však v pohodě, přeložil jsem si to tak že nepotřebuješ jiný formát ale že ti stačí CD s vysokým DR. Jenže tady je ten kámen úrazu jak jsem psal v předchozím příspěvku prostě pochybuju že od Hackney Diamonds seženeš CD z roku 1985 z před LW s vysokým DR, tudy cesta nevede. Nadějně ale vypadá na Tidalu nahrávka ve formátu Dolby Atmos jak jsem dával odkaz na měření DR - takže není to tak že by byl formát nedůležitý.
Keďže trpezlivosť ruže prináša a opakovanie je matkou múdrosti, dajme si repete.
Podľa môjho názoru by malo byť samozrejmosťou, že aj v roku 2023 vyjde CD s vysokým dynamickým rozsahom. V takom prípade by nebolo potrebné riešiť žiadne rádobymoderné formáty - stačilo by CD s precíznym, poctivým masteringom a zvuk by bol ako lusk. Stačí si nájsť údaje o kvalite záznamu na CD.
Preto je formát absolútne nedôležitý - najdôležitejší je obsah, mcm.
ano ve tvém vysněném světě vystavěném podle tvých názorů by to tak mělo fungovat bohužel to tak není takže dáme si repete a opět si prohlédni tabulku s DR post251648.html#p251648 - doufám že když budu trpělivě vysvětlovat tak na to přijdeš
však v pohodě, přeložil jsem si to tak že nepotřebuješ jiný formát ale že ti stačí CD s vysokým DR. Jenže tady je ten kámen úrazu jak jsem psal v předchozím příspěvku prostě pochybuju že od Hackney Diamonds seženeš CD z roku 1985 z před LW s vysokým DR, tudy cesta nevede. Nadějně ale vypadá na Tidalu nahrávka ve formátu Dolby Atmos jak jsem dával odkaz na měření DR - takže není to tak že by byl formát nedůležitý.
ano, to urcite. Tidal atmos s komprimovanym stratovym dd+. To je buducnost.
Ved si to pusti - a ak nebudes pocut digitalne arefakty - najdi si ine hobby.
Keďže trpezlivosť ruže prináša a opakovanie je matkou múdrosti, dajme si repete.
Podľa môjho názoru by malo byť samozrejmosťou, že aj v roku 2023 vyjde CD s vysokým dynamickým rozsahom. V takom prípade by nebolo potrebné riešiť žiadne rádobymoderné formáty - stačilo by CD s precíznym, poctivým masteringom a zvuk by bol ako lusk. Stačí si nájsť údaje o kvalite záznamu na CD.
ano ve tvém vysněném světě vystavěném podle tvých názorů by to tak mělo fungovat bohužel to tak není takže dáme si repete a opět si prohlédni tabulku s DR post251648.html#p251648 - doufám že když budu trpělivě vysvětlovat tak na to přijdeš
Nemáš náhodou poruke aj nejaký iný "dôkaz" než Hackney Diamonds? Pretože z tvojich príspevkov mám pocit, že v roku 2023 nevyšlo nič iné iba nový Rolling Stones. Pritom v Dolby Atmos je aj nový Yes (Mirror to the Sky, DR14) - to iba kvôli tomu, aby si nemal dojem, že zatracujem HiRes a Dolby Atmos.
Ale skúsme sa pozrieť aj na tieto zaujímavé fakty:
Všetko merania CD z roku 2023, ktoré som náhodou vybral. Sú tam novinky a aj staršie nahrávky. Podľa teba ale žijem vo vysnenom svete, v ktorom mali CD vysoký dynamický rozsah iba v roku 1985. Ono sa to však dá na CD docieliť aj dnes, minimálne u firiem ako Nonesuch, MFSL, ACT, ECM, atď. Stačí sa len pozerať na tento problém v širších súvislostiach.
Ne hochu, je to přesně tak, to je prostá realita, s tím nehneš ať se to budeš snažit překroutit jak chceš. Že o problematice nevíš vůbec nic a nerozumíš tomu a prostou realitu si překrucuješ tak aby ti to ve tvém vysněném světě sedělo podle tvých představ (názory se těm bludům říkat nedá), je jen tvůj problém, to na tej realitě, faktech a pravdě nic nezmění. Takže se můžeš pokoušet vysvětlovat a opakovat ty svoje bludný představy a sny jak chceš, i je třeba můžeš vydávat za názory, když ti to udělá dobře, ale tím na tom, že jen dokola plácáš nesmysly a čirý bludy, nic nezměníš. Ani tisícím opakováním lži se z tý lži nestane pravda, i když si to někteří myslí.
ano, to urcite. Tidal atmos s komprimovanym stratovym dd+. To je buducnost.
Ved si to pusti - a ak nebudes pocut digitalne arefakty - najdi si ine hobby.
A) Bez falosnej skromnosti - mam doma multikanal taky, aky si ani ty ani Brezina v zivote nepocul. A prave preto sa jasne ukaze rozdile medzi trueHD z disku a dd+ z Tidalu. Medzi inym, tak 5x vyssi datovy rok. tidal je len taka atmosova mp3ka
B) Streamujem dlhe roky a proti qobuzu nic nemam. MQA bola vzdy zvukova hnacka na tidale. A nikto ntvrdi, ze na streame sa nenajde zvukovo kvalitna produkcia. Najde.
jediny problem v diskusii s tebou je to, ze o danej problematike skutocne nic netusis.
Ak mam teda v Tidale, alebo Amazon music HD moznost pocuvat bud stereo, alebo Dolby Atmos, mam si v mobile pripojenom na DAC zvolit druhu moznost vzhladom k faktu, ze testy ukazuju, ze nahravky maju vyssie DR, ako pri posluchu stereo verzie? A ma vobec Dolby Atmos v mobile vyznam? Nie je lepsie v tomto pripade pocuvat stereo?
A copa si to takle poslechnout? To bys pak hned slyšel a věděl na čem jsi. I z toho mobilu a DAC je totiž slyšet, že ta Atmos verze (ač tidalovská v DD+) je i takhle lepší než stereo.
Nedávno proběhla nějaká větší aktualizace a není to dobrý. Nejviditelnější je, že oznámení (třeba když posíláš skladbu do playlistu) už není červené, ale šedočerné. Ale hlavně se celá aplikace strašně zpomalila. Když listuju seznamem vybraných alb, tak se to začíná sekat a trvá, než načte další várku. To samé když mám něco puštěné a dělám v jiném programu, tak muzika sice hraje bez problémů, ale když překliknu zpátky na Tidal a chci třeba pustit něco jiného, tak program vypadá jako zamrzlý a trvá třeba několik sekund, než zase začne reagovat ..................... strašné. Doufám, že to (jako vždycky) časem vychytají.