, čo kradnutie a kopenie hudby považujú niečo normálne, keďže systém to umožňuje.vlado222 píše:Mňa streamery a úložišťa hudby nechávajú chladným aj napriek ich konfortu obsluhy.
Každý niekam generačne patríme a nie je nič neprirodzené, že naša minulosť ovplyvňuje našu budúcnosť. Ale v každej dobe je potrebné určiť si priority, pretože keby sme mali každých 5 rokov zmeniť našu aparatúru, zvukové vnímanie a návyky v snahe byť neustále "in" nezostal by nakoniec čas to najdôležitejšie - samotné počúvanie a žitie s hudbou (nie s prístrojmi) a to aj v ideálnom prípade, kedy peniaze neriešime a aj najvyššiu kategóriu (čohokoľvek) považujeme ze spotrebku.
Z psychologického hľadiska možno fyzické nosiče považovať za ideálne - ak sa dokážeme definovať svojimi nárokmi, žánrom (žánrami) a obmedzeným rozsahom ich archivácie osobne si myslím, že mať na "niečo" čas je väčšia výhra, ako mať "všetko, ihneď a komplexne", čo nám pre zmenu umožňujú moderné technológie a nemať čas nielen to prežiť, ale vôbec sa v tom aspoň zorientovať. Mnohí budú namietať, že definovať sa dá aj v súčasnosti - s digitálnymi technológiami - ale je to predsa len iné, práve ten komfort a rýchlosť je najúčinnejšia droga, ktorá nám, kontroverzne, ten reálny čas nakoniec ukradne.
Nemyslím si, že je rozumné - a história to dokazuje - páliť sa sebou mosty - "nehmotný dátový tok" napriek tomu, že sa "nekonečne" vyvíja, proti analógu a fyzickým nosičom to definitívne stále nevyhral, je to len otázka vnímania a naturely každého človeka - tentokrát bez ohľadu na vek. Otázka ďalšej výroby a servisu - myslím, že seriózne firmy si túto oblasť postrážia. Problémom je a bude cena - biznis už kdečo pochoval a aj pochová.
Preto nevidím dôvod zbavovať sa zbierok, či prístrojov, ktoré tvoria náš život len preto, aby sme išli s dobou, väčšinou finančný osoh tvorí spravidla len zlomok ďalších nákladov...Ako analóg, tak aj fyzický CD systém je v audiofilskom pohľade stále počúvateľný, rozdiely od najnovších technológií môžeme, ale aj nemusíme generalizovať. Navyše kvalitne nahraný vinyl, kvalitne zosnímaný je stále niečo, čo sme zvukovo nenahradili. Technicky áno, ale emóciou nie.

Ja už som to tu veľakrát písal - v aute počúvam MP3, nebudem predsa voziť so sebou stohy kaziet alebo mať v meniči desať CD-čiek, ktoré budem počúvať rok, pretož budem lenivý vyloviť z wechslera magazín a vymeniť ich (to všetko už mám za sebou). Dnes mám na 64 GB SD takmer kompletnú svoju dioskotéku (asi 400 CD a 200 LP, kazety som zatiaľ nedigitalizoval), pustený náhodný výber a nemusím tomu venovať pozornosť.
Ale doma by sa počúvanie nejakého streamera rovnalo počúvaniu rádia alebo pozeraniu TV - proste ako background. Na sústredený posluch musím mať ten obrad okolo toho, takže v tomto mi analóg vyhovuje najviac, aj CD ešte ako-tak znesiem ale ten fyzický nosič tam musí byť. A už mi to tak hádam do smrti vydrží, gramofónov, kotúčakov aj kazeťákov mám dosť na to, že keby hneď teraz prestal byť dostupný jediný náhradný diel, tak to ešte 50 rokov doklepem
. Uvidíme ako deti, či o to budú mať záujem aj keď budú väčšie (lebo teraz majú veľký záujem ale s dosť ničivým efektom
) a ponesú tradíciu ďalej.
Ale doma by sa počúvanie nejakého streamera rovnalo počúvaniu rádia alebo pozeraniu TV - proste ako background. Na sústredený posluch musím mať ten obrad okolo toho, takže v tomto mi analóg vyhovuje najviac, aj CD ešte ako-tak znesiem ale ten fyzický nosič tam musí byť. A už mi to tak hádam do smrti vydrží, gramofónov, kotúčakov aj kazeťákov mám dosť na to, že keby hneď teraz prestal byť dostupný jediný náhradný diel, tak to ešte 50 rokov doklepem

palipol píše:
Celé je to o praktickom pohľade na vec. Svet digitálnych technológií sa vyvíja, ale myslím, že aj analóg ešte stále stíha. Ak chceme mať absolútne pohodlie (absolútna kvalita zvuku je relatívna), určite súčasná generácia digitálnych audiofilov už nebude riešiť nič iné, len hires, streamovanie a s tým spojené uplatnenie najnovších technológií z hľadiska komfortu obsluhy. Nie je odchovaná, ani ničím viazaná k analógu, nemá čas, ani chuť piplať a hrať sa s vinylmi, kazetami, pásmi, a už aj fyzickými dátovými nosičmi - je to jednoducho zdržovačka a - navyše - drahá záležitosť - hlavne pre tých, čo kradnutie a kopenie hudby považujú niečo normálne, keďže systém to umožňuje.
Každý niekam generačne patríme a nie je nič neprirodzené, že naša minulosť ovplyvňuje našu budúcnosť. Ale v každej dobe je potrebné určiť si priority, pretože keby sme mali každých 5 rokov zmeniť našu aparatúru, zvukové vnímanie a návyky v snahe byť neustále "in" nezostal by nakoniec čas to najdôležitejšie - samotné počúvanie a žitie s hudbou (nie s prístrojmi) a to aj v ideálnom prípade, kedy peniaze neriešime a aj najvyššiu kategóriu (čohokoľvek) považujeme ze spotrebku.
Z psychologického hľadiska možno fyzické nosiče považovať za ideálne - ak sa dokážeme definovať svojimi nárokmi, žánrom (žánrami) a obmedzeným rozsahom ich archivácie osobne si myslím, že mať na "niečo" čas je väčšia výhra, ako mať "všetko, ihneď a komplexne", čo nám pre zmenu umožňujú moderné technológie a nemať čas nielen to prežiť, ale vôbec sa v tom aspoň zorientovať. Mnohí budú namietať, že definovať sa dá aj v súčasnosti - s digitálnymi technológiami - ale je to predsa len iné, práve ten komfort a rýchlosť je najúčinnejšia droga, ktorá nám, kontroverzne, ten reálny čas nakoniec ukradne.
Nemyslím si, že je rozumné - a história to dokazuje - páliť sa sebou mosty - "nehmotný dátový tok" napriek tomu, že sa "nekonečne" vyvíja, proti analógu a fyzickým nosičom to definitívne stále nevyhral, je to len otázka vnímania a naturely každého človeka - tentokrát bez ohľadu na vek. Otázka ďalšej výroby a servisu - myslím, že seriózne firmy si túto oblasť postrážia. Problémom je a bude cena - biznis už kdečo pochoval a aj pochová.
Preto nevidím dôvod zbavovať sa zbierok, či prístrojov, ktoré tvoria náš život len preto, aby sme išli s dobou, väčšinou finančný osoh tvorí spravidla len zlomok ďalších nákladov...Ako analóg, tak aj fyzický CD systém je v audiofilskom pohľade stále počúvateľný, rozdiely od najnovších technológií môžeme, ale aj nemusíme generalizovať. Navyše kvalitne nahraný vinyl, kvalitne zosnímaný je stále niečo, čo sme zvukovo nenahradili. Technicky áno, ale emóciou nie.
Múdro napísané